8 recomandări pentru weekendul acesta

Home $ Articole $ 8 recomandări pentru weekendul acesta

by | May 2, 2019 | Articole, Recomandări

Săptămâna aceasta a fost ușor altfel, așa că nu am început-o cu cele 10 recomandări cu care te-am obișnuit. În schimb, venim cu câteva sugestii pentru weekend, adică ultimele zile înainte de a reintra complet în programul normal. Așadar, să vedem ce poți face în acest weekend în Cluj.

Începând de vineri până duminică, va avea loc The International Jazz in the Park Competition, iar Iulius Parc va găzdui atmosfera veselă, colorată prin muzică jazz. Poți consulta programul evenimentului pentru a vedea la ce ore încep concertele și nu uita că distracția nu e doar în parc. În 4 și 5 mai, începând cu miezul nopții, prietenii se întâlnesc la Vorbe pentru Jam Sessions, iar în SubForm vor concerta sâmbătă trupele din secțiunea club. S-ar putea să fie și câteva ploi în weekend, așa că n-ar strica să îți aduci pelerina pentru orice eventualitate. Ne facem și încălzirea pentru Electric Castle cu această ocazie.

Majoritatea probabil că a început săptămâna în spiritul sărbătorilor tipic românești, adică prin mese pline cu bunătăți. Dacă ești printre ei probabil nu o să te intereseze prea tare ce urmează să îți spunem. Dar, dacă nu ai făcut tradiționala vizită la rude în ultimele două săptămâni, atunci o masă bogată probabil că îți va surâde. O poți avea la Hugo City, vineri seara, când are loc All you can eat. Mai exact, plătești 40 de lei per adult și 30 de lei per copil și poți mânca orice poftești din bunătățile lor. Asemănarea cu o masă de sărbători constă tocmai în faptul că te vor atrage cât mai multe preparate, deci tot ce vei avea nevoie în plus va fi o companie adecvată. Ți-am povestit despre a decurs o seară la All you can eat în articolul de aici.

De asemenea, pentru a-ți reîncărca bateriile pentru săptămâna viitoare, muzica e printre cele mai bune tratamente. Poți opta pentru o seară relaxantă de vineri, lăsând Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” să te vrăjească printr-un concert simfonic. Biletul ți-l poți lua de aici la prețul de 40 de lei.

Kutuma, brandul care a creat jucăușele sticle de bere artizanală Zăbava, Zarva, Dambla, Jargon și Ortu’ Popii, împlinește un an. Tradiția cere ca sărbătoritul să organizeze petrecerea, așa că s-au conformat și ne așteaptă vineri la un “kef” cu muzică și multă bere (în caz că mai existau îndoieli). Pe lângă asta, vor lansa un nou sortiment de bere, deci ne vedem la Casa TIFF spre seară pentru a gusta din băutura cu iz verde, de primăvară.

Sâmbătă va avea loc a doua ediție Craft Tranzition Party la Casa Tranzit, deci continuăm petrecerea cu bere artizanală, iar pe lângă cei de la Kutuma, vor fi prezenți și Hophead Brewing, Harvester Cider și Berăria Klausen Burger, ce ne va face cunoștință cu Amadeus, noul sortiment de bere care are corpolență medie, amăreală scăzută, și note de banane și cuișoare. Tot în cadrul evenimentului vei putea afla de la Banca de Alimente Cluj și Food Waste Combat cum berea artizanală poate ajuta la combaterea risipei de alimente. Totul se va desfășura sub baghetele Asociației Vrăjitorilor Din Orz. Participarea e gratuită, iar workshop-ul începe la ora 15:00.

Duminică, între orele 09:30-18:00 va avea loc prima etapă din Campionatul României la tenis cu piciorul, la Baza Sportivă Transilvania, situată în cartier Grigorescu. Vor juca echipe din Cluj, Oradea, Salonta, Vatra Dornei, Timișoara, Rădăuți, Câmpulung și Sânandrei. Intrarea va fi liberă.

Pe parcursul weekendului vei putea trece și pe la expoziția ”Basme vechi în lumea nouă” de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, ce îi va fascina atât pe copii, cât și pe adulți, trezindu-le amintiri și permițându-le să retrăiască caracterul ludic al copilăriei. Sâmbătă va avea loc și un atelier de desen pentru copiii cu vârsta între 9 şi 13 ani, taxa de participare fiind de 5 lei.

Chiar dacă vremea nu va fi prea prietenoasă în weekend, iar starea ta nu va fi una grozavă, nu e ceva ce nu poate fi rezolvat cu mâncare gustoasă. Pizza e pe locul 1 în ceea ce privește bucuria de a mânca ceva bun, dar și pastele stau glorioase pe podiumul bucătăriei cut & crust, care și-au îmbogățit recent meniul cu noi preparate. Te așteaptă mai multe combinații de pizza și salate, băuturi pentru toate gusturile și, probabil cel mai așteptat lucru, 5 sortimente de paste gata să fie gustate. Poți citi aici în detaliu care sunt delicatesele pe care le-a adus primăvara la cut & crust și rămâne doar să te hotărăști când le faci o vizită.

Tu cum îți vei petrece weekendul?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!