8 servicii din Cluj de care trebuie să știi dacă tocmai ți-ai luat un animal de companie

Home $ Articole $ 8 servicii din Cluj de care trebuie să știi dacă tocmai ți-ai luat un animal de companie

by | Apr 23, 2019 | Articole, Servicii

Prietenii tăi comentează admirativ atunci când postezi fotografii cu el. Toți sunt curioși să îl cunoască și parcă au început să te viziteze mai des. Tu simți de parcă ai fi cel mai fericit om din lume și nu mai contenești cu tot felul de povești despre cum a fost prima dată când l-ai văzut, cum te-au fermecat ochii lui mari, cum ai vrea să vă jucați tot timpul împreună. Nu e de mirare, doar un animal de companie reprezintă un adevărat prilej să fii activ pe Facebook sau Instagram, dar și să socializezi mai mult în viața reală. În prezent, o mare parte din atenția ta se concentrează asupra lui, mai ales până înveți cum să ai grijă de el. Noi știm că nu e ușor să fii pet lover, ce să mai vorbim de stăpân cu acte în regulă! Tocmai de aceea, am pregătit o listă de 8 servicii din Cluj de care trebuie să știi dacă tocmai ți-ai luat un animal de companie.

Odată ce treci peste euforia momentului de a-ți fi luat primul tău animal de companie, trebuie să realizezi faptul că acesta este o responsabilitate de lungă durată și că are nevoie de atenția ta constantă. Prin urmare, vizitele la medicul veterinar sunt obligatorii pentru a te asigura că noul tău prieten se simte fericit și sănătos. Fie că vei avea nevoie de consultații generale, tratamente, intervenții specializate sau doar de câteva sfaturi despre cum să ai grijă de animăluț, medicii de la Veterinarius te așteaptă cu multă experiență în spate. De asemenea, clinica este disponibilă non-stop în cazul unor situații neprevăzute. Un alt cabinet cu renume în Cluj-Napoca este și Trivet, fondat în anul 1996, care oferă îngrijiri medicale tuturor animalelor de companie, inclusiv celor exotice. De o gamă foarte largă de servicii realizate la cele mai înalte standarde dispun și clienții PetLove. Odată ce treci pragul cabinetului, beneficiezi de consiliere nutrițională sau sfaturi în legătură cu dresajul canin. În plus, echipa de veterinari dispune de o ambulanță și se deplasează la domiciliul pacienților atunci când există urgențe. Aproape de animalul tău este și Karavet, indiferent dacă poți ajunge la adresa cabinetului, sau ai nevoie imediată de intervenții chiar la tine acasă. Programul non-stop, aparatura modernă, mediul prietenos și seriozitatea personalului reprezintă doar câteva caracteristici ale acestui centru.

Pe lista de locuri pe care ar trebui să le cunoști dacă tocmai ți-ai luat un animal de companie se numără și farmaciile veterinare, de unde se recomandă să cumperi și hrană sau suplimente, acestea fiind de cea mai bună calitate. Din fericire, majoritatea cabinetelor recomandate mai sus dispun de propriile farmacii, iar dacă nu, medicii vor fi pregătiți să te îndrume spre variantele cu cele mai bune produse. Un alt serviciu pe care stăpânii de câini și pisici este nevoie să îl aibă în vedere îl reprezintă toaletajul, doar blănița aceea pe care o mângâi toată ziua are nevoie să fie tunsă și aranjată periodic. Karavet și PetLove oferă, de asemenea, cosmetică veterinară. Dacă vrei să apelezi la un salon care se ocupă doar de înfrumusețarea canină, noi spunem să te îndrepți spre Happy Dogs. Aici ai posibilitatea să alegi între mai multe pachete în funcție de nevoile ghemului de blană, iar transportul este asigurat la cerere în regim de taxi. O nouă idee ingenioasă venită în ajutorul stăpânilor și a patrupezilor este Dog Wash, un sistem profesional, self-service, unde îți poți spăla cățelul oricând vrei tu, fără a fi nevoie să îl duci la salon. Ori să faci un dezastru la tine în baie…

Se dă următoarea situație: Te grăbești să ajungi în jumătate de oră la medicul veterinar, care se întâmplă să aibă cabinetul în partea opusă a orașului. Nici nu te gândești să mergi pe jos, fiindcă ți-ar lua prea mult timp, mijloacele de transport în comun sunt prea aglomerate, nu găsești un șofer care să accepte animale în mașină… ce e de făcut în această situație? Să dai un telefon la pet taxi, bineînțeles. Cel mai la îndemână serviciu este fără doar și poate Vet Taxi, lansat recent de Elisei Nemeș, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care și-a dorit să vină în ajutorul deținătorilor de animale prin asigurarea unei variante de transport rapid și comod în toate colțurile Clujului. Peste tot în oraș se deplasează și Ambulanța Albastră. După cum poate ți-ai dat seama din nume, aceasta acționează în momente critice și oferă transport de urgență la cel mai apropiat cabinet veterinar. De asemenea, este dotată cu un echipaj format din medici și asistenți veterinari care vin pregătiți să acorde primul ajutor și să stabilizeze animăluțul în caz de accident.

Accesorii, hrană, jucării și multe alte obiecte utile pentru îngrijirea noului membru al familiei se găsesc, ghici unde? La pet shop! Dacă va fi pentru prima dată când vei intra într-un asemenea magazin, probabil vei trece prin aceeași experiență ca mine și te vei plimba confuz printre rafturi, vei privi fiecare produs în parte și vei decide abia după două ore ce anume să cumperi. No worries, poți întreba oricând pe unul dintre angajați, căi se întâmplă situații în care ei să știe mai bine de ceea ce ai tu nevoie. La capitolul pet shop-uri, fiecare cartier are suficiente opțiuni, însă cele mai largi game de produse le au în stoc Animax și Zoomania. Situate în Vivo și Cora, respectiv Iulius Mall, cele două magazine respectă nevoile tuturor stăpânilor, indiferent de talia animalului de companie. Atunci când nu ai suficient timp la dispoziție să inspectezi ofertele în magazinele fizice, în ambele cazuri ai posibilitatea să comanzi online și să primești cele necesare chiar la ușa ta. O altă opțiune la fel de bună poate fi și Royal Pet Shop, în incinta Pieței Agro Mărăști, despre care clienții se declară mereu mulțumiți în special privind raportul calitate-preț.

Probabil că majoritatea stăpânilor se vor regăsi în următoarea întrebare: Poți să ai grijă de el câteva zile? Oricât de drag îți este animalul de companie și ai vrea să-l iei cu tine peste tot în lume, vor exista momente în care va fi nevoie să suni un prieten și să îl rogi să te ajute cât timp ești tu plecat. Din nefericire, nu toată lumea e gata să își asume o responsabilitate așa mare, prin urmare va fi nevoie să apelezi la alte două opțiuni de încredere. Prima dintre ele ar fi aceea să cauți un pet sitter pe care îl poți găsi accesând CareToPets sau Pet Sitting Cluj. Indiferent de site-ul pe care îl preferi, sistemul funcționează în felul următor: introduci zona în care locuiești și perioada în care ai nevoie de ajutor, iar aplicațiile îți caută automat iubitori de animale dispuși să plimbe cățelul, să vină la domiciliu să hrănească hamsterul, sau să cazeze pisica la ei acasă dacă tu ești plecat din oraș. Cea de a doua variantă constă în pensiunile pentru animale, ideale atunci când lipsești o perioadă îndelungată. La Hotel HamHam poți alege între mai multe pachete de cazare, atât pentru câini, cât și pentru pisici. Mai mult decât atât, serviciile centrului oferă și grădiniță canină, adică posibilitatea de a-ți lăsa animăluțul pe mâini sigure când tu te afli la locul de muncă. Noul tău prieten se va simți răsfățat și la Pet Hotel, cea mai veche pensiune de animale din Cluj-Napoca. Ofertele lor nu se limitează doar la patrupedele canine și feline, ci au grijă cu plăcere și de animalele de talie mică, precum porcușori de guineea, iepurași, broaște țestoase, iguane sau chiar papagali.

Fericiții stăpâni de căței primesc un bonus la final de articol, doar se spune că ei sunt nevoiți să acorde mai multă atenție animalului lor de companie. Pe bună dreptate, nu e ușor să te trezești dis-de-dimineață pentru a ieși împreună la o plimbare prin cartier, mai ales dacă nu cunoști zonele speciale unde să îți plimbi câinele. Noi am făcute puține căutări și am găsit câteva astfel de locuri: în Mărăști, poți alege fie strada Streiului – Mureșului, fie strada Anin, în zona centrală, în apropiere de Cetățuie, cățeii au un loc de joacă pe strada Anina, în cartierul Zorilor pe Strada Gheorge Dima, în Gheorgheni socializarea canină este permisă în Parcul Detunata, iar în Mănăștur pe Bulevardul 1 Decembrie. Să nu uităm și de Parcul Iuliu Prodan, desigur! Atunci când tu și gașca ta aveți chef de o ieșire în oraș, însă nu ai vrea să-ți lași cățelul trist acasă, îți poți convinge prietenii să vă îndreptați spre un local pet-friendly. Che Guevara, Sisters, Atelier Cafe, Flowers, Papillon sunt doar câteva dintre barurile, pub-urile și cafenele care permit stăpânilor să vină însoțiți de patrupezi.

Gata, recomandările noastre se opresc aici. Dacă încă există neclarități referitoare la modul ideal în care să ai grijă de animăluțul tău, comunitatea îți stă la dispoziție pentru orice curiozitate.

Hai, fuga la joacă!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!