10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Mar 11, 2019 | Articole, Recomandări

Fie că ai ales să petreci sau să te relaxezi, sperăm că weekend-ul ți-a trecut bine și că ești gata să o luăm de la capăt cu planuri pentru săptămâna ce tocmai a început. Să vedem câteva idei cool pe care le poți încerca săptămâna aceasta în Cluj.

Luni sau marți – If you wanna laugh, please stand up
Pe Teo, Vio și Costel nu cred că e cazul să ți-i prezint, căci cu siguranță i-ai mai auzit cel puțin pe YouTube, dacă nu live. Cei trei comedianți revin la Cluj cu 100% păreri pentru a ne provoca râsul. Pentru a fi siguri că toți doritorii le aud părerile, aceștia au pus la cale 3 show-uri de stand-up comedy. Încă mai găsești bilete pentru seara aceasta sau pentru mâine, deci grăbește-te să îți asiguri locul.

Miercuri – Să fie jazz
Poate că te-ai obișnuit deja cu faptul că în Atelier Cafe au loc frecvent concerte. Săptămâna aceasta te poți delecta cu o seară de jazz electro-acustic alături de Essential Notes, unde ingredientele principale vor fi pianul, tobele și saxofonul. Dacă îți surâde ideea, asigură-te că nu ai alt program pe miercuri seara și hai în Atelier. Susține artiștii contribuind la intrare cu 20 de lei.

Miercuri – Nu rata „Măscăriciul”
Piesa „Măscăriciul” după A.P.Cehov, va fi jucată pe scena Operei Naționale Cluj, în urma unei adaptări realizate de Niculae Urs şi Horaţiu Mălăele. Cei doi sunt și actorii prin care povestea prinde glas, iar Horaţiu Mălăele semnează și regia spectacolului care îmbină comicul cu dramaticul. Mai sunt doar câteva locuri disponibile, așa că grăbește-te să îți iei biletul de aici.

Joi – Just Push Play
La un spectacol de improvizație, cel mai important ingredient este publicul. Tu stabilești contextul, ei aduc improvizația, iar rezultatul e apariția hohotelor de râs. Dacă vrei să contribui la construcția unor situații care de care mai comice, asigură-te că îți iei biletul la unul dintre cele două spectacole de improvizație a trupei Just Push Play de aici.

Vineri – Ieși la film
Filmul câștigător al Ursului de Aur, Touch me not, de Adina Pintilie va avea premiera vineri în cinematografele din România. Controversele din jurul filmului se datorează subiectului abordat, aducând în prim-plan intimitatea prin încercarea de descoperire de sine. Poți vedea filmul, de la ora 20:00, la Cinema Victoria.

Joi – Vii la PetreCCCere?
Centrul Cultural Clujean te invită la petrecere încă de joi, la Urania Palace, pentru a aduce împreună cele două elemente ce contribuie la viața culturală activă din oraș: organizațiile și cei ce ies din casă. Intrarea e liberă, iar dansul e recomandat, așa că mai stai pe gânduri? Atmosfera va fi asigurată de Baba Dochia și DJ Socol.

Sâmbătă – Sărbătorește St. Patrick’s Day
După inimioarele de Valentine’s Day și florile de început de martie, St. Patrick’s Day vine la țanc, readucând cheful de petreceri și reuniunile cu gașca. E ocazia perfectă pentru a închina un pahar de Guiness sau Jameson în onoarea sărbătorii irlandeze. În baruri vor fi oferte și concursuri, așa că stai cu ochii-n patru. Anul trecut, noi am sărbătorit printr-un #PubCrawl, la invitația Guinness, și am povestit cum a decurs în articolul de aici.

Vineri și sâmbătă – Construiește-ți cariera
Dacă ești pasionat de domeniul IT, cu siguranță te va tenta să vizitezi Târgul de Cariere IT ce va avea loc în acest weekend la Sala Polivalentă. Pe lângă job-uri în domeniu, vei putea participa la conferințe, training-uri, sesiuni de networking și concursuri. Dintre evenimentele din cadrul târgului, e de amintit Cluj Tech Society Conference, ce va aborda subiecte precum Artificial Intelligence, Internet of Things și Machine Learning, Speedcoding Challenge Siemens și campionatul Gaming Tournaments 2: LOL and HearthStone. Intrarea la târg va fi liberă, dar pentru a participa la evenimente este necesar să te înscrii. Dacă ești în căutarea unui job, în perioada următoare vor avea loc și alte târguri care îți pot fi de ajutor.

Vineri și sâmbătă – Susține artiștii locali
Weekend-ul acesta, mai mulți artiști își aduc creațiile la Hot Lagoon Fair, un târg ce are ca scop promovarea creațiilor românești. Vei găsi la târg tricouri, obiecte de ceramică, stickere, cărți poștale, cărți de autor, genți și multe altele, create de artiști locali. Le găsești Launloc, pe str. Emil Racoviță, nr.55.

Oricând în această săptămână – Spot the dot
În caz că nu ai aflat încă, astăzi a avut deschiderea DOT, un nou local ce te așteaptă să îi treci pragul. District of toast, căci așa ar suna numele complet, are o semnificație duală, supă cum ne spun chiar ei. Pe de-o parte, e toast-ul din cadrul unei sărbătoriri, pe de altă parte, pe de altă parte, e o felie de pâine ce poate fi acompaniată de diverse ingrediente, în funcție de creativitate. Cum se îmbină cele două sensuri? Să le facem o vizită pe Strada Potaissa și să aflăm.

Ce alte planuri ai pentru zilele următoare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!