#HomeDelivery: De unde comanzi cele mai bune paste în Cluj

Home $ Articole $ #HomeDelivery: De unde comanzi cele mai bune paste în Cluj

Din punctul meu de vedere, pastele reprezintă o adevărată artă culinară. Toate elemente contează, de la tipul de paste ales, ingrediente, compoziția sosului, până la ultimele condimente presărate pentru a scoate în evidență gusturi multiple. Deși unii consideră că nu necesită multă pricepere în bucătărie pentru a găti diverse sortimente, ai nevoie de mai mult de niște spaghetti trântite în apă fiartă pentru a fi încântat de produsul final. Eu sunt de acord cu ideea conform căreia specialiștii din restaurante ar trebui lăsați să-și manifeste talentele în gastronomie, iar noi, restul, să ne minunăm de savoarea preparatelor.

Vestea bună e că nici măcar nu trebuie să te deplasezi din casă în zilele când vrei să lenevești în pat, dar și să mănânci o porție de paste bine gătite. Doar plasezi comanda, iar delicatesele vin direct la ușa ta. Indecis ce anume să alegi? Aruncă o privire în lista de mai jos și descoperă de unde comanzi cele mai bune paste din Cluj.

cut & crust
Nu da vina pe noi că punem mereu cut & crust în cap de listă, însă trebuie să ne înțelegi că suntem aici să îți facem recomandări de cea mai bună calitate. Restaurantul reprezintă un paradis al bucătăriei italiene, fie că vorbim despre pizza pufoasă, ori despre pastele gustoase pe care le ții minte o săptămână întreagă. Ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor provin în mare măsură din regiunile Italiei, tocmai pentru a crea într-o singură farfurie explozia de gusturi pe care o căutăm la un preparat. În meniul de la cut & crust găsești 5 sortimente de paste, gătite simplu, fără un amalgam de condimente care să îți strice plăcerea de a mânca, dar totuși aromate încât să îți gâdile papilele gustative. Iubitorii brânzeturilor se pot răsfăța cu o porție de Penne Formaggi care conțin Gorgonzola, brânză Brie, smântână dulce și Reggiano. Comanda se face în doi timpi și trei mișcări de aici.

Tortelli Pasta Bar
Atunci când vine vorba să-mi comand de mâncare, mă transform într-un client foarte pretențios, care citește fiecare detaliu despre restaurant, preparate și ingrediente, fiindcă vreau să fiu convinsă de faptul că banii mei vor fi bine investiți. Tortelli nu a scăpat de atenta mea „investigație”, iar la ei am găsit numai aspecte pozitive. Pastele pe care le prepară sunt homemade și handmade, iar sosurile nici vorbă să fie cumpărate. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai proaspete, potrivite sezonului. Ce recomand? O porție de Tagliatelle Ragù, gătite cu specificul mix de carne de vită și porc, aromate cu sos pomodoro și servite cu extra Grana Padano. Nu poți cere nimic mai mult. Poate doar să le comanzi, dar asta se rezolvă de aici.

 

Samsara Foodhouse
În zilele când am poftă de bunătăți vegetariene, primul restaurant care îmi vine în minte este Samsara Foodhouse. Dacă nu ai reușit până acum să-i faci o vizită în noua locație, trebuie musai să mergi, căci vei rămâne plăcut impresionat. Pe cuvânt de onoare! Dar, până atunci, te poți bucura și acasă de unele dintre cele mai bune preparate pe care le au în meniu: Ravioli cu ricotta și spanac. Parcă simt deja cum se topesc în gură, iar parmezanul ras pe deasupra oferă acel gust fără de care pastele, de orice tip, ar fi incomplete, în opinia mea. Le poți încerca și tu printr-o simplă comandă aici.

 

Livada
Carbonara. Preparatul acela clasic, gustos, care nu poate niciodată să dea greș la gust, dacă este gătit de mâini profesioniste. În cazul în care alegi să comanzi de la Livada, poți să stai liniștit în această privință, căci nu am auzit să existe plângeri când vine vorba de mâncare. Eu, cel puțin, nu am. Dar să revenim la pastele noastre. Nu sunt orice fel de Carbonara, să ne înțelegem, ci o versiune reinterpretată. Pancetta încă face parte din ingrediente, însă spuma de parmezan și roșiile coapte aduc o nouă savoare. Curios să încerci și tu? Comanda e doar la un click distanță.

Hugo
Cei care iubesc să încerce mâncăruri noi, sofisticate, nu trebuie să treacă cu vederea meniurile din restaurantele Hugo, mai ales că, în ceea ce privește pastele, toate denumirile îți fac cu ochiul. Deși să alegi un singur preparat se poate dovedi a fi o adevărată provocare, eu îți recomand Macheroni cu pui și hribi. Nu te întâlnești în fiecare zi cu o mâncărică ce conține în aceeași farfurie paste făcute în casă, hribi, smântână dulce, camembert și pui. Ah, da, să nu uităm de parmezan. Eu cred că am găsit ce voi mânca astăzi, așa că nu mai stau pe gânduri și îmi comand o porție delicioasă de aici.

 

Bistro Sorriso
Bistro Sorriso este un mic paradis al bucătărie italiene, un loc unde lumea te întâmpină cu zâmbete largi, iar mâncărurile îi satisfac până și pe cei mai pretențioși dintre pretențioși. Meniul este a la carte, tocmai de aceea mă îndoiesc că va pleca cineva dezamăgit din acest restaurant. Sau că va regreta comanda făcută la domiciliu, în cazul de față. La capitolul paste, găsești suficiente opțiuni în meniu cât să te pierzi printre rânduri, însă o porție de Gnocchi alla gorgonzola e noci, nu trebuie ratată niciodată. Gorgonzola, nuci, parmezan și salvie par o combinație de care nu te saturi doar din două guri. Poți încerca și tu gustul printr-o comandă aici.

 

Care este tipul tău favorit de paste și de unde alegi să-l comanzi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!