#HowItsMade: Caramelle con Carne de la Tortelli Pasta Bar

Home $ Articole $ #HowItsMade: Caramelle con Carne de la Tortelli Pasta Bar

by | Dec 7, 2018 | Articole

Nici nu vă puteți imagina cât de dor mi-a fost să mă strecor în bucătăria unui restaurant și să văd cum se întâmplă lucrurile. Pe lângă faptul că îmi oferă o doză și mai mare de încredere în ei și ceea ce fac când îi văd atât de atenți la toate detaliile, știm bine că meseria se învață furând de la alții. Și nu e vorba neapărat că îmi doresc să ajung bucătar, dar ar fi ideal să învăț măcar să pun cantitatea corectă de sare în mâncare. De data aceasta am bătut la ușa celor de la Tortelli Pasta Bar, și chiar dacă ei zic că ”probabil” sunt cel mai bun local de paste din România”, eu altul mai bun nu știu.

Le trec pragul destul de des, de fiecare dată cu mare drag pentru că nu am plecat niciodată nemulțumită. Recunosc, însă, că în ultima perioadă m-a luat valul și nu am apucat să degust specialitățile de sezon – Caramelle con Carne. Așa că, fără niciun dubiu, am decis că ele vor reprezenta subiectul investigației noastre în bucătărie pentru că sunt niște paste pe care le fac doar în perioada sărbătorilor de iarnă, numai bine am nimerit pentru ceva special. Au o formă deosebită, de bomboane de Crăciun, și le-au făcut și anul trecut pe vremea aceasta. Practic, în fiecare an de când au deschis pentru că, să nu uităm că Tortelli a împlinit abia un anișor luna trecută. Le vor avea o perioadă scurtă în meniu, așa că profitați cât mai este timp.

Am fost întâmpinați de Eni, care ne-a explicat pe rând toți pașii pe care îi parcurge pentru ca pastele să se transforme din simplu aluat într-un deliciu culinar căruia nu-i poți rezista. În primă fază se combină trei aluaturi de paste, unul simplu și două colorate, toate făcute de ei, la Tortelli. Bineînțeles, întrebarea principală a fost – cum anume se obține aluatul roșu și verde? Ei bine, cu ajutorul unor coloranți complet naturali. Cel roșu, de exemplu, are această nuanță datorită sfeclei roșii, care este curățată, stoarsă, iar mai apoi adăugată în aluat. Pretty cool, ha?

Aluatul îl întind cu ajutorul unei mașinării speciale, dar să nu credeți că e chiar treabă simplă sau care implică vreun nivel ridicat de distracție. De fapt, este chiar un proces destul de ”migălos” și care necesită oarecare răbdare, pentru că pe lângă faptul că trebuie să învârți continuu de un mâner, mai trebuie să dirijezi și aluatul în direcția corectă.

După ce aluatul este perfect întins, urmează ca acesta să fie tăiat și împărțit după cum puteți observa în imagini, iar mai apoi umplut în funcție de compoziția aleasă. Pentru aceste paste folosesc umplutură din carne de porc, cartofi și ceapă, toate făcute la cuptor. Ca la mama acasă. Oricum, în ceea ce privește compoziția, apelează mult și la improvizație pentru că deja au ajuns să cunoască preferințele clienților și știu că pot include cu încredere și legume, oferind celor care vin la ei mai multe sortimente din care pot alege.

Mai apoi, se formează acele rulouri pe care le și primim în farfurie. Eni lucrează la aceste paste constant, ele fiind depozitate la rece, iar imediat ce sunt comandate, se fierb și servesc clienților alături de sosul dorit. Pe acestea le completează un minunat sos de muștar, și chiar dacă vi s-ar părea poate ușor ciudat, să știți că este absolut delicios. Pentru mine a fost prima dată când am testat această combinație, de paste și sos de muștar, și am fost plăcut surprinsă. Mai ales că parmezanul presărat la final a completat farfuria într-un mod excelent.

 

Voi ați mâncat Caramelle con carne la Tortelli Pasta Bar? Cum vi s-au părut?

Adresă: Strada Virgil Fulicea, nr. 2, Piața Muzeului.
Orar de funcționare: L-V 12:00 PM – 3:30 PM, 4:00 PM – 10:00 PM, S-D 12 PM – 10 PM.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!