Unde mergem în Cluj când ne este poftă de un burger bun

Home $ Articole $ Unde mergem în Cluj când ne este poftă de un burger bun

by | Nov 14, 2018 | Articole, Ieși la masă

Pe principiul ai o singură viață și pe aceea merită să o trăiești, astăzi discutăm despre unul dintre subiectele mele favorite: mâncarea. Nu orice fel de mâncare, să ne înțelegem, ci adevărate minunății pentru papilele gustative, denumite burgeri. Gurile rele se întrec în a-i prezenta drept adevărate bombe calorice, însă orice fel de remușcare dispare după primele înghițituri savurate. De altfel, aceste preparate nu reprezintă doar niște ingrediente aruncate între două chifle, ci în spatele lor se ascunde o adevărată măiestrie de gusturi combinate pentru a rezulta rețeta perfectă.

Pentru că nouă ne plac lucrurile de calitate, am strâns 8 recomandări de localuri la care noi ne gândim prima dată atunci când ni se face o poftă nebună de burgeri. Voi ce preferințe aveți?

Hugo
Cei de la Hugo au introdus recent în meniu burgeri noi, handmade, care cu siguranță o să îți distrugă zilele de dietă pentru că vei ceda tentației încă din prima secundă. Va fi o alegere destul de grea având în vedere că va trebui să te decizi între 3 noi rețete, Smoked Burger, Spicy Burger și Greek Turkey Burger, iar mie personal toate 3 îmi par la fel de interesante și musai de încercat. Iar cum un burger nu vine niciodată singur, cei de la Hugo s-au gândit la un meniu care include cartofi și o băutură răcoritoare la alegere și garantat vei pleca sătul și fericit de la masă. Un astfel de meniu costă 23 de lei, excepție făcând Greek Turkey Burger Menu care este 27, iar oferta este valabilă în intervalul orar 11-16. Astfel, dacă nu știi ce să mănânci în weekend la prânz, alături de prieteni, nu rata această ofertă și vizitează-i pe cei de la Hugo pentru a descoperi noii burgeri din meniu.

Adresă: Hugo The Office, Bulevardul 21 Decembrie 1989 77 || Hugo City, Bd. 21 Decembrie 1989 Nr. 13-15.
Orar: Hugo The Office, Luni-Vineri: 8:00-23:00 || Hugo City, Luni-vineri: 8:00-17:00.
Contact: 0755 024 000 || 0752 133 546

Meat Up
Meat Up s-a strecurat de curând în lista noastră de localuri pe la care nu ne plictisim să trecem și presimt că va rămâne în clasament o bună perioadă de timp. Despre prima noastră experiență cu burgerii suculenți v-am povestit într-un articol trecut, iar pentru că suntem curioși din fire, le-am luat și un interviu fondatorilor. Cine le trece pragul, cu siguranță nu va pleca dezamăgit, indiferent de mâncarea comandată. Eu vă recomand burgerul Jam it UP, a cărui ingrediente îmi tot fac cu ochiul. Le puteți vedea și voi aici.

Adresă: Strada Gheorghe Șincai, nr. 15-3
Orar: Marți – Duminică: 12:00 – 23:00; Luni – închis
Contact: 0742 072 193

Syndicate Bar
Cei mai înfocați fani ai mâncărurilor sofisticate și ai băuturilor rafinate nu au cum să rateze Syndicate Bar. Localul își dorește să-i mulțumească pe cei mai pretențioși clienți, nu degeaba se mândrește cu o selecție de băuturi de peste tot din lume. Nici la capitolul mâncare nu stă mai prejos. Aici puteți să vă delectați cu cel mai mare burger servit în Cluj. Da, ați citit bine! Delicatesa culinară are 650 de grame și este cu adevărat specială, deoarece carnea de Black Angus provine direct din Argentina de la crescător. Mai apoi, aceasta trece printr-un proces de maturare timp de 10 zile pentru a i se oferi gustul desăvârșit. Ce-i drept, prețul burgerului este unul pe măsură și anume 55 lei, dar eu spun că merită să-l încercați măcar o dată în viață.

Adresă: Strada Sindicatelor, nr. 9-13
Orar: Luni – Duminică: 10:00  – 01:00
Contact: 0751 193 597

Old and Tasty
De îndată ce veți intra în cochetul Old and Tasty, veți fi întâmpinați de cel mai minunat sentiment: acela de acasă. A pornit ca o afacere de familie și oferă tuturor pofticioșilor diferite sortimente de burgeri gătiți într-un mod cât se poate de sănătos. Iar pentru că secretul unui preparat gustos se află încă din primele mușcături din chiflă, aflați că pâinica este pregătită de către proprietari în fiecare dimineață, pentru a fi cât mai proaspătă. Old and Tasty este genul acela de local în care atenția pentru cel mai mic detaliu contează, de la cartofii curățați nu decongelați, până la carnea preparată în sous-vide. Vă las să descoperiți singuri care este sortimentul vostru preferat.

Adresă: Strada Napoca, nr. 6
Orar: Luni – Vineri: 12:00 – 20:00; Sâmbătă: 14:00 – 21:00; Duminică: închis

Samsara Foodhouse
Probabil că vegetarienii au strâmbat puțin din nas citind despre cum laud eu carnea de vită în paragrafele de mai sus, dar stați fără grijă, nu v-am uitat nici pe voi. Nimeni nu spune că un burger trebuie să conțină musai celebra chiftea din Angus, ba chiar poate fi preparată foarte bine din alte ingrediente. La Samsara Foodhouse, un Green Burger nu conține nicio urmă de carne, aceasta fiind înlocuită cu broccoli, mazăre, fulgi de ovăz, caju și ceapă verde. Mie îmi  sună la fel de apetisant ca sortimentele clasice.

Adresă: Strada Cardinal Iuliu Hossu, nr 3
Orar: Luni – Vineri: 08:00 – 23:00; Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 23:00
Contact: 0799 073 073

View this post on Instagram

Vegetarian ? for the win ✨

A post shared by Samsara Foodhouse (@samsara.foodhouse) on

Livada
Aștept să mă contraziceți, dar eu încă nu am găsit un local mai bun decât Livada în care să am conversații lungi cu prieteni dragi. Pur și simplu, de îndată ce ne așezăm la masă, subiectele de discuție parcă nu se mai termină. O fi datorită mâncării ce ne mulțumește pe deplin și ne face mai vorbăreți? Foarte posibil. Iar dacă tot suntem la capitolul ce mâncăm atunci când mergem în Livada, eu optez pentru un Cheese Burger cu sos BBQ. Brânza chedar ți se topește în gură și se combină perfect cu gustul castraveților murați.

Adresă: Strada Clinicilor, nr.14
Orar: Luni – Joi: 09:00 – 23:00; Vineri: 09:00 – 23:30; Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 23:00
Contact: 0722 111 115

Marty Plaza
Marty este deja „veteran” în ceea ce privește alegerile mele de localuri unde pot savura un burger suculent. Până acum, nu m-a dezamăgit niciodată, indiferent de sortimentele încercate și nici nu cred că o va face vreodată. Probabil că locația mea favorită este cea din Platinia Shopping Center, unde prefer să îmi abat pașii atunci când vreau sa iau o pauză. Să nu mai vorbim despre faptul că în Marty Plaza mă pot bucura din plin de Oh My Burger și de gustul baconului caramelizat. Yummy!

Adresă: Calea Mănăștur, nr. 2-6
Orar: Luni – Duminică: 10:00 – 23:00
Contact: 0735 317 497

Care este restaurantul vostru favorit atunci când vi se face poftă de un burger bun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!