Unde găsești cea mai bună lasagna în Cluj

Home $ Articole $ Unde găsești cea mai bună lasagna în Cluj

Azi punem în prim-plan un preparat ce își are originea în Napoli, fiind realizat din primele tipuri de paste ce au fost inventate (cel puțin așa se spune). E preparatul acela ce îmbină armonios atât aromele cât și texturile, fiind servit după ce a fost gâdilat de foc și care are potențialul de a te transforma într-un gourmet – sau gourmand, dacă stai mai rău cu autocontrolul. Vorbesc despre lasagna aici, desigur.

Apropo, chiar dacă mi se pare că am sărit dintr-un mijloc de toamnă în plină iarnă, să privim partea bună: parcă e mai confortabil să înlocuiești salata de la prânz sau cină cu o porție delicioasă de lasagna. Așa că, fără să mai prelungesc poftele, trec la a vă spune unde găsim cea mai bună lasagna din Cluj. După preferințele noastre, of course, dar te încurajăm să ne spui și recomandările tale în secțiunea de comentarii.

Tortelli
Dacă vrei să mănânci paste, ce loc mai bun să o faci decât într-un restaurant specializat pe asta? Nu cred că e cazul să vă fac cunoștință cu Tortelli, restaurantul care ne atrage cu minunățiile făcute în totalitate de mâini dibace. Despre povestea Tortelli am discutat cu Lorand Toth în articolul de aici, așa că nu ezitați să vă informați. Dar revenind la lasagnele noastre, Tortelli îți pune la dispoziție o rețetă diferită de cea clasică, care te va face să te lingi pe buze. Ea conține foi de paste cu spanac umplute cu pulled pork ragu, sos béchamel, grana padano și sos pomodoro. Prețul preparatului este de 34 de lei. Încearcă-le, pe strada Virgil Fulicea nr 2.

Samsara Foodhouse
Ne-am obișnuit să mergem la Samsara Foodhouse cu mintea și pofta curioase deoarece bunătățile lor nu seamănă cu cele pe care le găsim într-un restaurant clasic. Având în vedere că au deschis o nouă locație, ai chiar mai multe motive să îi vizitezi, mai ales că nu ne dezamăgesc așteptările nici când vine vorba de lasagna. Pe lângă foi de lasagna, aceștia construiesc preparatul cu ciuperci champignon, spanac, mozzarella, sos de roşii, ardei gras roşu, busuioc, ceapă albă, lapte, smântână dulce, unt și usturoi. Mai e nevoie de carne, când ai așa o combinație? O găsești pe strada Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3, la prețul de 29 de lei.

Da Pino
Restaurantul Da Pino se poate mândri atât la capitolul calitate, cât și la varietate. Printre multe delicatese, meniul lor conține și două tipuri de lasagna. Mai exact, ai de ales între Lasagna alla Bolognese (cu carne) și Lasagna agli spinaci (cu spanac) . Cea cu spanac are prețul de 37 de lei, iar dacă preferi cealaltă variantă va trebui să plătești 47 lei. Până ajungi pe Str. Universității, nr. 8, hotărăște-te care îți trage cu ochiul.

Napoli Centrale
V-am spus că e vorba despre un preparat originar din Napoli, nu? Era firesc să apară în această listă și restaurantul Napoli Centrale. În meniul lor te poți pierde printre atâtea tipuri de paste, dar când vine vorba de lasagna, au optat pentru rețeta clasică. Astfel, propunerea lor conține pastele, carne de porc și vită, sos de roșii și sos béchamel, având prețul de 29 de lei. Testează-o pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17.

Don Pasquale
Și la Don Pasquale lasagna se distinge printre preparate și chiar dacă oferă doar versiunea unui preparat clasic, fiți siguri că mâncarea din farfurie este o adevărată delicatesă atent gătită. Ingredientele le știți deja: foi lasagna, sos ragu (carne de vită tocată, legume), sos bechamel și grana padano DOP adusă tocmai de pe tărâmuri italiene. Puteți să o savurați în restaurantul situat pe strada Napoca nr, 27.

Hey, Garfield, tu unde obișnuiești să mergi atunci când ai poftă de lasagna?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!