10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 12, 2018 | Articole

Da, știu… s-a lăsat frigul peste Cluj și parcă te gândești de două ori înainte de a ieși din casă. Ca să îți dăm un imbold, nu o luăm pe ocolite, ci îți facem câteva propuneri greu de refuzat. Asta ca să ștergi Netflix & chill din agendă și să o umpli cu 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj.

Luni – Vorba lungă, bucuria omului
La început de săptămână organizatorii Jazz in the Street, cei de la Fapte, vă invită la Vorbe. În ambele sensuri – se pune la dispoziție locul destinat prietenilor, iar apoi se animează cu multe cuvinte pe un subiect ce prinde tot mai mult contur în Cluj: arta stradală. Sunt așteptați la discuție toți doritorii – ca de la prieten la prieten – pentru a dezbate ce a fost, ce va fi și cum ar putea fi îmbunătățite implementările proiectelor de artă stradală. Ne-ntâlnim la Vorbe, da?

Marți – Fă o călătorie în trecut sau viitor
Sigur știi deja măcar câteva aspecte despre stilul de viață de acum 100 de anii: contextul politic, elemente sociale sau repere culturale. Dar te-ai gândit vreodată cum funcționa lumea advertising-ului fără cea mai de preț unealtă a zilelor noastre – internetul? Cum sunau mesajele catchy, ce produse erau promovate și cum arătau materialele publicitare, vei observa la Made in Ro: 100 ani de branding românesc, la Centrul de Cultură Urbană. E de încercat și exercițiul opus. Dacă nu ai apucat să vezi cam cum va arăta viitor, grăbește-te, căci se dă ultima strigare. Viitorul Exersat se numește expoziția ce oferă câteva perspective despre ce ne așteaptă și a fost construită prin documentarea mai multor procese creative și interviuri ale unor artiști. Așa că dă o fugă la Fabrica de Pensule și joacă-te puțin de-a Nostradamus cu prietenii tăi.

Vezi această postare pe Instagram

Made in RO 100 de ani de branding romanesc.

O postare distribuită de Carmen (@cami.mihaela) pe

Marți – Petrece-ți seara în note armonioase de pian
Vizitează Samsara Foodhouse pentru a-ți gâdila simțurile cu aromele delicioaselor preparate vegane și delicatețea sunetelor de pian în decorul primitor al noii locații. Te așteaptă o seară de răsfăț la care intrarea este liberă, deci nu-ți face alte planuri. Puteți citi despre cum a decurs experiența noastră în noua locație Samsara în articolul de aici.

În una din zile – Vizitează cele mai noi localuri din Cluj
În cazul în care s-a întâmplat să nu fi încercat încă vreun preparat de la Cimbru, ori nu ne citești articolele, ori nu ne iei în serios sfaturile. Ne plac tare mult oamenii din echipă și magia pe care o fac în bucătărie așa că îi recomandăm cu fiecare ocazie. Așa că îți spun pe scurt: e musai de mers la ei și de încercat măcar un preparat! Recent, Ecaterina a fost în vizită “Acasă” la Cimbru și în alte două localuri ce și-au deschis de curând porțile. Vedeți cum a fost la Cimbru Meat & Flame, The Cookers și noua locație Roots în articolul de aici și hotărâți-vă pe care îl vizitați primul. Despre alte localuri noi cărora le-am trecut pragul aflați mai multe aici.

Joi – Acceptă efectele secundare.. ale muzicii bune
Festivalul SoNoRo îți aduce mai aproape creații ale unor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach sau Ludwig van Beethoven. Și deliciul muzical produce dependență! Norocul tău e că vor avea loc concerte până duminică, după programul de aici. Informații despre acces afli de aici, așa că ce mai aștepți?

Vezi această postare pe Instagram

#sonorofestival #clujnapoca #clasicmusic

O postare distribuită de Andreea Ilea (@andreeailea2403) pe

Joi – It’s about Friends
Joi e o seară între prieteni – atât ai fiecăruia, cât și a acelor pe care toți îi cunoaștem. Iar ca seara reflecte atmosfera Friends, a fost lansată o provocare prietenească. „This one is for you” se numește evenimentul la care participi la construcția playlist-ului, oferind o propunere de melodie din anii ‘90. Ascultăm alegerea ta joi seara la Syndicate Bar. Nu uita să te înscrii, completând formularul de aici.

Începând de joi – Fă un circuit al luminilor
După 4 competiții creative pe tema iluminațiilor realizate de Asociația Daisler, vom putea vedea rezultatele unor minți jucăușe. Din data de 16 până la finalul anului, în fiecare seară vor avea loc tururi ghidate prin care doritorii pot admira instalațiile și pot afla mai multe despre realizarea lor. Și sunt sigură că vor fi mulți curioși care vor face circuitul și care se bucură precum copiii când văd luminițele de sărbători ( vinovată! ). Mai rămâne doar să te hotărăști în care seară mergi în explorare.

Vineri – E de la început o zi bună
… și nu numai pentru că e vineri și te gândești că imediat începe weekend-ul, ci pentru că vinerea asta e o nouă ediție CreativeMornings, adică o nouă oportunitate de a te întâlni cu mințile creative din comunitatea ta. Restart este tema lunii noiembrie. Totuși, încearcă să nu faci exces de zel și să o aplici tocmai când își sună alarma dimineața, pentru că la la ClujHub se bea cafeaua dis-de-dimineață.

Vezi această postare pe Instagram

a morning well spent

O postare distribuită de Diana Tînc (Didu) (@diduxdidu) pe

Vineri – Weekend-ul te găsește dansând
Weekend-ul acesta, de vineri noaptea până duminică dimineața, iubitorii de de muzică electronică își dau întâlnire la Polivalentă, la Hi Fi Fi. Iar experiența își propune să fie una completă, peste cele obișnuite. Vor fi utilizate instrumente spectaculoase care să optimizeze dimensiunile audio și video și să îți ofere o experiență de neuitat. Așa că pregătește-te de petrecere și nu uita să îți iei biletul de aici.

Vezi această postare pe Instagram

#haifaifai 16•17nov tickets soon to be announced

O postare distribuită de Club Midi (@clubmidi) pe

Sâmbătă – Fă schimb de lucruri
Târgul de Mărunțișuri a ajuns la a șaptea ediție în Atelier și te invită să aduci din lucrurile pe care nu le folosești și să iei ceva ce consideri că ți-ar fi util. Aruncă o privire prin casă și adu la târg obiectele pe care a început să se lase praful. De la cărți, până la haine sau vase, orice mărunțiș poate să fie util pentru cineva. Tot ce rămâne va fi donat unor familii nevoiașe din Jucu de Mijloc.

Așadar, ce plănuiești să bifezi săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!