10 lucruri cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 22, 2018 | Articole

Început de săptămână. Și fără soare, și cu temperaturi mai mici, aspect cu care va trebui să ne obișnuim în cele din urmă, pentru că iarna își face loc încetișor. Dar sigur. Alte lucruri de încurajare nu vă putem spune, chiar dacă am vrea. Putem doar să vă prezentăm recomandările noastre pentru săptămâna aceasta și să sperăm că evenimentele din Cluj vor reuși să vă fure câte un zâmbet și să vă dea un moment de liniște. Problema frigului o rezolvați voi cum puteți…

Așadar, 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj. Și pe care trebuie să le bifați.

Toată săptămâna – găsește răspuns la curiozitățile legate de design

Mi se pare că nici să vrei să rămâi indiferent la tot ce te înconjoară, neinteresat, rece, n-ai cum când suntem înconjurați de evenimente cu teme atât de diverse. Nimic nu le scapă organizatorilor, iar cei de la ZAIN nu sunt o excepție, pentru că abordează o temă de actualitate și mare interes: designul, în toate formele sale. Anul acesta sunt deja la cea de-a patra ediție, ZAIN fiind deja un loc de întâlnire pentru creativi și oameni care sunt dornici să aducă ideile la viață.  Doar priviți din câte evenimente aveți de ales. Le-aș lua și eu pe toate la rând dacă ziua ar mai avea câteva ore în plus, dar personal m-am oprit asupra celui care prezintă povestea LightsON România – Conexiuni. Andi Daisler va vorbi despre schimbările prin care un concurs public de concepte și idei creative pentru amenajarea temporară a unei zone publice dedicat creativilor a ajuns circuitul instalațiilor de lumină, poate dați și voi o fugă până aici.

De miercuri până vineri – urează-le ”La mulți ani” surorilor Sisters

Surorile noastre preferate împlinesc 7 ani și, de la sine înțeles, toată lumea este invitată! Vă veți întreba probabil cum vom încăpea cu toții, dar pare-mi-se mie că e ultima grijă pe care ar trebui să o avem, căci locul acela parcă mereu mai are un loc, chiar și când pare plin și nu mai ai spațiu să arunci un ac. Ca orice petrecere adevărată, și aceasta va ține 3 zile și 3 nopți, de miercuri până vineri, și ne întâlnim cu Julian M, Socol, Alex – ONE, S-T-PHAN și Andrei Puiu. Cafele, beri artizanale, muzică bună, let s celebrate them.

Miercuri și/sau vineri – nu pierde ultimele evenimente din cadrul TiMAF

Ediția aceasta TiMAF ne-a surprins cu un program destul de divers. Am avut lansare de carte, piesă de teatru, un eveniment de tipul Meet and Greet cu Alex Dima, dar și o serie de concerte cu artiști români: Vama, Subcarpați, iar acum e rândul lui DJ Shiver și a lui Macanache. Cu primul dintre ei ne întâlnim miercuri în Form Space (biletele, la prețul de 10 lei, vor fi disponibile doar la locație, în seara evenimentului), iar Macanache vine la Euphoria Music Hall vineri. Prețul pre-sale este de 20 lei.

Joi și vineri – reîncarcă-te cu inspirație și idei

În locul nostru preferat atunci când ne lasă bateriile, desigur, la ClujHub. E drept că pe noi când ne lasă bateriile, sunt șanse mari să fim deja acolo, dar sunt și perioade în care suntem mai leneși și lucrăm de acasă, iar evenimentele de genul ne reamintesc doar cât de mult ne place la Hub și ce comunitate frumoasă s-a format acolo. Joi seara, de la ora 19.00, avem o ediție specială FuckUp Nights, organizată în colaborare cu ZAIN Design Expressions (bilete online aici – 20 lei), iar vineri dimineață, așa cum ne-am obișnuit deja o dată pe lună, ne întâlnim la CreativeMornings, unde vorbim despre onestitate. Intrare liberă, înregistrare obligatorie aici.

De joi până duminică – ne întoarcem în sala de cinema

Zic că ne întoarcem pentru că numai ieri s-a terminat Comedy Cluj, avem câteva zile de pauză și începe Festivalul Les Films de Cannes, cu opt ani de tradiţie în prezentarea celor mai importante filme arthouse ale anului. Vor fi proiectate, în premieră în România, filme premiate / selecționate în acest an la cel mai prestigios festival de film din lume. Pe lângă asta, spectatorii clujeni îi vor cunoaște pe realizatorii unor creații de succes. Programul este disponibil pe site-ul festivalului. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la casieria Cinema Victoria, în fiecare zi, în intervalul orar 12:30 – 24:00 și online de aici.

Vineri – suntem martorii uneia dintre cele mai complexe povești ale tuturor timpurilor

În cadrul galei de închidere a Toamnei Muzicale Clujene, care va fi în data de 26 octombrie gazda celei de-a doua părți ale monumentalei tetralogii ”Inelul Nibelungilor” de Richard Wagner, opera care a stat la baza ”Stăpânului Inelelor”. Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea, este singura orchestră din țară care a avut curajul, în ultimele decenii, să demareze un astfel de proiect măreț. În ediția trecută a TMC v-a fost prezentată prima parte – ”Aurul Rinului”, iar acum aveți șansa să vedeți continuarea poveștii inelului.

Sâmbătă – bucură-te de un concert de pian într-un print shop

Îți sună cunoscut mixul acesta de muzică clasică și spațiu neconvențional pentru susținerea unui concert? Sper că da și sper că ți-a fost dor de Classic Unlimited, eu am început să mă întreb de acum câteva luni dacă cei de la Fapte ne vor mai face bucuria de a plimba muzica la pian prin toată țara, prin fel și fel de locuri altfel. Este pentru al doilea an consecutiv când mergem la Daisler Print House, iar dacă Bogdan Vaida reușește din nou să-mi facă pielea de găină într-un print shop, eu promit să plec în turneu cu ei. Accesul la concerte e liber, dar e nevoie de rezervarea și confirmarea locului aici. Chiar dacă toate locurile sunt momentan rezervate, îndrăzniți și treceți-vă pe lista de așteptare pentru că planurile oamenilor sunt foarte schimbătoare, în general. Și fiți cu ochii pe calendar, să prindeți din timp loc în următoarea locație.

În weekend – bea un pahar din cel mai bun vin la RO-Wine – The International Wine Festival of Romania

Bănuiesc că nu trebuie să insist foarte mult asupra acestui subiect, cam vă puteți imagina despre ce este vorba și cum merg lucrurile. Despre RO-Wine este posibil să fi auzit sau ba, cert este că festivalul este unul cu tradiție în capitală, iar anul acesta se extinde către inima Transilvaniei, urmând să prezinte în această toamnă o selecţie de vinuri premium şi superpremium publicului din Cluj, se anunță peste 200 de etichete. Ne vom întâlni cu  producători din România și din Europa la CHIOS Social Lounge, vineri și sâmbătă. Bilete aici.

Sâmbătă – nu spune că sărbătorești Halloween decât dacă ai de gând să Mergi prin Clujul bântuit

Vine Halloween-ul, iar ies toți curajoșii din casă deghizați în motănei și pisicuțe. Dar câți dintre voi au curaj să accepte o provocare pe bune? Sâmbătă seara, când ceasul bate ora 20:13, ești invitat să descoperi sufletele captive, stafiile și scheletele misterioase ale Clujului. Vei fi ghidat pas cu pas pe la clădiri blestemate, unde acestea își cară veșnicia, în timp ce vei afla toate poveștile din spatele lor. Traseul se parcurge fără ghid, cu ajutorul aplicației Questo, care poate fi descărcată gratuit de aici. Se va porni de la Cimitirul Central, iar întreaga aventură durează o oră și jumătate. Dacă ajungeți la final… Prețul este de 19.99 lei pentru un grup de până la 5 persoane (este necesară doar o aplicație la 5 oameni), iar plata se efectuează cu cardul, direct în aplicație.

Duminică – Încheie săptămâna cu o vizită pe teren. Măcar ca spectator

Cu o vreme ca aceasta, atâta milă să am și eu și să nu vă recomand vreo oră de sport. Dar, pentru că România întâlnește Franța în primul meci acasă din Preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2020, eu zic că ar trebui să fim în tribune măcar ca spectatori și susținători. Elevii lui Manuel Montoya, noul selecționer al României, vor înfrunta la Cluj Napoca naționala hexagonului, condusă de Didier Dinart, duminică, 28 octombrie, de la ora 18:00. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, la casierie Sălii Polivalente și aici.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta în #Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!