Samsara Foodhouse s-a mutat într-o nouă locație, iar noi le-am trecut deja pragul

Home $ Articole $ Samsara Foodhouse s-a mutat într-o nouă locație, iar noi le-am trecut deja pragul

by | Oct 18, 2018 | Articole

A ajuns la urechile tuturor că Samsara Foodhouse s-a mutat în casă nouă, așa-i? Și la câți oameni am văzut pe acolo în ultimele zile, cred că jumătate din populația orașului a picat testul curiozității și n-a putut amâna o vizită nici măcar până în weekend. Probabil așa știi cu adevărat când un loc merită să-ți faci timp pentru el – te duci în timpul săptămânii! Nici noi nu suntem o excepție, de luni încoace ne tot căutăm fel de fel de scuze, facem ce facem și iar suntem acolo. Ba la un mic dejun, ba o limonadă cu cocos, ba un eveniment seara, n-avem leac. Nu-i vina noastră că locul acesta ne-a cucerit încă de pe vremea când încă mai era șantier. Ce-i drept, nici nu ne imaginam atunci că rezultatul final va fi chiar atât de… amețitor!

Vara aceasta am primit vestea mutării. Recunoaștem, inițial am fost ușor nostalgici, cred că fiecare dintre voi înțelege sentimentul. Reușisem în ultimii ani să adunăm un buchet frumos de amintiri în căsuța de pe Ștefan Ludwig Roth, nr. 5, și tendința este să fim sceptici în fața schimbărilor. Cu mai puțin de o lună în urmă ne-au invitat în noua locație, să ne mai alunge din freamăt și gândurile de toate felurile. Am mers îndată, fericiți asemenea unor copii în ziua Crăciunului, iar exclamațiile și cuvintele de laudă au început de la poartă, chiar dacă ne făceam loc printre muncitori și schele, grădina nu era amenajată, mesele și scaunele erau toate într-un colț. Doar măslinul ședea liniștit în centru, emanând o stare de calm și pace. Puteți citi aici primele noastre impresii, de la momentul acela.

Acum, când totul a fost gata și ușile au fost larg deschise pentru toată lumea, am pornit spre strada Cardinal Hossu și ne-am oprit la numărul 3 fără niciun strop de emoție. Credeam că nu putem fi surprinși de nimic, că oricum avem în minte imaginea finală și mari diferențe nu puteau fi. Până la urmă, deja ne minunasem în fața muralului pictat pe peretele exterior, a peretelui din onyx, a geamurilor mari care parcă chemau tot soarele înăuntru de pe mica terasa închisă (aici e și locul meu preferat din tot restaurantul și poți vedea și grădina), ce mai rămânea? Ei bine, zumzetul oamenilor, agitația minoră produsă de plimbările lor încolo și încoace prin restaurant, sentimentul dat de a vedea totul în mișcare, animat de oameni. Pentru că da, oricât de impresionant ar fi decorul la prima vedere, vorba bunicii – ”omul sfințește locul” și nimic nu ar fi la fel fără voi.

 

Spațiul este foarte încăpător, este loc pentru toată lumea, au chiar și o masă mare unde puteți să vă împrieteniți cu necunoscuți, dar și mese mici, unde puteți sta singur și lucra la ceva rapid. Îmi place pentru că e foarte luminos și mai ales, homey, ai senzația că ai ajuns în sânul unei familii și tot ce trebuie să faci este să te lași pe mâinile lor. Dacă tot n-ai încredere, poți trage liniștit cu ochiul în bucătărie, căci stând în fața casei puteți vedea la subsol, unde este bucătăria, printr-un gemuleț făcut exact pentru asta – transparență totală.

Meniul este același în proporție de 70%, condimentat cu câteva preparate noi, care să marcheze schimbarea sezonului și mutarea. De fiecare dată când mergeam la ei îmi spunem că vreau să iau lista la rând și să testez efectiv toate rețetele și cred că locația centrală și faptul că îmi place atât de mult în sfârșit contribuie la îndeplinirea acestui plan. Voi începe cu toate antreurile, de la popcornul cu conopidă și brânzica cu migdale, voi trece chiar și prin salate, care sună chiar apetisant – salată de nuci și struguri cu gorgonzola, salată Halloumi cu brânză la grill, și voi termina cu deserturile, bineînțeles. Spune-ți voi ”nu” unui raw cake cu ciocolată și mentă, unui cannoli cu mousse de ciocolată și avocado sau înghețatei cu cardamon și portocală, pentru că eu încă nu am luat-o razna complet.

Și, un ultim lucru de menționat, nu uitați că săptămâna aceasta încă este plină de evenimente în căsuța lor nouă. Astăzi, de exemplu, au Piano & Wine, unde ne lăsăm relaxați de sunetul clapelor lui Razvan, mâine au pregătit un Jazzy Night cu CUANTUNE, iar sâmbătă vă așteaptă cu Vinyl, Rum, Tapas and Wine. Săptămâna o încheiem tot împreună, la Sunday Lazy Breakfast. It is a plan, right?

Nu vă mai ținem la povești că pierdeți timp prețios în care ați putea fi în noua Samsara Foodhouse. Ce ziceți, când mergeți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!