8 filme pe care să le vezi la Comedy Cluj

Home $ Articole $ 8 filme pe care să le vezi la Comedy Cluj

by | Oct 8, 2018 | Articole

Încă dinainte să plec în concediu încerc să prostesc o răceală cu Paracetamol. La început am avut cât de cât succes, dar cred că s-a prins ce încerc să fac, a profitat de faptul că mi-am pierdut geaca la Mioritmic și mi-a fost cam frig în drum spre taxi, așa că azi vă scriu cu mare greu, printre steluțe și legănându-mă pe un scaun. Sau cel puțin asta e senzația.

Dar n-am putut amâna ce voiam să vă povestesc și m-am gândit că subiectul mă va scoate puțin din starea aceasta de leșin în care mă aflu. Pentru că astăzi vorbim despre Comedy Cluj, festivalul care începe la sfârșit de săptămână și promite să ne facă să râdem copios timp de 10 zile, și câteva filme care zic eu că sunt de neratat ediția aceasta.

O propunere interesantă este filmul lui Laurie Collyer, Concediu, o serie continuă de aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie. În prim plan o avem pe Nicole Stevens, o femeie singură, care își îngrijește mama bătrână și care lucrează cu jumătate de normă la o închisoare locală. Ea primește șansa de a-și demonstra abilitățile și de a se face remarcată escortând-o pe Joan – o prizonieră ce urmează să-și viziteze mama aflată pe patul de moarte. Nici nu vă puteți imagina peripețiile de pe drum, dar le vedeți în 19 octombrie de la ora 16.30 la Cinema Florin Piersic sau în 30 octombrie de la 19.00 la Cinema Victoria. Bilete disponibile aici

Un alt nume pe lista noastră ar fi Gardienii, un thriller comic și care a câștigat multe premii de-a lungul timpului. Acțiunea se petrece în East End, o zonă cu un trecut hotărât și un viitor incert și îi are în centru pe Carlson și Lavender, care au grijă de o casă veche de 200 de ani. La început nu trebuie decât să se descurce unul cu altul, însă după un timp totul pare straniu. Zgomotele, umbrele și aparițiile ciudate arată de fapt că sunt supravegheați. Întrebarea care apare este evidentă – de către cine? Pot fi fantome sau intruși, dar oricare ar fi răspunsul, cei doi nu sunt în stare să facă față. Îl puteți viziona în 18 sau 21 octombrie de la ora 21.00, la Cinema Victoria. Bilete aici.

Mare grijă cum vă organizați programul, căci s-ar putea că vreți să fiți în două locuri deodată, chiar dacă puteați vedea ambele filme cu puțin mai multă atenție. În 18 și 20 octombrie, tot de la ora 21.00, de data aceasta la Cinema Florin Piersic, se difuzează Champions. Filmul relatează povestea unui antrenor de baschet profesionist, care reușește să treacă peste problemele și frustrările cu care se confruntă antrenând o echipă de baschet cu dizabilități intelectuale. Campionii, propunerea Spaniei la Oscar din acest an pentru cel mai bun film străin, reprezintă un amestec de dramă și comedie cu iz iberic ce nu trebuie ratat de către nimeni. Bilete aici.

De asemenea, bine de știut este faptul că revine la Cluj cu cel mai recent film al său câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011, Sebastian Stern. Este vorba despre De tine ne putem lipsi, o comedie neagră care abordează subiectul fricii de a fi înlocuit și incapacitatea de a vorbi despre această problemă. Mai exact, avem un om care intră într-o criză atunci când familia sa decide să adopte un câine vagabond, pe care ajung să-l iubească mai mult decât pe el. Rămâne un singur lucru de făcut – să ucidă câinele și să se folosească de un țap ispășitor pentru a scăpa. Planul eșuează, bineînțeles. Îl puteți vedea în 14 octombrie la Cinema Florin Piersic, de la 18.30. Bilete aici.

Și pentru că s-a tot vorbit atât de intens în ultimele săptămâni despre religie, despre ce spune cuvântul Domnului, despre ce-i drept și ce nu, despre pe cine trebuie să iubești și pe cine nu, poate că v-ați relaxa puțin dacă ați vedea filmul Aer sfânt, din 18 octombrie, ora 18.30, de la Cinema Florin Piersic. Vom vedea povestea lui Adam și Lamia, un cuplu arab, creștin, din Nazaret – membrii ai unei minorități din Țara Sfântă. Când Lamia rămâne însărcinată, Adam decide că este timpul să facă un pas important pentru a-și întreține familia intrând în cea mai mare afacere locală – religia. Cum face acestu lucru? Începe să vândă… Aer Sfânt. Nimic mai simplu, nimic mai amuzant. Bilete aici.

Încă unul și mă duc? Bine, fie, dar vă mai zic două recomandări, lăsați-mă să-mi fac de cap măcar când sunt (cu siguranță) pe moarte, pentru că vă pot asigura că Paracetamolul acesta nu prea mai face față. Așadar, avem Disidenții, un film-călătorie în anii 80, când trei estonieni fug din Uniunea Sovietică pentru că își doresc o viață minunată în lumea liberă, așa cum au văzut în serialele ”Miami Vice”, ”Knight Rider” sau ”Santa Barbara”. Din păcate, foarte curând vor descoperii că pentru a pune mâncare pe masă sunt nevoiți să facă un lucru plictisitor – să muncească. Aceștia nu se dau în spate de la idei noi, nebunești, care ar trebui să le garanteze succesul în lumea occidental și, exact cum vă puteți imagina, acesta este momentul în care lucrurile încep să o ia razna. Râdeți de ei în 19 octombrie, ora 21.00, la cinema Florin Piersic sau în 20 octombrie, 21.00, la cinema Victoria. Bilete aici.

Mare păcat ar fi să nu vedeți niciunul din filmele românești difuzate în cadrul Comedy Cluj cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, care vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Dacia. Evident că pe mine m-a atras Chirița în Iași, căci n-am cum să-mi uit rădăcinile și nici nu-mi doresc așa ceva. Filmul abundă în peripeţii spumoase, atrăgătoare prin înlănţuirea alertă. Povestea o știm cu toții – pentru a le găsi fetelor bărbaţi cu rang, Cucoana Chiriţa are parte de aventuri, încurcături, urmăriri, păcăleli, care par a nu se mai isprăvi.

Programul complet este disponibil aici, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și în locațiile partenere. În plus, cei care doresc să se bucure de experiența Comedy la maximum, pot achiziționa cardul Comedy Unlimited, care garantează accesul la oricare dintre proiecțiile de film, spectacolele de teatru, stand-up & impro.

Aveți de unde alege, scoateți agenda și un pix și faceți programul pentru Comedy Cluj. Ia să auzim, tu ce filme ai notat ca fiind de neratat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!