Ghidul #ClujLife pentru #Mioritmic

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru #Mioritmic

by | Oct 2, 2018 | Articole

Mult l-am așteptat, iar acum că-i după colț, parcă suntem nepregătiți. Din acest motiv, am profitat de vremea de afară, care nu ne lasă nici să ne dăm jos din pat, și am adunat toate informațiile despre cea de-a șasea ediție a festivalului din pădurea bântuită – Mioritmic. Nu de alta, dar începe în două zile și nu e loc de fețe mirate în fața celor 3 scene.

Fără alte prezentări, astăzi citiți ghidul #ClujLife pentru #Mioritmic.

Când, unde, cum ajung acolo?

Doar v-am zis deja – ”începe în două zile.” Adică joi, în data de 4 octombrie, la ora 09.00 PM. Cu alte cuvinte, au mai rămas 2 zile, 4 ore și 47 de minute din acest moment (în care scriu eu propoziția, probabil a mai trecut ceva timp până a ajuns articolul la voi) până când vă veți zbânțui în fața scenei preferate din pădurea Hoia. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că festivalul are loc în inima unuia dintre cele mai intrigante locuri din Transilvania, despre care se tot zvonește că ar fi adăpostul unor fenomene paranormale. Eu merg anul acesta pentru a treia oară și singurul lucru pe care-l găsesc nefiresc e cum rezistă picioarele la atât de multe ore de dans.

Acum, locația evenimentului nu este chiar centrală, nici n-avea cum, dat fiind faptul că este într-o pădure, pe Aleea Muzeului Etnografic mai exact. Cel mai bine adunați toată gașca și mergeți cu același taxi (comandat prin Clever Taxi, desigur), Uber sau Taxify, căci avem de toate în Cluj. Soluția aceasta s-ar putea să fie destul de bună în primele zile, dar dat fiind faptul că anul acesta festivalul a mai crescut cu 24 de ore, s-ar putea ca duminică să rămâneți fără buget pentru transport și să fiți nevoiți să apelați la mijloacele de transport în comun. Nu-i sfârșit de lume, doar vreo 15-20 de minute de mers pe jos. Puteți lua 30, 28B sau 37, iar de acolo porniți la pas. Baftă!

Am nevoie de bilet?

Ar fi culmea să fie intrare liberă când vorbim despre 4 nopți de party aproape continuu, peste 50 de artiști români și internaționali, zeci de piese unreleased pe care ai ocazia să le asculți primul, 3 scene una mai ceva ca cealaltă. Și când te gândești că biletul are prețul de 189 lei… Sunt disponibile și bilete de o singură zi, pe care le puteți achiziționa doar de la intrare. Pentru zilele de joi și duminică, prețul de acces este de 50 lei, iar pentru vineri și sâmbătă, 24 de ore de distracție costă 100 lei. La intrare nu veți găsi abonamente full access, așa că cel mai bine îl cumpărați direct de aici acum, în cazul în care nu-l aveți. PS: Avem și un concurs cu invitații pe profilul nostru de Instagram. Feeling lucky?

Ce să nu ratez?

Știți cum e cu festivalurile – n-ai voie să ratezi nimic, de preferat ar fi să nu clipești și să poți fi la toate scenele deodată. E drept că cele trei scene de la Mioritmic – Nai, Lira și Cobza, sunt fi una lângă cealaltă, dar nici dacă stai la intrare n-ai cum să auzi stereo și să te bucuri de muzica a trei artiști deodată. Decizii trebuie luate, neapărat. Eu am făcut deja de ceva vreme o listă cu cei despre care nu știu să fi călcat vreodată pe meleaguri clujene și vin weekendul acesta și vă povesteam acolo și una-alta despre ei și muzica lor. Vorbesc despre nume precum Bruno Pronsato, A Guy Called Gerald, Akufen, Digby, Mathew Jonson, Portable, Sammy De și Tobias care, cred eu, sunt musai de ascultat la Mioritmic. Și să nu-i uităm pe ai noștri românași, Arapu, Cap, Cezar, Charlie, Dan Andrei, Gescu, Petre Inspirescu, Rhadoo, Praslesh, Priku, Suciu și mulți alții, cunoscuți pentru talentul lor de necontestat de a ține o mulțime în picioare câte 3 dimineți la rând.

Cum plătesc?

Toți banii pe care îl ai (și pe care vrei să-i cheltui la Mioritmic, desigur), trebuie schimbați în token-uri. În exteriorul scenei Lira va fi amenajată o zonă specială, acoperită și încălzită, pentru Food Court și Merchandise, tot aici fiind și Smoking Area. Fumatul va fi permis doar în zona special amenajată. Plata la bar se va putea face în baza token-urilor ce vor putea fi cumpărate doar de la punctul de vânzare central (intrare Scena Naiului), iar un token valorează 10 lei. Ca să vă faceți o idee, o bere = 1 token, 1 long drink = 2 tokens, un suc = 1 token.

Ce altceva ar mai trebui să știu?

Este interzis accesul celor sub 18 ani și recomandat ar fi să aveți buletinul la voi. Sau măcar o poză, dacă sunteți genul care își pierde telefon, chei și acte de obicei..Nu este necesar să aveți biletul printat, este suficient dacă îl prezentați de pe telefon. Păstrați brățara pe mână până la finalul festivalului, în caz contrar nu veți mai putea intra din nou. Rețineți, de asemenea, că numărul biletelor de o zi este limitat.

Dacă încă ești la vânătoare de motive ca să participi la ediția de anul acesta, am notat eu câteva aici. Zic că nu mai e loc de stat pe gânduri.

Ne vedem joi sau vii de vineri (pentru că ți s-au terminat zilele de concediu)?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!