10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 24, 2018 | Articole

Dacă și la voi e luni, plouă, e frig și bate vântul, aveți 100 de chestiuni de rezolvat și ați dormit 5 ore, atunci sunteți fericiții câștigători ai unei doze serioase de stres la început de săptămâna, numai bună ca să începeți în forță. Welcome to the club. Am putea să ne petrecem următoarele ore stând și plângându-ne de milă, dar mai bine pregătim un plan ca să putem face față cu brio zilelor ce urmează.

Luni – ploaia de afară invită la o ieșire ”în realitate”

N-am crezut sincer că pot găsi ceva care să-mi atragă atenția într-o zi cum este aceasta, dar nimic nu mi se pare mai potrivit ca o vizită într-o galerie de artă, o pauză de la agitația orașului și o ieșire ”în realitate”. Astăzi, începând cu ora 18, la Galeria Quadro, va avea loc vernisajul expoziției – Imaginea Pictură. Despre ieșirea în „realitate”, care prezintă lucrări ale finaliștilor primelor 5 ediții ale Bursei Teodor Moraru, sub îndrumarea curatorilor Diana Marincu și Székely Sebestyén. Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 septembrie – 20 octombrie 2018, la Galeria Quadro de pe str. Samuil Micu nr. 7, Cluj, de luni până sâmbătă, între orele 10.00–18.00.

Marți – ne întoarcem în timp, la unul din concertele lui George Enescu

Cu mai bine de un secol în urmă, tânărul George Enescu pornea anual într-un celebru turneu. În vremurile noastre, dirijorul Cristian Lupeș și Bucharest Festival Orchestra sunt cei care hoinăresc prin țară cu scopul stimulării creației muzicale românești și propun publicului o inedită apropiere de muzica românească contemporană prin Turneul național 100 x Enescu. Așa că marți, 25 septembrie, ne întâlnim la sala de concerte a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” cu o parte din istoria muzicală apusă a acestei țări, readusă la viață de nonconformistul dirijor.

Miercuri – updatează-ți cunoștințele legate de marketing, comunicare și branding

La Best Marketing, bineînțeles, mai ales că organizatorii promit o ediție cu speakeri profesioniști și conținut care să surprindă strategiile și uneltele folosite de departamentele de marketing, acoperind subiecte de la tehnologie, la media, la content și advertising. ”Line-up-ul” este unul foarte melodios și include nume precum Ana Morodan (online entrepreneur), Tudor Galoș (digital transformation consultant), Ciprian Susanu (GM Dare Digital), Ana Maria Diceanu (founder Brain 4 Strategy), dar și alții. Best Marketing este conferința unde se întâlnesc cei mai buni specialiști în marketing și comunicare, evenimentul care pune în perspectivă tendințele și identifică problemele cu care se confruntă industria. Dacă adăugați codul 40BMC în formularul de înscriere, veți plăti 150 lei în loc de 250 lei, beneficiind așadar de o reducere de 40%.

Miercuri – dă startul serilor de quiz

Sunt sigură că vara aceasta ați cam spus ”pas” serilor de quiz. Pare genul acela de activitate pe care o faci doar când e toată gașca completă, când afară e frig, plouă sau ninge, care coincide cu revenirea studenților la Cluj. Prima seară de quiz din ”sezonul acesta” e musai să fie la Hugo City, unde cele mai inspirate și vesele echipe vor fi premiate. Rețineți faptul că echipele trebuie să fie de minim 2 jucători, telefoanele mobile sunt interzise, fiecare persoană care părăsește echipa pe parcursul unei runde se poate alătura echipei numai la final de rundă, iar rezervările pentru Social Quiz Night se fac la numărul 0752 133 546.

Vineri – let`s have a CreativeMorning

Răspunsu standard la întrebarea – ”Unde îți găsești inspirația?” este ”În jurul meu, pe stradă, în oamenii pe care-i întâlnesc, în întâmplările prin care trec.” Nu contest adevărul mărunt din spatele acestei afirmații, dar cert este că nu toți suntem atât de norocoși încât să ne izbească inspirația în timp ce mergem liniștiți spre autobuz și câteodată trebuie să plecăm noi în căutarea ei. Eu o găsesc o dată pe lună, vinerea dimineață, la ClujHub, la CreativeMornings. Ediția aceasta vorbim despre haos, iar invitat este KERO ZEN, unul dintre inițiatorii mișcării de street art și graffiti din România. Înregistrările s-au deschis chiar astăzi, dare to get inspired.

Vineri – lasă arta și tehnologia să te poarte printr-o experiență digitală completă

Oricât de largă ar fi paleta de evenimente toamna, dacă nu avem ceva care să ne scoată din ordinarul zilelor mohorâte, avem toate șansele să o luăm razna. Ce noroc că între 28 și 30 septembrie, la Muzeul de Artă are loc cea de-a șaptea ediție a festivalului Clujotronic, deci vă așteaptă un sfârșit de săptămână plin de muzică, performance-uri audio-vizuale, proiecții spectaculoase precum și ateliere și sesiuni de talk-uri. Mai mult decât atât, anul acesta festivalul vă oferă o serie de experiențe de realitate virtuală și augmentată. Eu zic că este ocazia perfectă să treceți pe la Laboratorul de Imaginar – un aparat care îți citește undele cerebrale și le transformă într-un spectacol. Intrarea la eveniment este liberă!

Sâmbătă – ieșim în stradă, la un pahar de Vorbe cu prietenii și Jazz in the Street

După deschiderea incredibilă din weekendul acesta a localului Vorbe, pe noi ne veți vedea foarte des pe Clemenceau nr. 3, deja ne simțim ca acasă aici. Cred că asta era și toată ideea acestui loc, nu? Sâmbătă, de exemplu, mergem sigur la Jazz in the Street, care ajunge la al treilea eveniment al toamnei și ne dăm întânire chiar în fața noi lor case, unde vin și Sepp, Infusion și Alexu and The Voices Inside. Sperăm să fie la fel de neîncăpător spațiu, cum a fost și la inaugurare, să stăm apropiați unul de altul pentru că poveștile sunt incredibile și nu de frig și să plecăm acasă cu zâmbetul pe buze. NU uitați că încă se fac înscrieri pentru artiști aici.

Sâmbătă – celebrate the Last Summer Beat

Eu zic că vara și-a dat ultima suflare azi, n-are cum să fi supraviețuit ploii și frigului acesta, dar cei de La Villa se încăpățânează să mai încerce o ultimă resuscitare. Nu avem cum să le spunem ”nu”, așa că sâmbăta aceasta ne reunim lângă piscină și-i mai dăm verii o șansă.

Duminică – încheie luna cu un concert

Luna septembrie se încheie cu un concert la Casa de Cultură a Studenților, mai exact cel al lui Alexandru Andrieș, care va urca pe scenă alături de Berti Barbera (voce, muzicuță, percuții), Maria Ioana Mântulescu (voce) și Sorin Romanescu (voce, chitară bariton). Publicului îi este pregătită o selecție de cântece de pe majoritatea albumelor, de la INTERIOARE (apărut în 1984), până la DISC DOMESTIC (2016), dar și o serie de cântece noi. Tariful de acces este între 40 și 80 lei.

Duminică – bucură-te de o premieră la Operă

Duminica aceasta debutează pe scena Operei ”Madama Butterfly”, o coproducție Fondazione ,,Pergolesi Spontini”, realizată sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Italiei în România, operă în trei acte pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după John Luther Long și David Belasco. Pregătiți-vă să aveți în fața voastră o complexă paletă sentimentală, variind de la dragoste pură, necondiționată, devotament și răbdare până la superficialitate sau lipsă de umanitate – manifestate pe fondul exotic al culturii și obiceiurilor japoneze – o operă unică în repertoriul liric universal, montată și interpretată pe scena Operei Naționale Române de către o echipă de creație care reunește artiști italieni – David Crescenzi (conducerea muzicală), Matteo Mazzoni (regia artistică) și Benito Leonori (decoruri) – și clujeni – soliștii și ansamblurile instituției noastre.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!