Cum a fost la FuckUp Nights Cluj // vol.6

Home $ Articole $ Cum a fost la FuckUp Nights Cluj // vol.6

by | Sep 21, 2018 | Articole, Cum a fost la

Cu siguranță ați auzit de evenimentele de la ClujHub cel puțin măcar o dată. F.U.N, adică FuckUp Nights este un adevărat fenomen care a ajuns deja la cea de-a 6-a ediție și se bucură de un public din ce în ce mai larg. Pentru mine a fost o experiență nouă și vă povestesc acum cu ce am rămas.

Din 22 martie, Clujul s-a alăturat familiei globale F.U.N – care a început în 2012 în Mexico City, când un grup de prieteni s-a adunat și au început să povestească despre nereușitele lor. În prezent, F.U.N. este o mișcare internațională care se desfășoară lunar în peste 300 de orașe din 84 de țări din întreagă lume.

De data aceasta au fost invitați 4 speakeri care să ne vorbească despre eșecurile pe care le-au avut de-a lungul carierei. Unul dintre invitați a fost: Cătălin Preda care în prezent este developer, marketer și freelencer. Deși în trecut a lucrat în corporații și în agenții din domenii precum: web development, advertising, journalism și PR, a avut și o serie de afaceri care au eșuat. Discursul lui a fost unul cât se poate de personal și sincer. Acesta ne-a convins că nu trebuie să ne fie frică să cerem ajutor dacă simțim că avem nevoie.

Cel de-al doilea invitat a fost: Bogdan Ciocian, pe care cu siguranță îl cunoașteți ca fiind fondatorul coffee shop-ului Meron. Deși primul sau job a fost la doar 18 ani la un print shop, în prezent este omul cu peste 10 ani de experiență și implicare în afacerile din Cluj-Napoca. Speech-ul său a fost unul foarte amuzant și ceea ce mi-a transmis a fost că îi păsa extrem de mult de angajații săi, de calitatea produsului și de felul în care este perceput brandul în sine. De la bun început a menționat că nu vrea să fie boring – și nu a fost, a ținut neapărat să facă glume pe seama problemelor întâmpinate pentru a distinge atmosfera și mai mult. Deși a avut parte și de eșecuri în business, nu s-a lăsat, ci a muncit în continuare, lucru care trebuie admirat.

În continuare a vorbit despre eșecurile sale încă din primii ani de facultate: Marius Mocian. Cu siguranță ați auzit sau ați utilizat hipMenu, important este să știți ca el este unul dintre primii membri ai echipei și Head of Sales. Cu un trecut în domeniul serviciilor IT și organizare de evenimente, în prezent este persoana care te poate face să realizezi cât de importante sunt detaliile din contracte (asta îmi rămâne întipărit în minte pentru toată viață) și cât de important este să te ridici oricât de mare ți-ar fi eșecul. Un speaker extraordinar care ne-a captat atenția și în urma cărui discurs am rămas foarte motivată să fac ceva pe cont propriu.

Ultimul speaker de la cea de-a 6-a ediție a fost: Benoit St-Laurent. Pozitivitatea și starea de bine pe care ți-o transmite această persoană este de nedescris. Benoit vine din Canada, unde în 2012 împreună cu 2 prieteni au înființat o agenție de web marketing care chiar avea succes. Fiind un aventurier adevărat, acesta a decis să devină un „digital nomad” astfel încât să poată călători, dar și lucra. Discursul său bineînțeles ca a fost unul extrem de amuzant, cu lecții bine structurate într-o prezentare, cu povești din trecut și cu un boost de energie care pe mine personal m-au făcut să mă gândesc să merg și la următorul eveniment F.U.N. unde pot întâlni mai multe persoane ca el.

Per total, ClujHub face o treaba extraordinară, vă sugerez să participați la cel puțin un eveniment pentru că o dată ce va convingeți cât de fain e, o să mai veniti. F.U.N. este genul de eveniment care se adresează tuturor oamenilor, nu doar celor care au eșuat în lumea afacerilor. Cred că este extrem de util pentru tinerii care se gândesc să înceapă un bussines, să înțeleagă care sunt riscurile și să fie pregătiți. Bineînțeles că a fost o atmosferă foarte degajată, bere pentru toată lumea, iar după fiecare discurs ai șansa să pui întrebări (which is awesome). Nu cred că putea fi un moderator al evenimentului respectiv mai bun decât Lorand Minyo, un om extraordinar care a fost și speaker la prima ediție F.U.N. Un lucru foarte fain pe care trebuie să îl menționez este că această ediție a fost bilingvă. How cool is that?!

Ce ziceți, ne vedem la FuckUp Nights Cluj// vol.7?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!