10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 17, 2018 | Articole

Și pe care tu nu ar trebui să le ratezi. Nu de alta, dar nu se știe niciodată când toamna decide să-și facă intrarea dramatică și ne trezim că plouă continuu, bate vântul violent, iar noi numai chef de ieșit din casă nu avem. Săptămâna aceasta are o structură foarte interesantă, iar majoritatea activităților care ne-au atras nouă atenția sunt concentrate în weekend sau în apropierea acestuia. Ei bine, ce putem spune? Puteți să vă faceți de cap luni, marți, de miercuri musai de neratat avem următoarele:

Pășește în Hotel Miramare

Mai nou apar hotelurile în Cluj ca și cafenelele sau ce-o mai fi și Miramare ăsta? Hotel Miramare este un spectacol găzduit de REACTOR, care va avea loc în data de 19 septembrie începând cu ora 17.00. Într-un viitor fictiv, trei turiști conduși de singurul ghid rămas acceptă să facă un tur cultural și ajung în incinta unui teatru, privit ca un muzeu de ochii neștiutori ai unor oameni care nu au văzut niciodată așa ceva. Rezultatul este o comedie savuroasă de situație presărată cu condimente educative. Intrare liberă cu rezervarea biletului aici.

Lasă eșecul să te învețe

Nimănui nu-i place să piardă. Nimănui nu-i place să o dea în bară. Nimănui nu-i place să nu aibă dreptate. Dar e necesar. Oh, atât de necesar. Chiar acum citesc cartea ”The subtle art of not giving a fuck”, iar Mark Manson zice în felul următor: ”Dorința de a avea mai multe experiențe pozitive este prin ea însăși o experiență negativă. Și, în mod paradoxal, acceptarea experienței negative este în sine o experiență pozitivă.” E uman să greșim, e de dorit. La Fuckup Nights, joi de la ora 19.00, povestim despre nereușitele noastre și învățăm din ale altora. Bilete aici. PS: Avem și noi 5 invitații de dat, intrați pe contul nostru de Instagram să vedeți cum le puteți câștiga.

Fii parte dintr-o experiență muzicală inedită

Vorbim, desigur, despre Cluj Symphony Experience, adică despre 3 zile care vor aduce împreună diverse naționalități, stiluri muzicale, contexte, oameni, toate pentru a servi unui scop comun: armonia. Evenimentul își dorește să celebreze creativitatea și inspirația, să încurajeze călătoria dincolo de orice granițe, să ofere senzații muzicale unice. În perioada 20-23 septembrie, Clujul va fi gazda unui program divers, care include workshop-uri, piese pentru copii, experiențe virtuale unice, concerte mobile, flashmob-uri în tramvaie și autobuze, yoga, dar și a unor invitați de seamă, precum Dan Bittman(Holograf), Cristi Minculescu, HARA, Dj K-lu alături de Orchestra simfonica Bigg Dimma A Band. De neratat este momentul de duminică, ora 19.00, când 100 de muzicieni cântă ”Rapsodia Română” de George Enescu, iar artiști plastici o pictează live în Piața Unirii.

Love me Tinder

Cu dragostea nu-i niciodată simplu. Sau cel puțin așa am auzit. Dar într-o eră în care flirtăm prin emoji și avem conversații prin Insta Stories, numărăm minutele ca să nu răspundem mai repede decât a făcut-o celălalt și nu intrăm pe Social Media cu orele ca să ne dea dispăruți, se cam duce naibii toată dragostea. În 21 septembrie sunteți așteptați la o repetiție cu publicul a spectacolului Love me Tinder, care va avea premiera în curând la Reactor. După spectacol sunteți invitați la o sesiune de discuții și feedback alături de echipa artistică, unde vorbim exact despre relațiile și interacțiunile dintre oameni, intermediate de apps-uri și device-uri. Intrarea este liberă, cu rezervarea locurilor aici.

Fii în primul rând la deschiderea stagiunii la Filarmonică

Sau cel puțin în sală. Sper din tot sufletul că vă numărați printre cei care ați dat o șansă Filarmonicii și i-ați trecut pragul, pentru că de atât este nevoie ca să vă îndrăgostiți de concertele ei. Mulți nu știu ce pierd și-și văd liniștiți de treabă, eu am avut noroc de prietenii care m-au bătut la cap până am mers și a fost exact întocmai cum au spus ei: un joc de note muzicale ce ți se așează direct la suflet. Vinerea aceasta are loc Concertul de deschidere a stagiunii, să o întâmpinăm cum se cuvine.

Be next to The Hope Generation

Cei de la Beard Brothers au mai pus la cale un eveniment simpatic, de data aceasta adresat copiilor și părinților. Au pregătit pentru voi cele mai diverse ateliere, de la design & creaţie păpuşi de teatru, la pictură pe sticlă, ceramică şi produse din materiale reciclabile sau activităţi de dezvoltare prin joacă. Părinţii vor putea participa la diverse ateliere, printre care amintim cursuri de yoga, cursuri de prim ajutor, creaţie terarium, automachiaj, sau vor putea pur şi simplu să se relaxeze la un pahar de vorba în zona food & drinks. Toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi folosite în campania „Wheels for life”, care îşi propune achiziţionarea unei ambulanţe de tip C pentru serviciul SMURD Cluj, așa că pe lângă faptul că-i oferiți șansa de a face altceva celui mic și vouă, vă implicați și într-o faptă bună.

Petrece ca în anii 80

Cu Ricchi e Poveri, Boney M, Bad Boys Blue și Samantha Fox, la Discoteca 80, în 22 septembrie de la ora 19.00, la Sala Polivalentă. Eu recunosc că nu mă dau în vânt după muzica părinților noștri și merg de curiozitate, pentru că n-am fost la niciun eveniment de genul până acum. Dar să știți că i-am povestit mamei de Discotecă și cine vine, iar ei i-a înflorit un zâmbet atât de frumos pe față, atât de plin de amintiri, poate chiar ușor nostalgic, încât am zis că măcar pot să-i trimit toată seara video-uri dacă merg. Am invitat-o să vină, nu poate, nu-mi săriți în cap. Petrecerea va dura 4 ore, deci e chiar pentru toată lumea, iar bilete găsiți aici.

Mergi la un spectacol pentru oameni mari

Chiar dacă povestea Micului Prinț nu are vârstă, spectacolul de la Auditorium Maximum din data de 22 septembrie cică s-ar adresa oamenilor mari, fiind o montare minimalistă care aduce la suprafață profunzimile celui mai citit text din literatura universală, într-o atmosferă sinceră și intimă. 3 actori cu 3 instrumente îi vor purta pe privitori pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live. Eu nu știu exact când devenim oameni mari, dar îmi asum riscul și merg. Bilete aici.

Fii în tribune la meciul anului în baschetul românesc

Care are loc chiar la Cluj în 23 septembrie. Este vorba despre un demonstrativ spectacol marca #SportsFestival, în care U-Banca Transilvania întâlnește Panthinaikos BC OPAP, campioana Greciei, care în ultimii 23 de ani a câștigat cel puțin unul din titlurile pentru care a luptat. În deschidere va cânta Guess Who, urmând ca mai apoi să rămânem la after-party cu DJ Shiver, în caz că aveați nevoie de motive suplimentare pentru care merită să vedeți jocul dintre U-BT și cel mai de seamă oponent al său de până acum. Biletul asigură acces și la concertul Guess Who din deschidere și after party-ul cu DJ Shiver.

Susține FC Universitatea Cluj!

FC Universitatea Cluj va primi, în 23 septembrie, la ora 18:00, pe Cluj Arena, vizita celor de la Petrolul Ploieşti, într-o partidă din cadrul etapei a VII-a a ligii secunde. Nici nu se pune problema să nu le fim alături, așa că ne vedem pe stadion. Prețul biletului pornește de la 10 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 8 lei.

Tu ce alte planuri ți-ai făcut pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!