8 locuri aproape de Cluj unde poți merge dacă ai chef să înoți

Home $ Articole $ 8 locuri aproape de Cluj unde poți merge dacă ai chef să înoți

by | Aug 16, 2018 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost revizuit în august 2023.

Vă zic de la început: eu nu am nicio problemă cu temperaturile de afară, de câteva zile doar țopăi și dansez în vremea bună. Știu însă că eu eram bine mersi și la 35 de grade și cumva îmi înțeleg toți prietenii care se plâng că mor de cald în oraș, în casă, la birou și practic peste tot. Nu sunt de acord cu ei când zic că își urăsc existența și nici nu poți respira afară, dar îi înțeleg și mă gândesc că sunt mulți ca ei.

Drăguță fiind, am adunat pentru voi 8 locuri aproape de Cluj unde puteți merge dacă aveți chef de o bălăceală, remediul cel mai bun în caz de soare puternic, orbitor, dogoritor. Și m-am gândit să renunț la piscine și să vă propun ceva mai aproape de natură, aruncați o privire.

Încep cu Băile Boghiș, stațiunea balneoclimaterică cu caracter permanent situată în comuna Boghiș, județul Sălaj. Pe lângă poziția pitorească de care beneficiază, precum și prezența apelor termale, locația se numără printre preferatele multor turiști, care an de an se îndreaptă încolo. Stațiunea este alimentată de 3 foraje cu apă rece (potabilă) și 3 foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate și termale cu temperatura de +42 grade Celsius. Dacă vă gândiți că sună a activitate pentru bătrâni, gândiți-vă la orele petrecute pe scaunul de la birou și ultima durere de spate, care bănuiesc că a fost destul de recentă. Și încă ceva: au o suprafață destul de mare acoperită de gazon, plus mulți copăcei care vă vor ține umbră. Pentru informații cu privire la tarife și pachetele de sejur, vizitați website-ul lor. Pentru rezervări ☎️ 0751 015 673

La doar 25 de km de Cluj, în comuna Cojocna, găsim o altă stațiune balneo-climaterică, și anume Băile Cojocna. În trecut, locul era destinat exploatărilor de sare, dar ulterior, pe locul acestora s-au amenajat mai multe băi calde. Practic, fostele mine de sare au fost transformate în băi cu ape curative. Apa din bazinele din Cojocna are momentan între 34 și 36 grade Celsius, o temperatură perfectă pentru cura balneară. Băile sunt deschise zilnic începând cu ora 8:00, până la 20:00. Mi se pare o locație demnă de atenție dacă vreți să împletiți relaxarea și terapia. În plus, Băile Cojocna oferă şi posibilitatea practicării unor activități sportive, chiar şi pe stadioane cu nocturnă, existând două terenuri de tenis cu zgură şi două terenuri artificiale de fotbal. Tarif de acces: adulți (L-V), acces ștrand exterior – 30 RON, adulți (S-D + sărbători legale), copii peste 7 ani – 15 RON.

Mergem mai departe și ajungem lângă Salida Turda, la ștrandul Durgău Turda, un ștrand cu apă sărată unde vă puteți oferi acele câteva momente de relaxare atât de necesare într-un cadru natural liniștit. Fiind amenajat în jurul Lacului Ocnei și al Lacului Rotund, are un conținut ridicat de sare gemă, fapt ce a ajutat la valorificarea potențialului terapeutic al zonei. Cu o temperatură a apei care ajunge la 30°C, ștrandul este ideal pentru zilele toride de vară. Aveți la dispoziție locuri cu nisip pentru plajă, pontoane de lemn, dușuri, dar și un bar cu terasă. Să nu mai spunem că dacă nu mai faceți nicicum față căldurii, galeriile răcoroase ale Salinei sunt prea aproape ca să vă refuzați o vizită. Programul de funcționare este zilnic între orele 08:30 și 21:00, ultima intrare fiind la ora 20.00. Pentru mai multe detalii cu privire la tarife puteți consulta site-ul Salinei.

În 2017 și-a redeschis porțile Parcul Balnear Toroc, situat în Dej, pe Dealul Cabdicului, la 60 de km de Cluj. Da, peisajul este unul de poveste, dată fiind prezența dealului în discuție, ați ghicit. Principala atracție a complexului o reprezintă lacul cu apă sărată, dar nici piscinele interioare și exterioare pentru adulți și copii nu sunt tocmai de ignorat. Există plajă de iarbă și nisip, amenajată cu șezlonguri, măsuțe și umbreluțe, mai-mai ca o vizita la mare va fi. Plus că sunt amenajate și 3 tobogane care coboară de pe versantul dealului. De asemenea, aveți aici terenuri de fotbal, tenis, volei, baschet, puteți liniștiți să planificați o zi plină de acțiune. Nu au uitat de cei mici sau de faptul că vi se face foame, așa că au amenajat locuri de joacă pentru cei mici și găsiți și restaurate și terasă. Tarifele le găsiți disponibile aici.

Era doar o chestiune de timp (sau de paragrafe) până să menționez Lacul Tarnița, locul meu de escapadă oricând mă lovește stresul din numeroase direcții. Poate că merg pentru că îmi e cel mai la îndemână, fiind localizat la aproximativ 45 de minute de centrul Clujului, poate pentru că nicăieri nu-i la fel de liniște ca la Tarnița, sau poate pentru că asociez acest loc cu multe stări de fericire. Fericire reală. Puteți fie să închiriați un ponton și să scoateți toată gașca din casă, fie să mergeți la pescuit, să faceți schi nautic sau să vă dați cu barca cu jetski-ul. Aveți destul de multe variante de activități de petrecere a timpului liber aici. Nu vă aventurați să înotați dacă nu sunteți sigur pe abilitățile voastre de a face acest lucru pentru că lacul are o adâncime de peste 70 de metri în unele locuri.

Pe lista noastră se regăsesc și Băile Figa, o stațiune care se întinde pe o suprafață de 15 hectare, așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean. Veți găsi aici o zonă liniștită (bine, nu uitați că omul sfințește locul) și plină de verdeață, iar spațiul este gândit tocmai pentru ca voi să vă deconectați de la tot ce vă ține în priză. Plajă, baie balneară, înot în piscină, saună, jacuzzi, sport, loc de joacă amenajat pentru copii, plus mâncare delicioasă ardelenească, pe toate le găsești aici. Locul e mai mult un sat de vacanță, sigur vă găsiți un loc și o activitate pe placul vostru. Tarifele de acces pentru intrare în Parcul Balnear pot fi văzute aici.

Dacă spun (sau scriu) Laguna Albastră, sigur nu se gândește niciun clujean la celebrul film, ci toate gândurile merg direct spre zona cu dune de nisip din nordul dealurile Siloșului, în imediata apropiere a comunei Aghireșu. Odată ajunși aici, veți înțelege într-o clipă că nimic nu e la întâmplare în natură, și că suntem doar norocoși să ne bucurăm de creațiile sale. Lacul s-a format pe un fost sit minier, într-un crater din care se extrăgea caolin, o argilă albă moale, cu nuanțe de verde și galben, iar resturile din această piatră ce se găsesc pe fundul lacului sunt cele care dau apei acel albastru ca cerul. Este un loc perfect pentru scăldat și făcut plajă, iar vara temperatura apei ajunge la 25 de grade. Nisip alb și fin, o apă mai albastră decât cea din Marea Mediteraneană, o pădure de gorun situată în apropiere, ce ați putea cere mai mult într-o zi de vară?

Încheiem cu frumoasa Cascadă Ciucaș, despre care se zvonește că ar fi una dintre cele mai impresionante atracții turistice din țară. Cascada este situată în Defileul Hășdatelor, pe cursul inferior al Văii Hășdate, adică nu departe de satul Cornești, comuna Mihai Viteazu. Din Cluj-Napoca până acolo sunt aproximativ 55 de km. Are aproximativ 5 metri înălțime și are două marmite unde cică poți sta bălăcit mai bine ca în jacuzzi. La baza cascadei, apa formează un mic lac, perfect pentru scăldat. Zona e ușor mai sălbatică, încă nu au ajuns mulți oameni acolo, iar drumul am înțeles că e destul de provocator, de asemenea, dar merită să faci un efort pentru astfel de locuri câteodată.

Probabil deja v-ați hotărât care e următoarea voastră destinație weekendul acesta. Let us know in the comment section and have fun.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!