10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 9, 2018 | Articole

Când nu-ți sună alarma și totuși te trezești de bunăvoie și nesilită de nici un țâuit strident, poți considera că e ziua ta norocoasă. Dar apoi vezi că plouă și IAR nu merge Internetul în casă și se duce naibii tot zen-ul tău. Am reușit să restabilesc totuși pacea când am văzut ce săptămână faină ne așteaptă, așa că vă prezint și vouă 10 lucruri #cool care se întâmplă zilele următoare în Cluj, poate aveți nevoie de puțin soare în viața voastră.

Miercuri: Poți fugi, dar nu te poți ascunde

Și nu mă refer nici la fuga de task-urile de la job, nici de norii de pe cer, ci la aceea căutare lăuntrică pe care Matei Toșa o aduce în fața publicului prin expoziția sa de la Muzeul de Artă – ”No matter where you go, there you are”. Interesat de cum formulăm rețete, fie ele gândite ca rețele pentru a facilita percepția, fie ele rețete care ajung să constituie mai apoi un desen, Matei, prin abordările sale, reduce lucrurile la importanța elementelor care constituie întregul. Autorul redă în lucrările sale cotidianul, propriile gânduri și experiențe, personal găsesc foarte tentantă expoziția acestuia din simplul motiv că suntem foarte apropiați ca vârstă și mereu m-a interesat ce văd ochii unui artist, iar ai mei nu.

Joi: Mergi la cinema pentru un concert (de lumini)

Fanii Muse să ridice mâna sus. Dacă sunteți cine susțineți că sunteți (adică mari fani), probabil deja știți de Muse – Drones World Tours, turneu în cadrul căruia formația a concertat pe o scenă rotundă amplasată în mijlocul publicului, întregul decor oferind celor prezenți o experiență senzorială audio-vizuală la 360 de grade. Muse nu vin la Cinema Florin Piersic alături de dronele și proiecțiile uriașe care le-au fost alături, însă veți putea viziona un show ce conține filmări și înregistrări ale mai multor concerte, dar care include și efecte speciale care nu au mai fost difuzate până acum, împreună cu scurte interviuri exclusive ale membrilor trupei în introducere.

Joi: Fii darnic pe acoperiș

Mari gesturi caritabile poți face oriunde, dar de când nu ai mai fost părtaș la unul pe acoperiș? Vă propunem un Rooftop caritabil la Bistro Sorisso, cu muzica live a trupei Score Band, vinuri, gustări alese și o licitație live condusă de Bogdan Bob Rădulescu. Evenimentul susține campania “Sunet pentru sănătatea copiilor” inițiată de asociația ”Life education for all”, cu scopul de a dota saloanele din spitalele de copii bolnavi cronic cu audioteci. Taxa de participare este de 150 lei, iar întreg profitul, împreună cu fondurile strânse în urma tombolei și a licitației merg către copilași.

Joi: Îți iei lumea în cap și pornești spre munți

E important să știi când să te oprești. E important să știi când să pleci în lumea ta. Și mai important e să ai un cort mereu pregătit în casă, că sunt sigură că se vor număra printre voi și câțiva care pur și simplu nu vor rezista să-și vadă gașca plecând la MOX și ei să rămână acasă. General Levy, Golan, ERB N DUB, MC Mota, The Model și încă alți 50 de artiști vin să cânte, poiana e pregătită să vă întâmpine, am crezut că pot face încă o rimă, dar m-am înșelat. Ideea e că joi plecăm în excursie cu prietenii, spre Valea Drăganului. Da, știm că s-a anunțat ploaia toată săptămâna, dar sunteți naivi dacă credeți că mai iese soarele la Cluj pe o perioadă mai mare de câteva ore, cel mai bine vă pregătiți kit-ul #RainAndFestivalFriendly și învățați să vă distrați no matter what. Bilete online aici. #măăăi.

Vineri: Cine se trezește de dimineață, prinde loc în primul rând și se alege cu un birou nou

Loc la CreativeMornings, desigur. Pe lângă tema intrigantă pe care au ales-o pentru luna iulie – ”Intenția”, avem și o locație nouă, așa că vineri nu ne mai întâlnim în sala de evenimente de la ClujHub, ci la Steelcase. Speaker va fi Mihaela Oltean, Managing director a companiei care ne găzduiește, deci totul se va lega în armonie perfectă, fiind la ei acasă. Nu zăbovim mult aici și nu pentru că nu am vrea, ci pentru că event-ul se termină în jur de ora 10, iar voi trebuie să ajungeți și la Cluj Hub (15 minute de mers pe jos distanță, o plimbare de dimineață adică), unde e Open Day și putem sta la aceeași masă, povestim una-alta, mai lucrăm ceva (nu prea mult, pentru că vineri) și poate îți place atât de mult la noi că ne trezim cu tine mai des pe acolo. Nu ne-am supăra.

Sâmbătă: Dă negrul pe alb

Știu că 90% din hainele tuturor sunt negre, dar dacă scotociți puțin, sigur găsiți și o urmă de alb, de pe vremea când nu știați ce-i răul în lume. Și bine ar fi, căci altfel nu vă încadrați în peisaj la White Party, ce are loc La Villa Hill Resort, și ar fi păcat să-l ratați pe Jose Maria Ramon și al său stil unic de a da viață unei petreceri.

Sâmbătă: Lasă ploaia în voia ei și dansează în voia ta

Cum a plouat la ultimele două evenimente Alandala de anul acesta, tot așa va ploua și la următorul, chiar dacă prognoza meteo încearcă sa-mi afișeze soare, văd că devine o tradiție. Dansul și ploaia fac echipă bună oricum, dar de data aceasta nu trebuie să vă preocupați prea mult de acest aspect, pentru că ne mutăm pe acoperișul de la Sala Polivalentă pentru alandala rooftop skyline v.oo1 și sigur vor fi mai mult decât acoperiți în caz de ploaie, păstrând doar priveliștea asupra orașului și muzica bună a lui Andrei Pushkarev, Polarize, Macarie și Alex Glodan. Bilete online aici.

Sâmbătă sau/și duminică: De-ai fi o trestie la mal de Someș…

Te-ai bucura că are loc Someș Delivery și ai ocazia să vezi în perioada 14-15 iulie instalații artistice, proiecții de film pe malul apei, concerte și micro-intervenții urbane, ateliere pentru copii și o mulțime de oameni care se bucură de posibilitățile multiple de a petrece timpul liber în apropierea râului. Noroc că nu ești și poți merge pe picioarele tale să iei parte la tot ce se întâmplă acolo, pentru că evenimentele includ concerte de jazz în parteneriat cu Smida Jazz Festival, DJ sets susținute de Atelier Cafe și Sisters Cafe, ateliere pentru copii alături de MiniREACTOR și Fabrica de Pensule, lectură publică de literatură contemporană alături de Cărturești, proiecții de filme, garage sale, ore de muzică și o sesiune de pictură capoeira cu rezidenții Institutului Francez din Cluj. Aveți de unde alege, ne vedem pe mal. Sau în caiace.

Duminică: Dă-ți un refresh în dulap și în playlist

Cu ziua de duminică trebuie avută o grijă deosebită, pentru că e foarte ușor să o pierzi. Efectiv îți scapă printre degete, o ratezi, o dormi. În data de 15 iulie, La Villa Hill Resort organizează Fashion and Music, un concept nou ce aduce împreună extravaganța trendurilor actuale și frumusețea unor voci ale momentului – Jessie de la Vocea României, Jungle Boy de la X-Factor și Mircea Iremia. Prețul unui bilet este de 35 lei.

Duminică: Finala Campionatului Mondial 2018 se vede mai bine de oriunde, numai de acasă nu

Cred că numai dacă ești fată poți înțelege cât de mult a durat acest campionat, cât de strânse au fost bătăliile între echipe și ce înseamnă să aștepți un final, având 100% siguranța că după va urma ceva mai bun. Sau măcar câteva zile de liniște. Eu tot zic de o lună de zile că meciurile de fotbal sunt jucate pentru a fi vizionate cu băieții la o bere, dar dacă mă ignorați, măcar finala poate credeți că e demnă de un alt decor. Mie-mi place la Deutsches Haus, au și un proiector fain înăuntru, dar difuzează meciurile și pe terasă.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!