11 locuri aproape de Cluj potrivite pentru ieșiri în weekend cu familia

Home $ Articole $ 11 locuri aproape de Cluj potrivite pentru ieșiri în weekend cu familia

by | Jun 21, 2018 | Articole, Ieși din oraș

Zilele de weekend au fost lăsate libere din mai multe motive. Nu ai reușit să faci curat prin casă în timpul săptămânii? Nu-i nimic, vine sâmbătă. Grădina nu este aranjată după cum ți-ai dori? Repet, pentru asta sunt sâmbetele. Duminica nici nu știi cum trece, mai ales dacă trebuie să îl ajuți pe cel mic la temele de casă. Se spune că fiecare zi trebuie valorificată, dar în unele weekend-uri merită să lași toate preocupările deoparte și să îți îndrepți atenția doar spre cei pe care îi iubești cel mai mult. În astfel de momente, strânge-i pe toți din familie și plecați într-o mică vacanță unde să vă distrați împreună.

Nu-ți face griji pentru locație, deoarece noi am făcut o listă cu 11 locuri unde puteți să petreceți timp de calitate în familie.

Salina Turda

Ce spui ca, într-o dimineață frumoasă din timpul weekend-ului, să-i iei pe cei dragi ție și să porniți într-o mică aventură? Nici măcar nu va trebui să împachetezi bagaje multe, căci aventura pe care o propun eu se află la doar câțiva kilometri distanță. Vorbesc, bineînțeles, despre Salina Turda, un loc aflat aproape de „inima” Pământului, dar unde poți petrece câteva ore de distracție. Indiferent dacă tu și familia alegeți să vă luați la întrecere în spațiul dedicat jocurilor, să vă plimbați cu barca pe lac sau chiar să participați la tururi ghidate pentru a descoperi încăperile salinei, cu siguranță veți pleca cu zâmbetul pe buze.

Lacul Beliș

Lacul Beliș ascunde în adâncurile sale o adevărată istorie. Între anii 1970-1975, sătenii mai multor cătune au fost nevoiți să se mute în actuala comună Beliș, iar peste casele lor s-a format lacul de acumulare. Vara, în zilele secetoase, se pot observa ruinele locuințelor. Pentru cei curioși, se organizează plimbări cu barca. Eu zic să ții minte acest loc data viitoare când vei vrea să ieși cu familia. Cine știe, poate aveți norocul să vedeți turla bisericii din Giurcuța de Jos care se înalță din lac.

Castelul Banffy

Nu, Castelul Banffy din Bonțida nu este doar locul în care, o dată pe an, se strângeau mii de tineri cu chef de distracție și dansau până în zorii zilei. Aici poți să vii alături de familia ta și să descoperiți o mică parte de istorie. Castelul ascunde povești captivante în încăperile sale, dar și în spațiile exterioare – grădina imensă și de drumul secret prin pădure. Dacă ați obosit de la atâta plimbare și aveți nevoie de o scurtă pauză, vă puteți odihni cu o înghetață într-o mână și socată în cealaltă, sau puteți să vă duceți de acasă coșul de picnic. Și neapărat să vă poziționați pe malul lacului.

Adrenalin Park

Familia ta e mereu plină de energie și nu știi ce jocuri să mai inventați? Ce spui să veniți la Adrenalin Park și să petreceți o zi activă, unde, cu siguranță, nu veți avea timp de plictiseală? Aici e locul unde, atât cei mici, cât și cei mari pot parcurge mai multe trasee aeriene sau de aventură. Dacă vă simțiți curajoși, puteți să încercați chiar și tiroliana. Nici nu se ajunge foarte greu în acest parc de distracții, căci se află la mică distanță de Cluj-Napoca, în Comuna Feleacu.

 

Arkhai Sculpture Park

Pentru familiile care au parte de prea multă aventură în timpul săptămânii și preferă un weekend liniștit, dar nu prea monoton, am găsit locul perfect de vizitat. La Arkhai Sculpture Park, o plimbare obișnuită prin natură se transformă într-o vizită în muzeu. Nu uitați camera de fotografiat, deoarece sculpturile realizate de artistul Ernő Bartha vă vor impresiona și sunt sigură că nu veți rezista tentației de a imortaliza momentele frumoase în poze de familie. Să nu credeți că aici se încheie toată distracția, deoarece gazdele prietenoase nu vă vor lăsa să plecați prea ușor de acolo, ci vă vor pofti să savurați în tihnă câteva bunătăți.

Lacul Tarnița

Situat în Munții Apuseni, Lacul Tarnița reprezintă o zonă turistică amenajată la mai puțin de o oră distanță de Cluj-Napoca. Aici poți să vii alături de cei dragi, fie că aveți chef de o bălăceală în apă, fie că v-ați plictisit să stați în casă. Localnicii sunt mereu dornici să vă plimbe cu barca pentru a vă arăta împrejurimile. Să nu mai vorbesc despre faptul că aceștia știu cel mai bine toate legendele misterioase ale locului.

Napoca Sport Horse

Din punctul meu de vedere, cel mai frumos timp pe care îl poți petrece cu familia ta este acela în care învățați lucruri noi împreună. Căci, vorba fie, atunci când îi ai pe cei dragi alături, orice provocare îți va părea floare la ureche. Eu vă propun să încercați un sport nou, plin de farmec: echitația. Centrul Napoca Sport Horse oferă lecții de călărie pentru începători, fie adulți, fie copii. Practicarea acestui sport vă va ajuta să uitați de stresul zilnic. Cât despre cei mici, cu siguranță vor fi încântați de plimbările cu poneii.

 

#VSCOcam #project365 #NapocaSportHorse

A post shared by Razvan Antonescu (@razvan) on

Cheile Turzii

Cheile Turzii sunt o rezervație naturală de poveste, ce par desprinse dintr-un basm. Potecile sunt umbrite de stâncile care se înalță maiestuos, iar susurul râurilor ghidează pașii celor ce parcurg traseele montane. Dacă plănuiți o ieșire cu familia în această zonă, vă sfătuiesc să nu vă mulțumiți cu o simplă plimbare, ci să petreceți un weekend întreg înconjurați de natură. Vă puteți caza la cabanele din zonă, sau să vă aduceți cortul de acasă. La Cheile Turzii veți reuși să evadați din căldura toridă specifică orașului și să respirați aerul curat, de munte.

 

Laguna Albastră

Nici nu vă dați seama ce nestemată se află la doar 30 de km de Cluj-Napoca. Ascunsă de ochii lumii în comuna Arghireșu, Laguna Albastră fură privirile tuturor vizitatorilor prin culoarea sa unică. Dacă povesteam mai sus despre frumusețea de basm specifică Cheilor Turzii, rămân tot în lumea poveștilor, căci lacul deține un strop de magie în adâncurile sale. Apa are nuanța unui albastru pur, cristalin, ce vă va transmite energie pozitivă pentru săptămâna care urmează.

 

?️Laguna Albastră, Aghireșu, jud. Cluj.

A post shared by Oancia Iulian (@oanciaiulian) on

Cascada Vălul Miresei

Cu siguranță ai observat faptul că în acest articol am recomandat multe plimbări, însă mă apropii de final. Promit. Daaar, drumețiile sunt farmecul ieșirilor în familie, deoarece ne ajută să ne deconectăm de tehnologie, probleme, stres, teme la mate și să povestim mai mult cu cei pe care îi iubim. Așa că, mai adaug pe listă încă o opțiune de acest fel: Cascada Vălul Miresei. După un drum de aproximativ 2 ore, va fi o adevărată plăcere să admirați cascada din Răchițele, despre care se spune că are o înălțime de 30 de metri.

 

Colina Farms

Și nu în ultimul rând, dacă te numeri printre cei care consideră că vinerea face parte din weekend, avem o propunere și pentru acest caz, mai ales dacă vrei să te bucuri de compania familiei tale undeva departe de agitație, dar nu prea departe de oraș: la doar 20 de kilometri distanță se află un mic colț de rai, o „grădină a bunicilor” de unde nu ai mai pleca. Colina Farms este o fermă organică de legume, dar care oferă o experiență completă clienților săi. Aici poți să faci drumeții alături de cei dragi, ca mai apoi, să vă așezați cu toții pe pătură pentru un picnic copios. Vizitele la fermă se fac pe baza unei programări, de luni până vineri, în intervalul 07:00-17:00. Poți arunca o privire și pe pagina lor de Facebook pentru mai multe detalii de acest gen. Nu veți pleca cu mâinile goale, căci se pot cumpăra legume de sezon, culese proaspete din planațiile fermei.

Voi unde ieșiți cu familia în weekend? Descoperă aici mai multe motive să ieși din oraș în weekend.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!