#FollowMe: Raluca Popa (rotundperfect) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Raluca Popa (rotundperfect) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Jun 12, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut am avut-o ca invitată pe contul nostru pe Raluca Popa, fotograf de meserie, dar care s-ar putea reprofila în orice moment spre copywritting, pe noi ne-au cucerit descrierile ei.

Ce alegi mai degrabă în capturile tale, planul terestru sau cel aerian? De ce?

Adesea aleg să favorizez planul aerian în fotografiile mele.  Cum vremea ne încântă zilele astea cu apusuri fantastice, am iesit astazi din casă cu aparatul, pregătită să prind culori frumoase de apus. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea “din târg”, am ales să nu defavorizez niciun mediu. Și oricum, nu am putut rezista unei diagonale așa frumoase. Nici n’am scos aparatul, aveam telefonul la îndemână. Nu știu de ce, dar Sala Sporturilor (asta nouă) e un deliciu cand vine vorba de pozat. Mergeți de o probați!

 

Am observat că îți place mult în natură. Care e colțul de Cluj unde evadezi cel mai des când simți nevoia de fi înconjurată de verde, flori, ciripit de păsări?

Dacă ar fi să aleg un “colț” din Cluj, pe care să îl păstrez neschimbat, aș alege, fără ezitare, Parcul Central. Îl găsesc enigmatic în zilele cu ploaie, vesel în duminici și dup’amiezi, plin de culoare toamna și extrem de liniștitor iarna când ninge peste el. Îmi place cum sună: “Hai în parcul mare!” Hai și tu!

 

Pozele tale merg pe aceeași cromatică caldă, care dă impresia de timp care stă în loc. Găsește un colț de Cluj pe care ai vrea să-l păstrezi pentru totdeauna înghețat, nemișcat, static.

De câțiva ani, de când stau în Mănăștur, relația mea cu natura s’a îmbunătățit. ? Nu știu câți dintre voi știți ce oază de liniște e pădurea Fâget (ai cărei copaci imediat își intind crengile în apartamentele celor care stau sus pe Parâng). Nici nu’ți vine să crezi că poate exista ceva așa de frumos în Cluj. Ai sanșe mari să’ti găsești doi copaci numa’ buni să’ți legi hamacul și dacă te aventurezi mai cu îndrăzneală, poate chiar să vezi una din căprioarele care “locuiesc” acolo (sau pe mine plimbând’o pe Nuca). Pentru mine, care nu mă pot împărți intre dragostea de Cluj și cea de natură, pădurea Făget e tot ce’mi trebuie!

 

Ce îți place să fotografiezi cel mai des din Cluj (geamuri, copaci, fire de iarbă, scări etc.)?

Dintre toate cele pe care le poți fotografia în Cluj, mie îmi plac la nebunie porțile (știu, nu e prea original). Toate sunt diferite și parcă fiecare are o poveste unică de spus. Chiar și după atâția ani de plimbat pe străzile Clujului, tot mai descopăr câte una pe care n’am observat’o încă (deși am trecut de nenumărate ori pe lângă ea).

 

Raluca, tu ești specializată în principal pe fotografia de portrete, îți plac oamenii și să surprinzi emoții. Dacă orașul Cluj ar fi un om, care ar fi acela și de ce tocmai această alegere?

Deși în marea majoritate a timpului fotografiez oameni, unul din cele mai grele taskuri a fost să găsesc o persoană pe care să se asemene cu orașul nostru. Am evitat să vă arăt un chip, ci am pus accentul pe schimbare, grabă și simetrie. Cam așa e Clujul meu.

 

Îi mulțumim Ralucăi pentru capturi și pentru că a împărtășit cu noi o parte frumoasă din ea. Ați văzut cine e Instagrammer-ul de săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!