Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 11, 2018 | Articole

Nu vă lăsați speriați de schimbările meteorologice din ultimele zile și de toanele vremii, pentru că mereu se găsește ceva de făcut în Cluj, deci poate să plouă, poate să ningă (să sperăm totuși că nu), poate să ardă soarele cât vrea el de tare, noi suntem pregătiți. Dacă nu ai idei, venim cu câteva propuneri, că nu degeaba știm tot ce mișcă prin oraș.

Hai să vedem ce facem săptămâna aceasta în Cluj.

Dacă încă nu v-ați trezit de-a binelea până la ora aceasta, este și de înțeles. Mai are cineva poftă de cafeaua fierbinte de dimineață pe timp de vară sau deja a înlocuit-o toată lumea cu un Cold Brew? Dacă încă nu ați făcut-o, nu știți ce pierdeți, mai ales că unele dintre coffee-shop-urile voastre preferate din oraș vă așteaptă deja cu diverse specialități. Chiar dacă astăzi nu e incredibil de cald, e luni, deci trebuie să apelăm la ceva rece care să ne zguduie puțin simțurile. După-amiază sper că ne vedem la ClujHub, unde are loc o nouă ediție Fvckup Nights. Tema de astăzi este ”tehnologie”, iar dacă ați fost la Techsylvania în weekend, numai bine, pentru că aveți intrare liberă cu badge-ul. Altfel, prețul biletului este de 3 euro și poate fi achiziționat aici. Veți putea să-l cumpărați și la intrare, dar plata se face exclusiv cu cardul.

A post shared by ClujHUB (@cluj.hub) on

Marți mergem la teatru. Știți bine, o să vă recomand să faceți asta până nu vor mai rămâne piese de văzut și nici oameni care nu au călcat niciodată într-o sală de spectacol. De data această vă propun o vizită în Studiou Euphorion al Teatrului Național Cluj-Napoca, unde de la ora 19.00 are loc cea de-a doua reprezentație a piesei ”Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre”, de Matei Vișniec. Aceasta a fost scrisă la ȋnceputul anului 2009, ȋn Franţa, la cererea actorului și regizorului Mustapha Aouar, director al companiei Gare Au Théâtre din Ivry-sur-Seine, cu ocazia centenarului naşterii lui Eugène Ionesco. Îi oferă astfel dramaturgului ocazia de a-l omagia pe marele său predecesor, aducând în fața publicului celebrul personaj absent al literaturii absurdului, Cântăreaţa cheală.

Zilele de miercuri… Chiar dacă e luni, începe sesiunea și am două examene în aceeași zi, tot mă gândesc cu mai mare groază la ziua din mijlocul săptămânii, când oboseala parcă-i la apogeu, iar lista de task-uri pare interminabilă. Din fericire, am o soluție pentru orice, iar săptămâna asta m-am decis să lupt contra ei mergând la Old & Tasty Burger, localul recent deschis care mi-a cucerit papilele gustative de la primul burger pe care l-am gustat la ei, cel Veggie, cu halloumi. De când am aflat și povestea din spate, a Taniei și al lui Sorin, parcă-mi place și mai mult mult acolo, și e de înțeles, dat fiind că sunt atât de atenți cu preparatele lor. Voi ați fost? Nu știți ce pierdeți…

A post shared by OLD & TASTY (@old_and_tasty) on

Nu vreau să faceți ca de obicei și să-l luați pe ”nu” în brațe doar pentru că auziți că e vorba de sport. Promit că nu-i un efort supranatural, iar în unele cazuri puteți sta doar să priviți. Vorbesc, desigur, de Sports Festival, care începe joi și se desfășoară până în data de 17, duminică, iar activități sunt pe alese. Avem competiții sportive, antrenamente, întâlniri între fani și sportivi și două demonstrative spectacol, una de tenis și una de fotbal. Peste 20 de sporturi vor fi regăsite în cadrul evenimentului, pentru toate categoriile de vârstă, iar voi le puteți încerca gratuit. Cine zice că o banală zi de joi nu poate fi ziua în care vă descoperiți un nou hobby? Aflați mai multe aici.

A post shared by GetPony (@getpony) on

Vineri suntem colegi de birou, facem schimb de idei și poate luăm și masa împreună. Este Open Day pentru Coworking și Networking la ClujHub și ar fi păcat să ratați ocazia de a vedea cum arată casa noastră, să ne cunoașteți colegii și să vă convingeți de cât de #cool este să lucrezi la Hub. Mai ales că după ce ne terminăm toți treburile, rămânem la Business Networking Event – After Hours Drinks, vă cam dați voi seama după denumire despre ce este vorba. Anunțați-vă venirea aici. Noaptea de vineri o petrecem (la propriu și la figurat) pe Feleac, la The Last Atelier Panorama. Yep, the last one, cu zglobiul parizian GUTS, superfunkerii budapestani & filosofii pop de la MÖRK, dealerii absoluți de acid-jazz & bossa nova din Hanovra, Mo’ Horizons, și doi furnizori autohtoni de vise electronice, îmblânzitori de puseuri sonice – Musai și TZUC. Bilete online aici, la prețul de 30 de lei, și la intrare – 40 lei.

Sâmbătă ne trezim devreme pentru că avem o zi (și o noapte) plină. Știți deja că Strada Potaissa redevine Piața de flori altfel a orașului între 15 și 17 iunie 2018 și producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari cu experiență sau mici florării chic vin la cea de-a doua ediție alături de artiști locali și diferite intervenții artistice. Dar poae nu ați aflat încă de Schimbul de Plante, care începe la ora 10.00 și are loc până la 12.00. Dacă aveți acasă mai multe plante de același fel, plante pe care nu știi cui să le dați, haideți cu ele pe Strada Potaissa și schimbați-le pe alte plante aduse de alți clujeni. Există doar două reguli: 1. Schimbul se face floare / plantă pe floare / plantă la liber. 2. Florile / plantele acceptate la schimb trebuie să fie la ghiveci. Seara, fie vă încărcați cu energie pozitivă la Festivalul Luminii, fie mai pierdeți un pic de energie la party-ul de la Villa Hill Resort – Sequence w/ Cally / Lumieux / Miller / Mistor. Intrarea este 30 lei înainte de 12.00 și 40 de lei după miezul nopții.

A post shared by Gabriel (@gabrielaldea) on

Iar pentru ultima zi din săptămână avem două propuneri. Dacă vreți să rămâneți în oraș, relaxați-vă pe strada Potaissa, că doar știți că destul de rar e atât de veselă, plină de viață și zâmbete. O duminică printre flori? Count me in. Dacă aveți poftă de un get-away, la țanc a picat articolul acesta, în care vă prezentăm alte câteva locuri în apropiere de Cluj ce merită și pot fi vizitate într-o singură zi. Eu, cum deja am bifat anul acesta prima recomandare de pe listă, Valea Drăganului, mă gândesc deja la o mini-excursie până la Beliș. Voi încotro v-ați îndrepta prima dată?

A post shared by Adriana Călin (@adrianacalin) on

Asta e tot. O săptămână frumoasă și plină de vești bune. Apropo, pe unde ne vedem zilele acestea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!