5 cocktail-uri de încercat vara aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 cocktail-uri de încercat vara aceasta în Cluj

by | May 31, 2018 | Articole, Ieși cu prietenii

Mi se pare normal să avem o discuție serioasă despre cocktail-uri odată cu venirea verii. Sigur sunt printre voi oameni care ar fi încântați de acest subiect pe tot parcursul anului, dar eu una nu pot intra într-un local după ce mi-a înghețat nasul și încă-mi simt degetele tremurând de frig și să comand altceva decât ciocolată caldă sau ceai, în cazul în care simt că mă apucă și o răceală drăguță. Am aruncat o privire prin meniurile unor locuri pe care știm că le frecventați cu drag, iar azi vă recomandăm 5 cocktail-uri inedite pe care le puteți încerca în Cluj, în serile călduroase în care ieșiți să vă bucurați de câteva momente bine meritate de relaxare.

Primul ar fi, fără nici un dubiu, Charlie, recunoscut deja pentru oferta variată pe care v-o pune la dispoziție. Pentru vara aceasta au pregătit câteva băuturi colorate, fructate, care au fost cumva gândite ca o serie – le poți consuma pe toate, nu trebuie să te îngrijorezi că te amețești peste măsură și vei avea probleme a doua zi pentru că pot fi comparate cu un Aperol Spritz ca volum de alcool. Sau poți alege perechi de 2-3 cocktail-uri, le combinați după culoare sau gust. Aproape toate sunt un mix de piure de fructe și baza alcoolică (vodcă, gin, rom etc.). Ca idee, cel roșu are Campari și piure de zmeură, cel portocaliu are pieure de piersică și morcov, băutura galbenă are rom și piure de ananas, cea verde are gin și piure de kiwi, cocktail-ul albastru conține vodcă și piure de ananas, cel mov are gin și piure de afine, cel indigo are gi, lichior de violete și blue curacao. Fiecare are prețul de 19 lei.

 

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Și pe la Hemingway Bar e musai să treceți, dacă nu pentru că vă îndemn eu, măcar de curiozitate să gustați un cocktail El Chapo. Eu l-am ales bazându-mă pe denumire, pentru că atunci când toate celelalte filtre de selecție mă abandonează, tind să aleg ce sună mai frumos și probabil mă credeam foarte periculoasă în seara aceea, cine știe câți țânțari omorâsem în noaptea precedentă. El Chapo este o băutură dulce amăruie cu Amaretto, tequila și arțar, mie mi-a plăcut atât de mult încât am comandat vreo 3 în decurs de o oră.

 

Mie îmi mai place foarte mult și la Jaxx American Restaurant și nu-i înțeleg absolut deloc pe cei care îl văd ca un local dedicat exclusiv celor care ascultă rock. Nu ai cum să crezi așa ceva, mai ales când vezi cum arată meniul pe partea de bar (nu că la mâncare aș fi dezamăgită), și ți-e mai mare dragul să mergi la ei. Am băut chiar ultima dată când le-am trecut pragul un New Orlens Tiki Tonic, o băutură cu note fructate de lychee și banane care completează perfect senzațiile ușor amărui date de Campari. O minunăție de cocktail, nu altceva. L-a mai încercat cineva și e dornic să confirme că am dreptate?

 

A post shared by Bogdan Chirca (@chircabogdan11) on

Bineînțeles că din lista aceasta nu putea lipsi The Soviet, supranumit și Uzina de cocktail-uri a Clujului, un bar tematic unde vom găsi simpaticele băuturi având un look apetisant și fiind servite în borcane de cele mai multe ori. E practic imposibil să știi care-i cel mai bun de aici, și asta nu doar pentru că cele mai multe au un gust incredibil, ci și pentru că nu cred că a apucat cineva să le guste pe toate, ca mai apoi să spună – ”Acesta, el e preferatul meu”. Eu recunosc că nu am mers de atât de multe ori acolo și de fiecare dată încerc altceva. Din cele pe care le-am testat până acum, recomand  3 Milițiști, un cocktail ușor, cu o combinaţie de Jägermeister, lichior de piersici, vanilie şi suc de merişoare. Un cocktail pentru doamne, cu denumire înfricoșătoare, ca pentru domni.

 

A post shared by The Soviet (@the.soviet) on

Eu una voi alege mereu Booha Bar pentru ieșiri chill cu prietenii, sunt foarte constantă în preferințe și tot aici obișnuiesc să merg ori de câte ori am ocazia încă din anul întâi de facultate. Iar când se încălzește afară și se deschide terasa, practic nu ai niciun argument care să mă convingă să merg în altă parte. Doar dacă… mi-e foame și nu am chef de pizza, asta ar fi singurul scenariu în care aș spune ”nu” mersului la Booha. De la ei îmi place mult Mandarin Spritz, cu Absolut Mandarin, sirop bio de afine, prosecco, fresh de lămâie, sirop de zahăr și apă minerală. Recunosc că prezența prosecco-ului a cântărit mult în alegerea preferatului, dar ce să fac? I am a simple girl: I see prosseco, I order and drink it.

 

A post shared by Booha Bar (@boohabar) on

Voi ce alte cocktail-uri de vară ați recomanda?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!