Ce poți să faci cu banii economisiți după ce câștigi #JurnalDeFestivalier

Home $ Articole $ Ce poți să faci cu banii economisiți după ce câștigi #JurnalDeFestivalier

by | May 25, 2018 | Articole

Nu mă așteptam să fiți supărați sau să vă lovească vreo depresie când aflați de campania Jurnal de Festivalier, era evident că o să vă placă și o să vreți să participați. Cu așa premiu, cred și eu. Dacă până acum ai citit aceste rânduri și habar nu ai despre ce vorbesc, află că avem de dat un premiu în valoare de ~1000€, ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350 euro bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și vouchere Clever Taxi. Da, e pe bune! Poți vedea aici regulamentul complet al campaniei și ce trebuie să faci pentru a te înscrie.

Premiul sună delicios, știu. Dar astăzi m-am gândit să forțez un pic nota, fiind și vineri, și să vă enumăr câteva lucruri pe care le puteți face cu banii economisiți dacă câștigați acest concurs. În caz că are cineva nevoie de motivație extra… Are cineva?!

Pentru că oferim 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, aș vrea să încep prin a vă atrage atenția asupra unui aspect destul de important: contribuția voastră pentru Fondul Jazz in the Park. După cum probabil știți, deja s-a dat startul campaniei de fundraising, care va finanța, cu ajutorul comunității, mai multe proiecte artistice. Oricine se poate implica prin cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la festival, aceste bilete fiind de fapt una din cele trei brățări colorate în albastru, galben și roșu, care reprezintă sume diferite (10, 30 sau 100 lei). Obiectivul Fondului Jazz in the Park 2018 este să strângă 30.000 de euro, iar numărul de proiecte care va fi finanțat depinde de nivelul de implicare al comunității și de sumele strânse. Indiferent de câți bani se vor strânge, organizatorii își asumă să susțină cel puțin trei proiecte, iar despre ele puteți citi mai multe aici. Noi #AmCumparatBratara, voi când?

O altă idee ar fi să mergeți la spectacole de teatru contemporan, mai ales dat fiind faptul că în Cluj, companiile de teatru independent au crescut mult în ultima perioadă și există numeroase locuri unde este promovată cultura modernă. De asemenea, multe dintre reprezentații au loc în spații neconvenționale, cum ar fi Fabrica de pensule, Urania Palace sau Reactorul de creație și experiment, locuri care găzduiesc și expoziții, ateliere sau alte performance-uri artistice și care merită cu siguranță să le treceți pragul și să le susțineți existența. Apropo de spații ”altfel”, nu uitați să le faceți o vizită și celor de la H33, ETC Studio sau Depozitul de filme vara asta, veți întâlni niște oameni incredibili și un vibe fantastic. E mai mult orașul acesta decât al său centru.

A post shared by Cosmin Stănilă (@cocostanila) on

Dacă tot ați rămas cu niște bani în buzunar, ar fi #cool să faceți și voi un tur al localurilor noi în următoarele luni, mai ales că noi facem lista și vă spunem unde să mergeți. Din proprie experiență vă spun că plimbările acestea de la un restaurant la un pub, iar apoi iar la un restaurant, sunt un roller-coaster de emoții. Nu știi nicio clipă la ce să te aștepți, locurile care par că te vor dezamăgi te surprind plăcut, altele super-fancy lasă de dorit, vă dezvoltați un pic și abilitățile critice și numai bine poate ne lăsați și un comentariu și ne spuneți – avem dreptate sau ba? Și poate la următoarea serie de localuri mergem împreună, ce ziceți?

A post shared by Marty Eatery (@martyeatery) on

Și mai știți de când suspinați după un hamac? De prea multă vreme. Ba vedeați lumea cu ele agățate prin parcuri, ba pe la Tarnița, ba în propria grădină, numai voi nu aveați. Pentru că vara, toți banii se duc la festivaluri și mereu vă gândeați că un hamac nu e prioritar. Ei uite că a venit și vremea lui. Cu banii economisiți vă personalizați un hamac fain la Daisler și sunteți cei mai frumoși și mai strălucitori dintre cei pitiți printre copaci. Și încă ceva. Nu mai bine vă cumpărați și câteva jocuri de la Cutia.ro, că tot timpul vă bazați pe prietenul acela care le uită acasă? Noi ne-am ales câteva, vedeți aici care și cum. Hai că facem vara frumoasă!

Sunday/ Fun day/ Hammock day

A post shared by Alexandra Crăciun (@ale.craciun) on

Dacă ești o persoană răbdătoare, matinală, dornică de explorare, poți păstra câțiva bănuți, o sumă nu foarte mare, și să faci o vizită în OSER, la târgul de vechituri. Dragilor, găsiți de toate acolo. Nu știu dacă ați fost vreodată, dacă nu ați fost, mergeți măcar de dragul experienței, chiar dacă nu vreți să cumpărați nimic. De la nasturi pentru cămăși la frigidere și cuptoare cu microunde, serios că găsiți de toate aici. Eu una am o pasiune pentru lămpi vechi și mi-e tare frică de momentul când mă voi muta la casa mea, pentru că probabil voi avea o factură interesantă la curent.

Să mergi bumți-bumți la festivaluri e fain, dar parcă nu poți face asta non-stop și nu te poți hrăni doar cu dans. Ai nevoie de artă, ai nevoie să explorezi, să descoperi, să afli. Ce spui de o zi în care să vizitezi toate muzeele din Cluj? Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Speologie, Muzeul de Farmacie, Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Artă sunt doar câteva dintre numele demne de atenție. Și lista continuă, voi vă dați seama cât de multe puteți vedea? Nu uitați de aceste 4 muzee mai puțin cunoscute din oraș și nu vă sfiiți să le vizitați.

De asemenea, nu uitați că anul acesta suntem European City of Sport, așa că nu ratați evenimentele sportive mari din Cluj.

Acum, la înscrieri cu voi! Până pe 3 iunie (cel târziu), ne puteți scrie un email către [email protected] cu o scurtă prezentare a voastră și un articol “Jurnal de festivalier”, în care ne povestiți ultima experiență la un festival la care ați participat în ultimul an (atât în România, cât și în alte țări). Dacă ne place de voi, articolul va fi publicat pe site și vă veți afla printre finaliști. Inspirația fie cu voi!

Voi ce plănuiți să faceți cu banii economisiți dacă ați câștiga #JurnalDeFestivalier?

“Jurnal de festivalier” este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi, ce se desfășoară în perioada 21 mai – 10 august 2018.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!