Jurnal de festivalier. Sau cum să-ți asiguri intrarea și banii de cheltuială la cele mai tari festivaluri din Cluj

Home $ Articole $ Jurnal de festivalier. Sau cum să-ți asiguri intrarea și banii de cheltuială la cele mai tari festivaluri din Cluj

by | May 21, 2018 | Articole

Nici nu o să vă dați seama că astăzi e luni la ce vești bune avem pentru voi! Mai ales că toată treaba se leagă de unul din subiectele voastre (și ale noastre) preferate – festivalurile. Parcă sunt mai aproape ca niciodată, nici nu o să realizați cum trece sesiunea de examene și imediat vă treziți că toată lumea își dă check-in în parc sau la Bonțida. Noi sperăm că toată lumea va face asta, inclusiv voi, dar știm că nu-i treabă ușoară să fii festivalier, mai ales luând în calcul bugetul necesar.

Astăzi venim cu o propunere pentru voi… Una care vă va scăpa de grija cheltuielilor legate de distracția de anul acesta.

Dar vă mai țin în suspans și încep cu o mică poveste. Despre mine și ceea ce fac mai exact la ClujLife, în afară de plimbările prin oraș. E ușor să vă dați seama după natura articolelor pe care le scriu că sunt prezentă cam la tot ce mișcă în Cluj, de la petreceri, cine cu vin, schimbări de meniu, târguri și festivaluri, la testat de servicii noi și localuri. ”Tu ești tipa care se plimbă prin oraș, scrie despre el și e plătită pentru asta?”, a fost întrebarea care mi-a fost adresată într-o dimineață la o conferință, și chiar dacă suna ciudat ca descrierea jobului, mi-am dat seama că asta fac. Și nu mă plâng, și nici n-aș avea de ce. În concluzie, în afară de plimbările prin oraș, mă mai ocup și cu mâncarea și distracția. Și nu am de gând nici să vă mint, nici să fiu ipocrită – într-adevăr, jobul acesta vine cu multe beneficii și surprize.

De exemplu, anul trecut, când a început sezonul festivalurilor, habar nu aveam că voi fi în primul rând la toate, fără să mă preocup de costul biletului de intrare. Speram, dar nici nu mi se spusese nimic și nici nu am avut curaj să întreb. Îmi amintesc și acum că atunci când a început Jazz in the Park, imediat a apărut în programarea articolelor și unul intitulat ”Cum a fost la Dhafer Youssef”, și atunci am știut – merg la Opera Maghiară, să ascult jazz de la unul dintre cei mai incredibil cântăreți. Și acesta a fost doar începutul. Tot pe nepusă masă a venit și surpriza Electric Castle, care a sunat mai mult ceva de genul – ”Mâine mergem la Bonțida să ne luăm acreditările de presă și brățările”. Nelipsit din lista aceasta a fost și Untold, bineînțeles.

A venit unica poza de la Electric Castle ?

A post shared by Ecaterina Trincã ?? (@ecatrinca) on

Vorbim practic de aproximativ 10 milioane economisite doar pentru că am avut aceste intrări libere. Nu e o sumă mică și oricum am cheltuit-o într-un final, pe mâncare și băuturi în cadrul festivalurilor, să nu mai zic de câți bani am lăsat la Street Food Festival pentru că am dezvoltat o dependență față de cei de la Cimbru și mergeam în fiecare zi cât au fost parcați la Cluj Arena. Așadar, singurele mele preocupări, din momentul în care m-am trezit cu brățările la mână, au fost legate de banii de cheltuială și transport, care m-am făcut să resimt puțin viața de festivalier la nivelul portofelului.

Vă dați seama că dacă primeam și niște bănuți de cheltuială, acum îmi așteptam vacanța în Maldive? Ce tare că exact asta avem pentru voi, nu? Dacă vi se pare că ați înțeles prost ceva, reluăm, clar și răspicat: avem de dat un premiu în valoare de ~1000€ ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350 euro bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și vouchere Clever Taxi.

Așa-i că ar fi fain să-ți pice din cer intrări la cele mai tari festivaluri din Cluj, bani de cheltuială și să-ți asigure cineva și transportul!? Dar n-ai tu norocul acesta, așa-i? Vezi tu, partea faină e că nici nu ai nevoie de prea multă baftă în cazul acesta, ci doar de puțin curaj să-ți povestești ultima experiență de festival, o gașcă mare de ”fani” care să te susțină (și prietenii de pe Facebook a părinților se pun, da) și energie să dansezi până-n zori, iar apoi să spui tuturor cum a fost, printr-o serie de articole publicate pe clujlife.com. Nu-ți pică nimic din cer, dar avem noi un concurs cool, un fel de Fata și Băiatul cu Distracția, dacă îți amintești. Poți să vezi regulamentul detaliat aici.

Cum te înscrii?
În perioada 21 mai – 3 iunie, trimite un email către [email protected] cu o scurtă prezentare a ta și un articol “Jurnal de festivalier” în care ne povestești ultima ta experiență la un festival la care ai participat în ultimul an (atât în România, cât și în alte țări). Dacă ne place cum scrii, articolul tău va fi publicat aici pe site și te vei afla printre finaliști. Succes!

“Jurnal de festivalier” este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi, ce se desfășoară în perioada 21 mai – 10 august 2018.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!