Cum a fost la Beer Hype

Home $ Articole $ Cum a fost la Beer Hype

by | May 21, 2018 | Articole, Cum a fost la

Ghiciți cine nu a putut lipsi de la prima ediție Beer Hype? Noi, bineînțeles. Doar nu credeați că scriem un ghid #ClujLife ca mai apoi să facem frumoasa schemă de a fi absenți… Am fost chiar din prima zi, vineri, să vedem la cald care sunt impresiile legate de eveniment, să vedem cum sunt berile, cum mai arată curtea Muzeului de Artă…

Am ajuns în jurul orei 18.00, nu era multă lume, dar s-au adunat omuleții până am decis noi să plecăm. Știți voi cum e, imediat circulă veștile în Cluj când se întâmplă ceva fain și apar toți prietenii, colegii de muncă, profi de la facultate și tot așa înainte să-ți dai seama. De cum am intrat în curte, am simțit vibe-ul acela fain, specific adunărilor relaxate, unde toți vin fără griji, doar cu dorință de socializare și de a descoperi lucruri noi. Spațiul ales mi s-a părut perfect, cred că poveștile spuse zilele acestea acolo nu puteau fi rostite într-un loc mai potrivit. În centru exista o zonă de chill, unde puteai sta jos, iar de jur-împrejur erau amplasate standurile vendorilor prezenți. Numai bine îți trăgeai sufletul, beai berea, ascultai muzică și îți alegeai următoarea țintă. DJii au fost prezenți în fiecare zi încă de la ora 16.00, iar petrecerea a continuat până după miezul nopții.

Eu m-am dus cu planuri mari, am zis că beau din toate. Bine, cum potriveala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, evident că am apucat să fac doar două opriri. Prima a fost la Amistad, în primul rând pentru că sunt un nume complet necunoscut pentru mine pe scena berii artizanale și am vrut să văd ce au pregătit. Înainte de a-mi alege una din cele 7 beri ale lor – IPA, Patriot Ale, Brit Porter, Red Ale, Brown IPA, Indian Passion și Spicy Chocolate, nu am putut stăpâni întrebarea care-mi stătea pe limbă încă de când auzisem prima dată de ei – De unde și până unde au ajuns ei la Amistad și dacă are vreo legătură cu traducerea din spaniolă, ”prietenie”? Are, pentru că berea a rezultat din pasiunea comună a unui arhitect și a unui inginer de construcții (Doru și Cătălin) care, după câțiva ani de experimente în propriile bucătării, au pus bazele unei micro-berării localizată în Voluntari, Ilfov. Am ales Amistad Indian Passion, o bere artizanală de tip IPA pe bază de fructul pasiunii, despre care am aflat direct de la sursă că este alcătuită din 3 tipuri de malț de orz și 3 tipuri de hamei adăugat în 6 etape de fabricație. La început a avut un gust puternic amărui, în care am resimțit din plin arome fructate și florale, dar și notele de malț, gust care se prelungea destul de mult timp după ce băutura făcea contact cu papilele gustative.

Nu puteam pleca fără să trec pe la Hophead Brewing, prima berărie artizanală din Cluj și probabil cea mai mică din țară. La începutul anului 2015, Darko și Dana, reîntorși în România din State, au început să facă bere și de atunci nu s-au mai oprit. Recent, afacerii de familie li s-a mai alăturat un membru, iar momentul a trebuit să fie celebrat prin crearea unui nou sortiment Hophead. Cum Beer Fest a fost prima ieșire în lume berii Little D, am și vrut să gust imediat din ea. Gustul e unul surprinzător, exact ca un râset de copil. Vă sfătuiesc să o încercați cu prima ocazie.

Recunosc că nu m-am dus doar de curiozitate pentru beri, ci și pentru că știam că vor fi acolo cei de la Cimbru. Da, să nu credeți că lumea se concentra doar pe testatul a cât mai multe sortimente de băuturi, ci au avut și opțiuni în caz că li se făcea foame. Au mai fost prezenți și cei de la Clubul Gastronomic Transilvan, dar și cei de la Jaxx American Restaurant, de unde am și ales să mănânc până la urmă, pentru că nu am putut să-i rezist acelei fajita care a fost de-a dreptul delicioasă, exact cum bănuiam. Nici Hot Dog-ul sau Nachos-ul nu era de lepădat, vă zic #petestate, că m-am băgat și în porțiile prietenilor care m-au însoțit. Cimbru, nu vă supărați pe mine, doar că eu mi-am ales un preparat preferat de la voi și doar pe acela vreau să-l mănânc. Din simplul motiv că mi-e frică să nu intru în depresie fără voi și minunile voastre, în sezonul rece.

Seara a lăsat loc petrecerii și dansului și vineri, chiar dacă temperaturile nu au fost atât de mari, curtea a fost plină. Sâmbătă, distracția de la Muzeu s-a mutat în Flying Circus pentru a face loc vizitatorilor dornici de a se hrăni cu artă în cadrul Nopții Muzeelor. Din păcate, nu am apucat să ajung la niciunul din atelierele despre bere, dar am văzut câteva poze interesante și mi-ar plăcea să împărtășească cei care au fost câte ceva despre experiența asta. Așa că, așteptăm povești în secțiunea de comentarii.

Voi ați fost la Beer Hype? Cum vi s-a părut?

? Komiti

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!