#FollowMe: Valentin Vesa a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Valentin Vesa a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | May 2, 2018 | Articole

Doar pentru că a început săptămâna mai greu, asta nu înseamnă că am uitat de seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

A venit rândul lui Valentin Vesa, al cărui nume sigur vă sună cunoscut pentru că el e fondatorul ShoeBox, iar despre asta am vorbit destul de recent, în cadrul unui alt articol din seria #10ani. Să fie Valentin primul care s-a încadrat perfect în ambele serii pe care le avem în derulare pe #ClujLife momentan? Hmm… interesting indeed.

Care e colțul de Cluj de care dai cel mai des (poate fi în apropierea casei, în drum spre locul de muncă sau în orice alt loc pe care îl frecventezi regulat) și totuși parcă e mereu altul?

Colțul din Cluj de care dau cel mai des este vederea pe care o am de la balcon, dimineața, când ies și mă uit spre podul Calvaria, în Mănăștur. Îmi place să fiu deja treaz la începutul răsăritului, ca să prind lumina care trece peste blocurile din depărtare și se răsfrânge peste traficul de pe pod, lăsând oglindiri de lumină și culoare să se răsfrângă prin parprizuri și peste caroserii. Mi se pare un peisaj captivant, de fiecare diferit, în funcție de anotimp sau starea vremii, însă niciodată dezamăgitor.⠀

Valentin, contul tău de Instagram ne întâmpină cu descrierea ”#streetphotography and #portraits.” Cum ai descrie oamenii Clujului și cât de mult din personalitatea orașului au adoptat locuitorii acestei zone?

Aș descrie oamenii Clujului, pe cei care s-au născut aici sau pe cei care au venit pentru școală, muncă, căsătorie și au rămas, ca fiind zâmbitori, curioși și în pas cu noutățile. Fie că vorbim de tehnologie, modă, mâncare sau posibilități de a petrece timpul liber, Clujul își pune amprenta asupra celor care ajung aici, făcându-i, într-un fel, să nu fie liniștiți cu o simplă viață de rutină. Dacă te plimbi puțin pe străzi, vei vedea oameni angajați în discuții gesticulante, copii alergând, tineret pe role și alte instalații, studenți și studente stând la taclale în centru, în Piața Unirii. Uneori, cum e cazul fotografiei de astăzi, studentele care stau la povești la fântânile arteziene din Unirii, sunt, de fapt, surori. Le-am întrebat dacă sunt destul de bune prietene, încât să le pot pune pe @instagram împreună și mi-au spus, râzând, că de fapt sunt surori.

Cum e Clujul astăzi? Cum e Valentin Vesa astăzi?

Cum este Clujul astăzi? Cred că la fel ca mine: cu voie bună, cu soare, cu planuri noi (pe balonul roșu scrie „Zilele Carierei: 25-27 Aprilie 2018”), cu oameni bucurându-se de căldură. Am văzut foarte mulți turiști pe străzi azi. Am văzut tururi ghidate (aș vrea să văd mai mulți astfel de ghizi că roiesc pe străzile Clujului, cu turiști după ei). TU cum ești azi? Zi-mi într-un comment cam ce planuri ai avut pentru astăzi și cât din ele reușești să le îndeplinești?

Apa este un element des întâlnit în capturile tale. Ce te atrage la peisajele care au în centru râuri, lacuri, cascade etc.?

Bună dimineața, #Cluj! Ai observat că există, în oraș, extrem de multe locatii în care personajul principal e apa? În fotografiile mele vei întâlni des apa: ba un râu, ori o cascadă. Sau plajă scăldată de lumina răsăritului. Apa, în feluritele ei forme vizuale (râu, lac, mare, cascadă etc.) și auditive (ropotul stropilor de ploaie, zgomotul creat de valurile ce se lovesc de țărm în fața hotelului unde stai la mare, vuietul cascadei de care ești tot mai aproape, înaintând printr-o pădure etc.) mă calmează și mă resetează. Apa este viață. Și ori de câte ori pot s-o includ în fotografiile mele, o fac.

Am observat că în feed-ul tău există o cromatică care se schimbă în funcție de anotimp, în general, așa cum e și normal. Care sunt culorile primăverii în Cluj?

Culorile Clujului, pentru mine, acum, primăvara, sunt reprezentate de coloristica tuturor celor care sunt în oraș. Cei care ne vizitează, oameni îmbrăcați în toate culorile posibile, care se bucură de soare. Care se bucură de căldură, indiferent din ce țară vin. Pentru că la #Cluj găsesc ospitalitate și apreciază ceea ce văd aici, frumos. Vă doresc un weekend plăcut și mă bucur tare mult să vă las cu această fotografie, cu trei studenți din Camerun, care iubesc Clujul. Tu iubești Clujul? Ce îți place cel mai mult aici?

Mulțumim Valentin pentru că ai acceptat provocarea noastră și îți dorim mult spor la pozat întrega lume!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!