12 evenimente de neratat în aprilie la Cluj

Home $ Articole $ 12 evenimente de neratat în aprilie la Cluj

by | Mar 30, 2018 | Articole

Aprilie. Doar două luni până la venirea verii și cât mai multe motive în fiecare zi ca să #ieșidincasă. Chiar dacă noi te ținem la curent la începutul fiecărei săptămâni și îți spunem care sunt cele mai bune modalități de a petrece timpul în oraș și care sunt evenimentele la care musai trebuie să dai ”attend” (și nu doar pe Facebook), nu se poate să înceapă luna fără să ne marcăm în calendar evenimentele de neratat.

Așadar, în aprilie la Cluj:

”Străini în noapte”, care va fi în data de 1 aprilie, de la ora 19.00, pe scena de la Cinema ”Florin Piersic”, este un spectacol ce și-a câștigat cu ușurință un loc în topul celor mai îndrăgite piese de teatru. Maestrul Radu Beligan a regizat o adevărată operă de artă, iar protagoniștii – Florin Piersic și Medeea Marinescu – i-au dat viața printr-un joc actoricesc remarcabil. Veți avea în fața ochilor o comedie romantică cu răsturnări de situație, minciună, seducție și o lecție despre cum timpul ne schimbă. Evenimentul este sold-out, dar mulți își dau seama în ultimul moment că au alte obligații, așa că pe pagina event-ului puteți achiziționa un bilet de la o persoană care nu mai poate ajunge. Prețul este de 90 lei.

În 7 aprilie, de la ora 12, are loc întâlnirea România – Maroc, contând pentru turul 2 al Grupei a II-a a Davis Cup by BNP Paribas, urmând ca a doua zi să ne întâlnim de la ora 11.00, tot la Sala Polivalentă. Biletele pot fi achiziționate aici, începând de la 40 lei. Elevii, studenții și pensionarii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit, iar cei interesați pot merge la casa de bilete a Sălii Polivalente pentru a ridica câte două invitații de persoană în baza carnetului de elev/student sau a cuponului/carnetului de pensionar.

A post shared by Roxana Teglă (@roxanategla) on

Câștigători ai premiului Grammy în 2008 și nominalizați Grammy 2018, Helge Lien Trio sosesc la Cluj pe 15 aprilie, să ne încânte cu piesele care i-au consacrat, de la cele de pe legendarul album « Hello Troll » și până azi. Alături de Helge, pianist, compozitor și lider de trupă, vor veni, la percuții – Per-Oddvar Johansen, și contrabasistul Mats Eilertsen. Helge Lien Trio a mai cântat în România la Jazz Fan Rising în ianuarie 2015, în primul lor concert… complet. De ce zic complet? Pentru că au mai avut o tentativă și la Gărâna Jazz, dar concertul a fost întrerupt din cauza unei ploi puternice. Sistematic, peste tot unde au mai cântat în România (la GHIJ Fest, la Bran, ori la Baia Mare), au adus cu ei ploaie. De data aceasta mergem la adăpost, în Sala Radio. Tariful unui bilet este de 90 lei și poate fi cumpărat online de aici.

A post shared by blahdy (@blahdyho) on

Lord of the Dance: Dangerous Games, celebrul show produs de Michael Flatley revine la Cluj cu o producție inovatoare, tot în data de 15 aprilie, la Sala Polivalentă! Echipa Lord of the Dance promite o coregrafie inovatoare și o producție adaptată noilor tehnologii, noi deja avem biletele cumpărate și abia așteptăm să vedem ce ne-au pregătit. Momentan mai sunt disponibile doar bilete pornind de la 150 lei, care pot fi achiziționate direct de aici.

A post shared by Christina Sørensen (@laachica) on

Doar știți că în fiecare lună există ziua aceea în care se adună toate evenimentele faine. În aprilie e data de 16, după cum puteți observa. La Hugo The Office vine Horațiu Mălăele cu recitalul ”Sunt un orb”, în care actorul, regizorul, caricaturistul, poetul, scriitorul va fi singur pe scenă, dialogând cu publicul. Horațiu Mălăele este una dintre acele personalități artistice complexe, iar dialogul va fi cu siguranță unul intens și captivant. Taxa de participare este de 75 lei, iar rezervările pot fi făcute în restaurant sau la 0755 024 000.

A post shared by Comedy Time (@comedytimetm) on

”E” for Entertainment este tema lunii aprilie la TEDxClujSalon, seria de evenimente lunare care ne oferă doza de inspirație și motivație necesară pentru a continua, prin proiectarea unora dintre cele mai interesante TED talk-uri. Chiar dacă nu vor fi prezenți speakeri live, interacțiunea cu cei prezenți, subiectele dezbătute și atmosfera generală vă vor face să vă simțiți ca niște mici eroi care pot schimba lumea. The trick is: nu lăsați sentimentul să fie doar unul trecător, go do something! Evenimentul are loc în 17 aprilie de la ora 18.30, la ClujHUB. Bilete aici.

A post shared by Vlad Cupsa (@vladcupsa) on

Pe 17-18 aprilie are loc Târgul de Cariere Cluj Global, în aceeași locație ca și în anii precedenți – Sala Polivalentă. Așa că, dacă îți dorești un job, dar nici nu știi de unde să începi căutările sau poate pur și simplu încă nu l-ai găsit, dacă vrei să faci voluntariat, dacă ești interesat de internship-uri, dacă vrei să muncești, în general, fie că ești student sau absolvent, musai să treci pe la târg. Și pentru că domeniul IT-ului se bucură, ca de obicei, de o atenție specială, în 19-20 aprilie puteți participa la Târgul de Cariere Cluj IT. Citiți aici cum a fost în prima zi a ediției de anul trecut.

Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, cel mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din Transilvania, revine cu ediţia numărul 19, care va avea loc între 18 şi 22 aprilie, în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio Cluj, iar oferta ediţiei, pe măsura unui eveniment ajuns la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi un maraton de evenimente pentru toate gusturile. Programul de vizitare este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, şi duminică între orele 10.00 şi 15.00.

Tot pe 18 aprilie, Alexandra Ușurelu aduce ”Lumea, cum ai vrea să fie” la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților! De Alexandra poate ați auzit ca fiind ”tânăra artistă indie care a readus în ultimii ani bunul simț pe scenele sălilor de spectacol din România prin muzica sa curată și producțiile sale surprinzătoare”, dar nici nu aveți idee cât de bine poate suna muzica fetei acestea până nu o auziți live. Au mai rămas destul de puține binele, așa că cel mai bine ar fi să le cumpărați rapid de aici. Prețul lor variază de la 50 la 75 lei, în funcție de locul în sală.

Nu plecați prea departe pentru că sâmbătă, 19 aprilie, tot la Casa de Cultură a Studenților vin cei de la AD LIBITUM VOICES, în primul lor concert. Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar, Cristian Ignuţa, pe care probabil toată lumea îi știe și i-a susținut la X-Factor, sunt patru solişti clujeni, de-ai noștri. Ei sunt printre puținele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop-opera, iar prezența lor pe scenă transmite emoții puternice de fiecare dată. Biletele sunt disponibile aici, pornind de la 50 lei.

În 21 aprilie, Chouette împlinește 2 anișori de existență. Încă nu știm ce ni se pregătește pentru această aniversare, dar am reușit să tragem totuși un pic cu urechea, și așa am aflat că Rick Roblinski va fi invitat special. Cu siguranță se anunță ceva classy și incitant, ca de fiecare dată. Stați fără grijă, vă anunțăm de îndată ce aflăm mai multe.

A post shared by Chouette (@chouette.ro) on

Othello’s Touch, co-producție Mario Dance Atelier & Tokyo The Company (SUA) este un spectacol manifest al noului în arta, care vine în fața publicului clujean în data de 26 aprilie, la Teatrul Național Cluj, de la ora 20.00. Fiind o mărturie a poeticii polivalente a acestui început de secol, mix-ul surprinzător de balet clasic și dans contemporan re-povestește drama shakespeareana, nelăsând deoparte temele contemporane, precum segregarea (rasială, politică și religioasă), excluderea excepționalului din mainstream-ul cotidian al socialului, complicitatea majorității în vederea anulării individualității. Tariful unui bilet variază între 20 și 100 lei, în funcție de categorie.

Unde ne întâlnim luna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!