6 motive să fii o persoană matinală în Cluj

Home $ Articole $ 6 motive să fii o persoană matinală în Cluj

Cine se trezește de dimineață, departe ajunge. Se prea poate ca cel ce a rostit pentru prima dată proverbul acesta, să fi știut foarte bine despre ce vorbește. Dar în practică, trezitul de dimineață este pentru multă lume un „sport extrem.” Vrei să te întorci pe partea cealaltă de îndată ce alarma a început să sune sau îi dai snooze din 5 în 5 minute până când ești forțat să te ridici din pat de locul de muncă / facultate / alte chestiuni ce trebuie rezolvate. Unde mai pui atitudinea posacă pe care o ai, ochii lipiți de somn și mișcările lente? Nu e ceea ce ai putea numi un început de zi optimist.

Noi ne-am gândit la 6 motive pentru care merită să fii o persoană matinală, pe care le considerăm, totodată, ponturi pentru o dimineață reușită.

Participă la întâlnirile CreativeMornings

Nu e ușor să fii o persoană matinală, mai ales dacă ești genul care ar putea lenevi ore în șir în vârful patului, schimbând aplicațiile și viteza de scroll. Pentru a reuși să te trezești dimineața de bună voie și nu silit de vreo alarmă, trebuie să îți cauți motivația. Și unde o poți găsi mai ușor decât într-un loc unde ești înconjurat de oameni la fel de somnoroși, însă dornici de un energy boost? În fiecare lună, la ClujHub, se organizează CreativeMornings. Mai bine spus, o sesiune de discuții creative menite să îți ofere inspirația de care ai nevoie pentru zilele în care nu ai vrea să părăsești perna. Comunitatea te primește cu un zâmbet pe buze, invitații sunt plini de povești interesante, iar cafeaua și gustările sunt oferite din partea casei. Am participat și noi la sesiunea de luna trecută și suntem nerăbdători să ne trezim pentru următoarea, să vorbim despre curaj. Ne vedem lângă măsuța cu cafea?

 

Mănâncă un mic dejun copios

Dacă ai reușit să te trezești mai devreme într-o dimineață, atunci meriți să te răsfeți cu un mic dejun delicios. Poți tu să gătești acasă, dar e mult mai plăcut să ieși în oraș, să te bucuri de răcoarea dimineții într-o plimbare, ca mai apoi să te faci comod într-un local și să fii servit cu ce preparat îți dorești. Unde ai posibilitatea de a mânca un mic dejun la ore matinale? Panemar este localul dedicat celor ce se trezesc imediat după răsăritul soarelui, căci la ora 06:00 își întâmpină clienții cu o varietate de sandvișuri sănătoase, salate sau produse de patiserie. La Roots găsești începutul perfect al unei dimineți fancy, deoarece preparatele din meniu sunt rafinate și promit să îți ofere energie pentru întreaga zi. Engels Bistro poate fi restaurantul potrivit în care să îți aduni ideile pentru o zi productivă, mai ales că oferta de mic dejun conține un preparat de bază, un ceai/o cafea și un fresh de fructe sau legume. Atât Roots, cât și Engels Bistro deschid la ora 07.30.

Savurează o cafea de specialitate

Mulți dintre noi nu simțim că ne-am trezit până nu ne bucurăm de câteva momente prețioase în care sorbim dintr-o ceașcă de cafea. Pe un astfel de comportament au mizat și unele cafenele din Cluj. Acestea își încep programul puțin mai devreme, pentru a fi solidari cu clienții lor. Sisters este una dintre cele mai matinale cafenele, fiindcă de la ora 07:00 te așteaptă cu un loc confortabil și cu o băutură aburindă. Fără somn sunt și cei de la Teo’s Café, iar odată ce simți parfumul cafelei to go, te vei întoarce din drum pentru a-ți cumpăra un latte spumos, sau poate un espresso ce îți oferă imediat o trezire rapidă la realitate. După ora 07.3, poți trece pe la Let’s Coffee, localul în care intri somnoros și pleci cu chef de viață după ce ai băut o cafea aromată, preparată și servită cu multă voie bună de către Vasi. Începând cu aceeași oră, fie că te afli în apropierea Bulevardului Eroilor, sau a Bulevardului 21 Decembrie, îți poți găsi inspirația de dimineață la Narcoffee, o cafenea ce pune mare preț pe calitatea băuturilor servite.

 

Work that body

Un mic dejun sățios și sănătos, plus o cafea de specialitate, reprezintă două din cele trei ingrediente secrete pentru a începe dimineața în forță. Al treilea este, bineînțeles, sportul. Mișcarea te ajută să îți trezești atât corpul, cât și mintea, iar după o serie de exerciții fizice, vei uita cu totul de somn. Ce-i drept, nu e ușor să depui nici cel mai mic efort la ore precum 7-8, însă odată ce pășești într-o sală de fitness și faci sport alături de persoane la fel de motivate ca tine, vei simți că poți înfrunta provocările zilei cu zâmbetul pe buze și lipsit de grija workout-ului. Olympus My Gym și Oncos Tonus Gym își încep programul la ora 07:00, iar dacă vrei să încerci ceva diferit, care să te solicite mai mult, poți participa la seriile Crossfit de la ora 06:00. Îți surâde mai mult ideea de a face sport în aer liber? Aici ai câteva locații potrivite pentru mișcarea de dimineață.

 

✌ #gym #stayhealthy #fitness

A post shared by Roxana Rox (@roxanaaraissa) on

Înainte de culcare, planifică-ți activitățile pentru a doua zi

Probabil ai pățit să te trezești panicat într-o dimineață și să îți spui „Am atât de multe de făcut azi, nici nu știu de unde să încep!” Acest caz poate continua cu două scenarii: ori te dai jos din pat și pierzi timpul gânditu-te ce ar trebui să faci prima dată, ori te întorci pe cealaltă parte și amâni cât de mult poți treburile care așteaptă să fie rezolvate. Ambele situații se pot evita cu succes dacă știi cum să îți organizezi timpul. Înainte de culcare, poți încerca să îți notezi într-o agendă toate planurile de a doua zi, astfel încât vei adormi liniștit și te vei trezi stăpân pe ceea ce ai de îndeplinit. Carnetul în care vei scrie contează, căci trebuie să îl percepi ca pe un ajutor în a-ți pune planurile în ordine. Îți recomand notebook-urile datate de la Daisler, a căror design amuzant îți va aduce aduce un surâs pe buze de fiecare dată când va trebui să adaugi noi activități.

 

Învață dimineața, relaxează-te seara

În vocabularul studentului modern, verbul a procrastina este foarte des întâlnit. Când vine vorba să învățăm sau să realizăm un proiect, mulți dintre noi preferăm să amânăm până în ultimul moment. Uite așa, ne prinde noapte tot cu nasul în cărți și trebuie să refuzăm o ieșire în oraș. Mai bine am înfrânge lenea și ne-am trezi de dimineață, pregătiți și motivați să rezolvăm o parte din sarcinile pe care le avem pentru facultate. După munca depusă, seara e momentul ideal să ne strângem gașca pentru party, party, party. Să nu mai vorbim de beneficiile pe care le avem dacă suntem persoane matinale în timpul sesiunii. În această parte a zilei, creierul e odihnit și reține mai ușor informația. În plus, fii sigur că vei prinde locul dorit la bibliotecă.

 

Nu uita că cea mai bună modalitatea prin care vei reuși să te trezești devreme, este să te culci devreme. Care sunt sfaturile tale pentru a deveni o persoană matinală, proactivă și determinată să-și atingă scopurile?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!