Studenţii interesaţi de software, inginerie electronică și design mecanic sunt provocați să construiască un robot funcțional

Home $ Articole $ Studenţii interesaţi de software, inginerie electronică și design mecanic sunt provocați să construiască un robot funcțional

by | Mar 2, 2018 | Articole, Student

Provocare pentru studenții clujeni: Studenţii interesaţi de software, inginerie electronică și design mecanic sunt provocați, pentru al doilea an consecutiv, să construiască un robot funcțional în cadrul programului de internship plătit demarat de Stratec Biomedical Romania

Noul semestru universitar vine și cu o provocare pentru studenții interesați de software, inginerie electronică sau design mecanic. Aceștia sunt provocați să construiască un robot funcțional în numai zece săptămâni. „Build your robot” este programul de internship demarat de STRATEC, aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, în cadrul căreia studenții, ghidați de specialiștii Stratec, construiesc, în numai 10 săptămâni, un robot funcțional.

Build your robot a avut prima ediție anul trecut și, spre deosebire de alte programe de internship, s-a diferențiat atât prin experiența pe care le-a oferit-o studenților din punct de vedere profesional, cât și prin modul în care i-a ajutat pe participanți să se dezvolte din punct de vedere personal. S-au înscris peste 100 de aplicanți, dintre care numai 11 au fost selectați să dezvolte un echipament de precizie, ca în final să proiecteze și să construiască un analizor robotizat pentru microscopie. Totul, în doar 10 săptămâni. Construirea unui robot într-o perioadă atât de scurtă poate fi considerată o sarcină grea chiar și pentru profesioniști. De aceea, provocarea lansata de STRATEC a avut un impact foarte mare în modul de lucru al studenților – nevoia de a colabora unul cu celălalt, de a oferi ajutor și celorlalte departamente – dezvoltându-și, astfel, foarte mult abilitățile de comunicare și muncă în echipă. Un mare plus a fost faptul că, pe toată perioada programului, studenții au avut mentori dedicați, care i-au ajutat în rezolvarea task-urilor (de multe ori, neprevăzute) și în luarea de decizii pentru improvizații de moment. Genul acesta de experiență este foarte aproape de fluxul și modul de lucru dintr-o companie, lucru acesta fiind apreciat de interni:

„Am făcut parte din echipa de Software, iar complexitatea proiectului mi-a permis să explorez mai multe direcții, dar pentru mine procesarea de imagini a fost cea mai interesantă parte. Din prima zi și până la finalizarea proiectului, mentorul nostru a fost alături de noi și ne-a ajutat să trecem peste dificultățile care au apărut.”

„Participarea la acest internship este un lucru important și necesar pe care trebuie să îl faci în momentul în care vrei să îți descoperi pasiunea și vocația”.

Programul de internship „Buid your robot” de anul acesta se adresează, în special, studenților de la Universitatea Tehnică și de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB și își propune să ofere studenților o experiență practică, ghidată de specialiști. Internship-ul demarat de Stratec nu este unul comun printre firmele clujene: candidații vor trece printr-o selecţie riguroasă, pe baza CV-ului și a unei probleme practice pe care trebuie să o rezolve, urmate de un interviu.

Studenţii interesaţi de acest program de internship se pot înscrie aici. Aplicanții trebuie să rezolve una dintre cele trei teme propuse de STRATEC, la alegere, în funcţie de aria lor de interes.

_____________________________
STRATEC (înainte STRATEC BIOMEDICAL) este o companie germană fondată în 1979, cu sediul general în Birkenfeld (Baden-Württemberg), ce are în prezent filiale în șapte țări din Europa, Asia și America: Austria, Elveția, Marea Britanie, România, SUA, China și Ungaria. Grupul are patru mari divizii – Instrumentation, Data Management, Molecular și Consumables – fiind specializat în automatizări și instrumentație pentru diagnoză clinică și industria IVD (în vitro diagnostics), software de laborator, precum și dezvoltarea de reactivi pentru colectarea, stabilizarea și purificarea ADN-ului și ARN-ului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!