14 evenimente de neratat în martie la Cluj

Home $ Articole $ 14 evenimente de neratat în martie la Cluj

by | Feb 28, 2018 | Articole

Nu vreau să instaurez o stare de panică, dar când deja te trezești și e luna martie… îți cam dai seama că trece anul. Cu aceeași viteză cu care au trecut și cei din urmă. Nu mai e loc de amânări, lăsat pe mai târziu sau planuri anulate. Ieșiți acum din casă, că motive aveți.

Dacă nu le găsiți voi, am pregătit noi o listă generoasă mai jos.

Distracția începe sâmbăta aceasta, 3 martie, la Sala Polivalentă. Nu există modalitate mai bună de a marca venirea primăverii (din calendar, cel puțin), ca o petrecere marca The Mission – Cadenza Vagabundos. Luciano, Michel Cleis, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Brina Knauss și Victor Stancov sunt cei care ne vor ține ore în șir cu zâmbetele pe buze și ochii strălucind de fericire. Dacă nu ai apucat să-ți cumperi încă bilet, încearcă-ți norocul la concursul nostru cu invitații de pe Instagram, vă mai puteți înscrie până la ora 16. Și nu uita de after-party-ul de a doua zi, din club Midi. Începe la 5 dimineața. As always, see you in the front row.

În data de 7 martie, Richard Clayderman, supranumit The Prince of Romance, revine în România, de data aceasta pe scena Operei Naționale Române. Înscris în Cartea Recordurilor ca cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor, el va susține cu ocazia Zilei Femeii un concert prin care va celebra muza sa dintotdeauna: femeia și iubirea pentru această sursă de inspirație artistică. Prețul biletelor pornește de la 250 de lei și vă sfătuim să le achiziționați cât mai repede dacă doriți să participați la eveniment.

Știți show-ul de stand-up comedy din 12 martie? Cu Teo, Vio și Costel, la Casa de Cultură a Studenților? E sold-out, n-a prea stat lumea pe gânduri fiind vorba de așa sesiune de râs cu băieții. Așa că organizatorii au decis să pună la cale un Al doilea show, de la ora 21. Biletele sunt puse în vânzare la sediul Omnipass ( de luni până vineri: 11.00 – 19.00), dar și online. Prețul rămâne același, între 40 și 60 lei. Apropo, dacă nu prindeți loc nici aici, poate mai aveți o șansă la Charlie Upstairs, unde puteți asculta podcastul reprezentației.

În perioada 12 – 15 martie se desfășoară cea de-a 24-a ediție JobShop, eveniment național de carieră dedicat domeniului tehnic. În data de 13 și 14, la Grand Hotel Napoca te poți întâlni cu reprezentanții companiilor, care îți vor spune mai multe despre ofertele și cerințele actuale de pe piața muncii. În plus, organizatorii v-au pregătit o serie de activități care te vor ajuta să îți găsești job-ul ideal, dar și posibilitatea de a putea să îți pregătești CV-ul cu ajutorul specialiștilor în cadrul workshop-urilor. Programul pe zile va fi disponibil în curând.

Aflat la a X-a ediție, Agile Mammoths Games se întoarce pe 13 martie 2018 în Cluj, la Grand Hotel Italia. Evenimentul abordează teme de Agile Project Management, este axat pe învățare experiențială și dedicat specialiștilor din industria IT, dar și pasionaților de Agile. Workshop-uri, boardgame-uri, teste pe teme de management, sesiuni de prezentări scurte, treasure hunt, rezolvare de studii de caz, dar și speakeri precum Dave Farley, Sander Hoogendoorn și specialiști Agile locali – acestea sunt doar câteva din surprizele evenimentului. Taxa de participare la conferință este de 120 € + TVA.

Se anunță o lună plină de râsete. În data de 16 martie, pe scena Casei de Cultură a Studenților va urca Doru Octavian Dumitru. Spectacolul de comedie face parte din turneul ”Ai dreptate, draga mea” și vă puteți da seama după denumire că e musai de mers în cuplu. Sau din contra, separat, în funcție de cum știți că gustă partenera / partenerul glumele la adresa sa. Biletele se găsesc la Agenția Casei de Cultură a Studenților și online aici, la prețul de 30 lei. Aceiași organizatori îi aduc pe scenă pe Adi Bobo, George Bonea, Cosmin Bighei și Marutzu în data de 22 martie, în cazul în care veți refuza să vă opriți din râs. Bilete aici.

În perioada 16 – 18 martie la Muzeul de Artă are loc Târgul de călătorii, un eveniment de turism și lifestyle care își dorește să promoveze turismul de calitate și arta. Dacă încă nu te-ai hotărât unde mergi în vacanță anul acesta sau știi clar ce vrei, dar încă nu ai găsit o ofertă convenabilă, poate ar trebui să treci pe la Târg. Aici vei avea posibilitatea să studiezi pe îndelete opțiunile și să alegi ce-ți place. Nu vă faceți griji pentru copii, gândindu-vă că nu vor avea stare, căci organizatorii vor pune la dispoziție un spațiu de joacă pentru aceștia, dar și un loc de unde părinții vor putea împrumuta sisteme ergonomice pentru purtarea bebelușilor. Se pare că nu mai aveți nicio scuză pentru a nu vă planifica următoarea călătorie.

Gașca Zurli prezintă, în premieră națională, cea mai nouă producție – spectacolul ”Lumea lui mulțumesc”. Cea mai iubită trupă pentru copii din România își propune prin această reprezentație să-i învețe pe copii valorile prieteniei. Evenimentul va avea loc în data de 17 martie la Sala Polivalentă, începând cu ora 19.00. Biletele de la categoria 1 și 2 sunt sold out, au mai rămas doar cele VIP, la prețul de 200 lei. De asemenea, trebuie să mai știți că un bilet este valabil pentru o singură persoană, nu include accesul părinte + copil.

Noi nu vom lipsi nici de la această ediție a Conferinței de Leadership Feminin – The Woman, mai ales că tema abordată anul acesta are în prim plan cea mai bună versiune a ta, femeia care are curajul de a fi propriul său model. Printre speakerii prezenți se numără gimnasta Cătălina Ponor, fondatoarea MagiCAMP – Melania Medeleanu și Ela Moraru, de la Google România. Începând cu anul 2012, evenimentul aduce laolaltă femei din diferite domenii de activitate preocupate de impactul educației asupra societății. Tariful de înregistrare este de 59 euro. Aici puteți citi cum a fost anul trecut.

Începând cu 22 martie, Clujul se alătură familiei globale Fuckup Nights. Mișcare aceasta a început în anul 2012 în Mexico City, în momentul în care un grup de prieteni s-au adunat și au început să povestească despre cum… au dat-o în bară. La momentul actual, Fuckup Nights este o serie de evenimente care se desfășoară la nivel internațional, lunar, în peste 100 de orașe din întreaga lume. Așa că ne întâlnim la ClujHub de la ora 18.30 să învățăm împreună din greșelile noastre, din experiența eșecului.

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango – violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Mariano Castro și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu: ArgEnTango Tradițional. Acesta se va derula în luna martie 2018 în 12 orașe din România și Germania, iar la Cluj ajunge în data de 24 martie, pe scena de la Auditorium Maximum. ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul tango, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic.

Cyclic împlinește 8 anișori anul acesta, așa că în data de 24 martie se lasă cu party în Sala Transilvania de la Casa de Cultură a Studenților. Ei vor organiza o serie de evenimente prin toată țara cu ocazia acestei aniversări, iar la Cluj ajung împreună cu Joey Daniel de la Music ON, Mihai Popoviciu, Toygun și MAT. Ne vedem acolo?

Tot luna aceasta, mai exact în data de 27 martie, are loc ”Ziua porților deschise” la Teatrul Național Cluj. Încă nu s-a auzit niciun zvon legat de programul de anul acesta, însă cu siguranță nu ne va dezamăgi. Eu cred că e o ocazie bună de a vedea sala de teatru dintr-o altă ipostază decât cea de spectator aflat cu sufletul la gură și plin de emoții și îmi place să le trec pragul în fiecare an când organizează acest eveniment.

Sâmbătă, 31 martie 2018, de la ora 20:00, Lara Fabian va susţine un concert la Sala Polivalentă, după ce în data de 29 martie va fi pe scena de la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului de promovare al noului său album, „Camouflage”. Show-ul va conţine atât piese de pe noul material al artistei, cât şi hituri care i-au adus succesul internaţional. Mai mult, fanii care îşi vor cumpăra bilete la spectacol vor primi gratuit şi albumul solistei. Prețul biletelor pornește de la 179 lei și pot fi achiziționate online aici.

Unde ne întâlnim luna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!