Idei pentru a sărbători Dragobetele weekend-ul acesta

Home $ Articole $ Idei pentru a sărbători Dragobetele weekend-ul acesta

by | Feb 21, 2018 | Articole

Dacă v-am ghidat și v-am ajutat să treceți cu bine peste ziua de Valentine`s Day, ba chiar am creat și un GIF post pentru cei singuri, să le smulgem măcar un zâmbet de pe față de ”Singles Awareness Day”, cum le place lor să o numească, era de așteptat că nu ne vom face că plouă de Dragobete. Nu ne stă în fire, plus că sigur va fi mai mare tam-tam între îndrăgostiți, fiind vorba de o sărbătoare românească, de-a noastră.

Astăzi vă povestim despre câteva lucruri pe care le puteți face weekend-ul acesta și care cu siguranță vă vor face să simțiți spiritul Dragobetelor. Vă avertizăm: avem un festival, petreceri, spectacole, o masă romantică, chiar și opțiuni pentru cei care sărbătoresc intern – ei cu propria persoană.

Petrecerea începe de vineri, pentru că știm că vor exista oameni nerăbdători să-și celebreze dragostea. Știți voi, vorbim despre categoria aceea de persoane care au nevoie de o dată în calendar, însemnată cu roșu și deasupra căreia scrie cu roșu – ”Nu uita să-i cumperi flori / bere!” Glumim aici. Noi știm că practic toți așteptăm Dragobetele, nu pentru că nu am iubi în fiecare zi, ci din simplul motiv că ai o scuză plauzibilă să-i faci celui drag o surpriză, fără să creadă că ești drăguță / drăguț doar pentru că ai zgâriat mașina sau ai nevoie de ceva. Și credem că o seară cât un festival, așa cum e DOR Fest, i-ar plăcea tare mult, mai ales când pe scenă vor urca artiști precum Vunk, David & The Six Martini, Corina Chiriac, Aldo Blaga, Arpy Torok, Vlăduța Lupău, Emanuel Mirea de la Stigma, Anatholis, dar și alții. În holurile Sălii Polivalente, unde va avea loc evenimentul, organizatorii au mai pus la cale ceva, ne-a povestit nouă David Tudoran totul în interviul de aici. Prețul unui bilet este de 30 lei.

Dacă sunteți în căutarea unui cadru inedit, intim, departe de agitația orașului, în inima naturii, locul pe care îl căutați e, fără dar și poate, Pensiunea La Mesteceni. Veți fi întâmpinați cu un pahar de vin spumant de la Cramele Recaș, urmând să vă bucurați de preparatele chef-ului Adrian Gagea. Aveți opțiunea de a alege între un meniu cu ciuperci umplute cu brânză de capră, rumenite pe grill și servite cu salată de rucola, muguri de pin și sâmburi de rodie, tagliata de vită cu salată de rucola, roșii cherry și parmezan, tort de ciocolată cu ricotta aromatizată cu portocală și midii în sos curry și baghetă prăjită cu ulei de măsline aromat cu usturoi, file de somon cu salată de rucola cu mango, semințe de dovleac și linte cu ciuperci de pădure, mousee de mascarpone cu zmeură, biscuiți merenque italian. Indiferent de ce alegeți, costul va fi de 178 lei pentru cuplu, iar vinul îl veți primi din partea casei. Dacă vreți să vă prelungiți șederea, puteți alege să rămâneți peste noapte, prețul pentru cină și o noapte de cazare fiind de doar 284 lei. Pentru informații și rezervări: 0754 041 508 / [email protected]. Vă recomandăm să rezervați până în data de 23 februarie la ora 14:00.

Parte de o seară liniștită, plină de emoții și trăiri intense, puteți avea și dacă optați pentru un spectacol de teatru sau de operă. Și ce bine că sâmbătă avem pe scenă chiar ambele opțiuni. „12 oameni furioși” începe la ora 19 și prezintă o poveste ce vă va reaminti că uneori suntem nepăsători, câteodată suntem prea radicali sau prea puternic conduși de sentimente personale, câteodată facem lucrurile în grabă, câteodată luăm lucrurile așa cum ne sunt prezentate, fără a ne pune întrebări. Dacă vreți neapărat o piesă care să dezvolte tema iubirii, duminică se joacă ”Ultima noapte de dragoste, ultima noapte de război”. Sâmbătă, de la 21 are loc performance-ul muzical ”EMIN”, o reprezentație emoționantă, dedicată iubirii. Cele mai frumoase și romantice dintre scrisorile încondeiate vreodată de un îndrăgostit vor prinde glas printre rândurile lui Mihai Eminescu către preaiubita sa Veronica Micle, acompaniate de lied-uri pe versurile poetului, dar și fragmente din romanul ”Viețile paralele” de Florina Ilis, dedicat ”Luceafărului poeziei românești”.

În cazul în care, din întâmplare, v-ați cunoscut într-un club, fie că erați cu niște prieteni care aveau alți prieteni și v-au făcut cunoștință, fie că ați văzut-o dansând și ați știut instant că ați găsit-o, așa că v-ați împiedicat în drum spre ea și ați vărsat toată Cuba Libre pe bluza ei cea nouă, e obligatoriu să vă sărbătoriți dragostea într-un club, dansând pe ritmurile fericirii și bucurându-vă unul de compania altuia. O idee ar fi să mergeți la El Comandante unde, zic ei, poți ”gusta din iubire puțin câte puțin” sau în Revolution Club unde, dacă ai noroc să fie ziua ta de naștere, primești cadou o sticlă de șampanie și intrare liberă pentru toți invitații tăi.

Dacă singura voastră dragoste e muzica techno și nu sunteți pregătiți să renunțați la ea curând, avem două modalități în care putem să ieșim din încurcătura asta: o seară cu Petre Inspirescu, Mihigh și Lizz în Club Midi saaaaau una cu Pagal și Mat la Charlie Upstairs. Dat fiind că e sărbătoare, să știți că puteți la fel de bine să le alegeți pe amândouă, fără mustrări de conștiință. Și asta e valabil și în weekend-urile în care nu sărbătorim nimic.

În ceea ce privește opțiunile la categoria filme, avem trei titluri încadrate genul ”romantic”, unul dintre ele fiind 50 Shades of Grey, despre care știți deja ce părere am, iar celelalte două fiind un mix între romantism și dramă: ”Zi după zi” și ”Firul fantomei”. Programul complet îl găsiți aici, poate mai bine alegeți o comedie sau un film la finalul căruia chiar să plecați cu ceva. Cum e ”12 strong”, pe care eu personal l-am văzut, mi-a plăcut și îl recomand. Dacă vreți să mergeți la sigur și nu vă doriți să vă treziți în fața unui film prost, atunci trebuie să mergeți la Cinema Victoria, unde se difuzează duminică, de la 17.30, în cadrul Cinematecii TIFF, ”Labirintul lui Pan”, câștigător a trei premii Oscar și Bafta.

Cam acestea au fost propunerile noastre, nu uitați să aruncați o privire pe sugestiile de cadouri pe care le-am făcut cu ocazia V-Day, dar și pe activitățile non-cheesy, în caz că vă iubiți mult-mult, dar nu vreți să recunoașteți. Friendly advice: do it now!

Ei bine, cum plănuiți să sărbătoriți Dragobetele?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!