Cele mai apreciate sosuri Pokka și cu ce fel de mâncare să le combini

by | Feb 7, 2018 | Articole

Dacă vă mai amintiți, acum nu foarte mult timp am bătut la ușa bucătăriei celor de la POKKA pentru că am fost extrem de curioși să aflăm cum prepară ei acele lipii tortilla pe care le-ai recunoaște dintr-o mie că sunt făcute home-made și nu cumpărate din comerț. Problema noastră veșnică e că nu ne putem opri doar la o întrebare, mereu vrem să știm mai mult, cum vedem ceva – hop! ni se aprind toate beculețele, încep să le sclipească ochii și imediat ne gândim: oh well, sigur mai mulți și-ar dori să știe cum stă treaba cu chestia asta. Și exact așa am pățit când am văzut, în trecere, mai multe tipuri de sosuri colorate care parcă ne făceau din ochi, mândrindu-se cu aspectul lor apetisant.

N-am avut încotro și le-am acordat atenția cuvenită, că doar ne-am desfătat în nenumărate rânduri cu gustul lor și știm că merită. Vorbim practic despre 15 tipuri de sosuri, dintre care 13 sunt disponibile ca opțiune extra în momentul în care alegeți un preparat POKKA. Absolut toate sunt pregătite in-house în fiecare zi, iar noi ne-am gândit să vi le prezentăm pe câteva dintre ele și cum le puteți combina cu diverse mâncăruri pentru a avea o zi și o experiență culinară excelentă.

Unul dintre cele mai cerute sosuri e cel de guacamole și, chiar dacă cei din bucătărie știu că e printre preferatele clienților și cererea e foarte mare, nu s-au gândit niciodată să-și facă rezerve de sos de guacamole, să le ajungă pe toată săptămâna. Motivul e evident: știți și voi probabil, dacă ați făcut vreodată acasă acest sos, că după o singură zi de stat la frigider se simte faptul că gustul se alterează ușor. Ei îl prepară în fiecare dimineață, iar dacă cantitatea se dovedește a fi insuficientă, mai fac și la amiază. Rețeta pe care o folosesc este cea clasică, căreia îi adaugă coriandru și chimen, însă nu sunt două ingrediente total străine în paleta rețetelor de sos de guacamole. Din seria #casăștiți, și pentru că noi nu știam, coriandru, fasolea și ceapa sunt elemente de bază în gastronomia mexicană, se înțelege astfel de ce i-au adăugat sosului de guacamole și unul din gusturile de bază specifice bucătăriei pe care o reprezintă. Iar clujeni se pare că au îmbrățișat rapid această preferință culinară a mexicanilor, pentru că au existat numeroase cazuri în care au cerut extra-coriandru în preparatele comandate.

Un alt sos ar fi cel de ardei iute, un mix de ardei iute și jalapenos, care are și un proces de preparare mai complex. Ardeii sunt copți timp de o oră la cuptor, mărunțiți la blender și combinați cu ceapă și usturoi. Demn de menționat ar mai fi sosul de brânză, din brânză cheddar proaspăt răzuită, lăsată în bai marin împreună cu lapte, smântână, jalapenos și condimente.
O atenție deosebită când vine vorba de pregătire o necesită și sosul de fasole. Folosesc fasole roșie – boabe, care este prăjită de două ori: prima dată alături de mixul de legume, după care rezultatul trece prin blender, iar apoi urmează cea de-a doua prăjire și fierberea, până când combinația își obține consistența necesară.

”Vedeta”, cum îi zic ei, este sosul de salsa, care și-a câștigat denumirea aceasta datorită întrebuințărilor sale multiple, dar și pentru că există o cerere foarte mare din partea pofticioșilor. Este folosit ca extra sos, dar și în foarte multe preparate, fără a putea uita de contribuția sa…majoră, la supa de roșii. Procesul de preparare este asemănător cu cel al sosului de ardei, doar cu o mică-mare diferență, pentru că roșiile proaspete sunt coapte împreună cu legumele, date la blender și fierte ulterior aproximativ 6 ore, cam o jumătate de zi. În ceea ce privește sosul de guacamole și cel de salsa, ele merg perfect cu mâncărurile specific mexicane din meniul POKKA: quesadilla, burrito, taco, enchilada, crunch wrap etc.

Mai există o serie de sosuri folosite doar pentru burgeri, în proporție de 80%: tartar (anșoa, roșii uscate), runch, mil islas, care conține în jur de 10 condimente, bbq – care din nou este extrem de complex de preparat: are la bază ketchup, amestecat cu sos worcester, vin și condimente, trebuie fiert destul de multă vreme, până este eliminată toată aciditatea ketchup-ului. Cel mai comandat sos rămâne totuși cel de roșii (salsa), motivul fiind… cumva așteptat: există o frică generală de a încerca preparate noi, așa că le preferăm pe cele clasice. Și mulți aleg să rămână la ce cunosc, să nu iasă din zona de confort.

După cum puteți observa și voi, o bună parte a bucătăriei mexicane este alcătuită din sosuri, ele jucând un rol esențial. Și dacă vă întrebați cum stă treaba atunci când merg la evenimente, ei bine… ziua începe și se termină cu prepararea sosurilor, pentru că le fac acolo și necesită o atenție destul de multă. Și constantă. Dar merită în totalitate, pentru că gustul e incomparabil cu orice altceva am putea găsi pe raftul unul supermarket.

Până la urmă ne-am convins că nu doar lipiile erau responsabile de bunul gust al mâncărurilor de la Pokka, ci s-a adeverit iar vorba aceea: ”contează ce e la interior”. Dacă vreți să faceți un test rapid, puteți comanda direct aici. Noi așteptăm păreri.

Tags: pokka

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This