Cum a fost la „Eat Me”, spectacol produs de Create.Act.Enjoy

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la „Eat Me”, spectacol produs de Create.Act.Enjoy

by | Nov 21, 2017 | Cum a fost la

Care consider eu că ar fi modul ideal să-ți închei week-end-ul? Să mergi la un spectacol de teatru, evident! Când aleg să fac asta, îmi doresc ca subiectul abordat să fie unul cât mai actual și să îmi provoace mintea. Nu mă mulțumesc cu un Romeo care îi mărturisește dragostea Julietei, ci vreau să plec din sală cu întrebări asupra cărora să reflectez puțin. Așa am ajuns în seara de 19 noiembrie la Urania Palace, la premiera „Eat Me”, spectacol produs de compania independentă de teatru și film Create.Act.Enjoy.

 

Eat Me #createactenjoy #soon #sunday #performance #performingarts #theatre #uraniapalace #cluj @bogdanbotas22

O postare distribuită de create.act.enjoy (@create.act.enjoy) pe

Textul este scris de Alexandra Felseghi, iar regia îi aparține Adinei Lazăr. În spectacol sunt ironizate prejudecățile și stereotipurile pe care societatea le-a creat, legat de ceea ce ar trebui sau nu să mâncăm. În ziua de azi, parcă ne preocupăm prea mult să avem un „corp ideal”. Majoritatea persoanelor promovate în media par să ducă o viață perfectă, căci ele au mereu timp să facă sport, știu cum să gătească sănătos și doar cu alimente bio, iar deciziile pe care le iau sunt întotdeauna corecte. „Oamenii obișnuiți” ar trebui să le urmeze exemplul, altfel n-au decât să se simtă inferiori și să fie criticați de cei din jurul lor pentru felul în care arată.

Povestea începe cu personajul jucat de Irina-Maria Barbir, o fată judecată încă de la 9 ani pentru greutatea ei și care se decide să se abțină de la mâncare pentru a slăbi. Pentru a destinde atmosfera, printre monologurile Irinei au fost strecurate scene comice jucate de ceilalți trei actori. Diana Buluga și Emanuel Cifor au fost, pe rând, personaje din reclame culinare, un cuplu de îndrăgostiți care se ceartă în spaniolă – așa cum numai în telenovele poți vedea, părinții dezamăgiți de faptul că niciun preparat al mesei de Crăciun nu este sănătos. Scena mea preferată a fost jucată de Sergiu Diță, care a întruchipat conștiința porcului, un animal pe care îl folosim fără ocolișuri în insulte, dar pe care îl mâncăm cu lăcomie bucată cu bucată.

„Eat Me” conține multe momente pline de umor, iar mesajul transmis este cât se poate de simplu: acceptă-te așa cum ești, indiferent de ce spune lumea. Dacă te-ai săturat și tu să vezi pe toate rețelele de socializare numai „imagini perfecte” trebuie să vii la acest spectacol. Îți promit că vei pleca acasă cu același număr de kilograme, chiar dacă vei râde copios. Totuși, vei învăța să te apreciezi mai mult și să ai mai puține prejudecăți. Spectacolul nu ne îndeamnă să renunțăm la mișcare sau să mâncăm defectuos, doar ne transmite că ce-i prea mult, nu-i sănătos. Perfecțiunea poate fi dăunătoare atunci când e urmărită obsesiv.

La finalul reprezentației din 19 noiembrie, actorii au avut un moment în care au împărtășit publicului dorințele lor, ceea ce a conferit spectacolului o notă personală. Bineînțeles, a urmat o serie de întrebări și răspunsuri, unde am aflat mici curiozități.

 

see you tomorrow ?????#eatme #premiere #createactenjoy #theatre #show #acting #go #team #happy

O postare distribuită de create.act.enjoy (@create.act.enjoy) pe

Nu ratați următorul spectacol, e musai de văzut!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!