Cum a fost la “2 femei contemporane”

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la “2 femei contemporane”

by | Nov 4, 2017 | Cum a fost la

Tu ești feminist(ă)? E o întrebare pe care o aud din ce în ce ma des. În timp ce unii răspund tare și răspicat, alții dau un răspuns evaziv.

Dar cum e societatea în care există noțiunea de feminism? La această întrebare răspund Ioana Marchidan și Flavia Giurgiu, cele două femei care spun o poveste în care se identifică orice femeie.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la spectacolul acesta, 2 femei contemporane, a fost munca vizibilă din spatele performance-ului. Spectacolul a fost spus mai ales prin mișcări. Și ce mișcări! Sincronul, mișcările expresive și expresiile celor două au făcut spectacolul un deliciu.

Să vezi două femei cu mâinile scoase prin pantaloni, ca un simbol al masculinității sună puțin straniu. Dar aceste gesturi vorbeau de la sine mai mult decât puteau cuvintele să o facă.

Fundalul sonor amplifica stările pe care cele două le transmiteau. Iar dacă îți spun că au făcut muzică folosind un vas de metal și o cocă, o să mă crezi?

Recuzita a fost una minimală, dar pe mine m-a surprins într-un mod plăcut. De la o înșiruire de cămăși ce simbolizau un grup masculin, până la două siluete ce poartă tocuri și căști de motociclist, sugestie a dichisului feminin, elementele îmbinate atent mi-au produs hohote de răs, dar m-au și contrariat.

Deși populația Pământului este în mai mare măsură feminină, cu cât urcăm pe scara funcțiilor de conducere, cu atât scade numărul femeilor în aceste poziții (ni se spune în spectacol). Ce înseamnă asta? Când femeile vor fi în funcții de conducere va fi vai de noi, spune o voce masculină. Iar concluzia lui am mai auzit-o cu toții: “locul femeii e în bucătărie și să se ocupe de copii”.

#2femeicontemporane #văzutplăcut #likecndb #ig_bucharest

O postare distribuită de Silvia (@infante_terrible) pe

A produs o ruptură în mine acest spectacol. Cu toate că susțin cu tărie egalitatea între sexe, încă mă lupt cu instincte tradiționaliste. Și atunci întreb: Fenisimul ar trebui să fie ceva natural sau e nevoie de educație? Iar o voce feminină răspunde, în timp ce cele două femei se mișcă frenetic:

Trebuie să ne educăm copiii. Așa începem.

Tu ce crezi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!