16 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 16 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

by | Nov 1, 2017 | Recomandări

O altă lună, o altă listă. Nu-i timp de lenevit, că ne prinde 2018 în starea nepotrivită curând și așa o să fim tot anul. Așa că hai să vedem ce-i de neratat în noiembrie la Cluj.

Distracția începe chiar astăzi, de la ora 18.00 în… Cimitirul Central. Da, atât de fain e Clujul, avem evenimente până și în cimitir. În ziua de Luminație sunteți invitați de către cei de la Scena Urbană, pentru al treilea an consecutiv, la concertul de operă susținut de orchestra și corul ”Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea. Veți asista la aproximativ 2 ore de sunete armonioase, interpretări excepționale din Verdi, Mozart, Schubert, Anton Pann, Cherubini și Mascagni, reunite sub genericul-umbrelă ”Ave Maria”. Programul și mai multe detalii aflați aici.

#statue #cemetery #creepstagram #cimitirulcentralcluj #leregard #ig_travel #visitromania

A post shared by Cristi Marculescu (@cristimarculescu) on

În perioada 2 – 5 noiembrie 2017, Clujul este gazda Campionatului Mondial de Karate Fudokan, unul dintre cele mai mari evenimente sportive organizate în orașul nostru. Competiția va avea loc la Sala Polivalentă și va reuni în jur de 2.000 de sportivi din peste 40 de ţări, care se vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori. Luptele din concursul oficial nu vor fi singurele de interes pentru public, căci le sunt pregătite și nenumărate surprize sub forma unor demonstraţii de karate, spargeri şi momente inedite, printre care şi un „fusion” spectaculos între karate şi balet. Hm, this sounds pretty cool. Prețul unui abonament care vă va permite intrarea în toate cele 3 zile este de 30 de lei, iar pentru o singură zi costă tariful este de 12 lei. Le puteți achiziționa direct aici.

Sensei vs. Senpai ? #karate #fudokan #budo #kumite #friendship

A post shared by Wakai Sensei (@thomas.coohts) on

În același timp, dacă nu sunteți mari fani ai luptelor, puteți opta pentru ExpoTech, una dintre cele mai de anvergură expoziții dedicate tehnologiei care are loc în Transilvania și care se desfășoară tot în perioada 3 – 5 noiembrie. La Iulius Mall, într-un spațiu de peste 500 de metri pătrați, peste 50 de companii internaționale și naționale vor expune cele mai noi și inovatoare tehnologii din domenii: dispozitive smart, 3D printing, roboți, drone, VR&AR, mașini electrice și multe altele. Partea faină e că puteți testa produsele prezentate, deci mă gândesc că a fi un fel de mină de aur pentru cei pasionați.

Little stalker :)) #clujtechfest

O postare distribuită de Cozea Raluca (@cozearalu) pe

Finalul de săptămână nu ne putea binecuvânta altcumva decât cu o petrecere, și e și mai bine când este una aniversară. Vineri se împlinesc 10 ani de Club Midi și ar fi drăguț din partea noastră să ne luăm papucii de dans, toată energia pe care o avem, gașca de prieteni și să mergem să-i urăm la cât mai mulți ani, la cât mai multe petreceri, ore de dans și amintiri de neuitat. Nu de alta, dar s-au pregătit temeinic, chiar Rhadoo, Fumiya Tanaka și K!D Chriss vor fi în spatele pupitrului. Prețul intrării este de 20 de lei dacă ajungeți înainte de miezul nopții, 40 lei după. Și să nu uităm că peste două săptămâni ne întâlnim acolo cu Ricardo Villalobos, the one and only.

❌sticky stickers for our anniversary❌ #midiX #clubmidi @vlad_maxim design & @the_whateverist handwriting

O postare distribuită de Club Midi (@clubmidi) pe

Între 5 și 12 noiembrie are loc Festivalul Temps D’Images Cluj #10, având tema ”Discurs și realitate”, o temă ce își dorește să reunească preocupările organizatorilor împărtășite cu noi de-a lungul timpului. Dat fiind faptul că a devenit tot mai greu să distingem între știri adevărate și false, discursul creează imagini greu de asociat cu realitatea, iar partea emoțională calcă în picioare raționalul, a mai rămas o singură întrebare: în ce mai putem avea încredere din ceea ce știm? Aflăm împreună la evenimentele artistice pregătite în cadrul festivalului, al cărui program îl puteți afla aici. Biletele le puteți achiziționa și online.

#souvenirfromoradea #misapărut #reactorcălător

A post shared by @reactor.cluj on

A XI-a ediție a Festivalului de Jazz Transilvania vă așteaptă la trei seri de concerte, în perioada 5 – 7 noiembrie, la Sala Radio și Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Primi cu care ne vom întâlni sunt cei de la Mike Parker Trio, un grup care s-a sudat în noiembrie 2014 datorită un turneu maraton de 27 de concerte în 27 de nopți consecutive. De atunci, au susținut peste 200 de concerte în 12 țări din zona Baltică până în Balkani. În data de 6 vine Paul Taylor, pianist consacrat și instrumentist specializat în improvizații la claviatură, și Hakon Kornstad alături de acordeonistul celebru Frode Haltli și Mats Eilertsen la bass. Biletele sunt disponibile aici.

Radio România Cluj

O postare distribuită de Matei D Șopterean (@mateisoptereancinema) pe

Și pentru că timpul trece cel mai bine râzând, nu putea lipsi FISC-ul, ajuns deja la cea de-a 5-a ediție. Anul acesta va avea loc între 6 și 12 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi va aduce pe scenă artişti precum: Teo, Vio, Costel, Bucalae, Micutzu’, Maria Popovici, Ana Maria Calița, Ionuț Rusu, Sergiu Floroaia, Andrei Ciobanu, Gabi Jugaru, Radu Pietreanu, Doru Octavian Dumitru, Vlad Grigorescu, Unguru Bulan, Nicu Bendea, Dan Badea și Cătălin Bordea și mulți, mulți alții, în niște momente incredibile de râsete sufocante și dat cu capul de scaunul din față. Unele show-uri deja sunt sold-out, dar vă puteți grăbi să prindeți un loc la ce a mai rămas. Bilete aici.

La fel de bine, dacă nu mai prindeți bilete la FISC, puteți merge la meciul România – Turcia, din 9 noiembrie, căci sigur se lasă cu râsete și acolo. Adevăru-i că nu prea știu eu cum stă treaba în fotbal, dar am auzit destule glume încât să-mi permit și eu una. Prețul unui bilet este între 20 și 50 de lei, 250 lei dacă vreți un loc VIP. Se joacă pe stadionul CFR, începând cu ora 20.15.

??

A post shared by A L E X?? (@alex_caba20) on

Eu am stat cu ochii pe Classic Unlimited și cu sufletul la gură așteptând să ajungă și la Cluj. Pentru cei care nu au auzit de ei, este vorba despre un proiect prin care muzica este dusă în spații neconvenționale într-un turneu național de pian, toate acestea în ideea că muzica se schimbă în funcție de locul în care este cântată. Au fost la Iași într-o hală, la Bistrița într-o berărie, iar la Cluj vin în data de 9 noiembrie la Autoworld Audi și în 11 noiembrie la tipografia Daisler Print House. Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile. Există un bilet neobligatoriu, iar fiecare persoană alege care e suma pe care o achită. Rezervarea, în schimb, este obligatorie.

❤️ #newproject #classicunlimited #bogdanvaida #unconventional #live #music #iasi #nationaltour

A post shared by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

În 11 noiembrie sărbătorim 10 ani de Iulius Mall, însă tot noi vom fi în centrul atenției, pentru că ni s-au pregătit fel de fel de surprize, precum și un maraton de spectacole care ne vor captiva și ne vor transpune într-o lume a poveștilor. Vom experimenta spectaculosul într-o altă dimensiune, vom avea parte de momente de entartainment cu creaturi gigantice, păsări din altă lume, apariții extraterestre și iluzii optice și, bineînțeles, vom avea parte de o sedință bine meritată de shopping, pentru că vom beneficia de oferte aniversare și cadouri la cumpărături. Și așa vine iarna și trebuie să ne aprovizionăm, de ce să nu profităm de ocazie?

coffee with a splash of sunshine, anyone? ?

A post shared by Iulius Mall Cluj (@iuliusmallcluj) on

Ca în fiecare toamnă, avem și o Noaptea Devoratorilor de Publicitate. Dacă nu sunteți fani ai shopping-ului, puteți opta pentru reclame, pentru că evenimentul are loc tot în data de 11 noiembrie. Ediţia cu numărul 22 este organizată şi anul acesta de Diesel Events și va avea loc începând cu ora 20.00, la același cinematograf Florin Piersic. Va putea fi urmărit formatul deja cunoscut publicului de gen: 4 calupuri cu spot-uri publicitare internaţionale, prezentate în premieră în România. Prețul unui bilet este cuprins între 49 și 96 lei.

?

O postare distribuită de Laurențiu Plăiașu (@laurentiu_plaiasu) pe

Și pentru că niciodată nu a fost impusă o limită a cât de mult poate râde un om într-o lună, în 13 noiembrie, de la ora 20.00, avem stand-up cu Nick Cody și Micky Bartlett. Nick Cody e un comediant de succes din Australia cu spectacole în toată lumea pe care îl recunoașteți probabil din clipurile de pe Youtube, emisiunea lui Conan O’brien, Comedy Central sau aparițiile în sketch-uri, iar Micky Bartlett este unul dintre comedianții cu cea mai rapidă ascensiune din industria show-urilor live de comedie. Spectacolul este în limba engleză și nu este recomandat copiilor, așa că mare grijă să nu fiți în plop la eveniment. Va avea loc la Cinema Dacia, iar prețul unui bilet este de 40 lei.

Throwback to that time someone shouted 'quick! Micky! Strike a pose!'… and I was all…

A post shared by Micky Bartlett (@mickybartlett) on

În data de 15 noiembrie, la Double Tree Cluj-Napoca, are loc prima conferință dedicată industriei ospitalității din Cluj, Pinch of Salt. Aici se vor reuni specialiștii din HoReCa pentru a discuta tendințele actuale și pentru a împărtăși din experiența lor. Subiectele abordate de către vorbitorii conferinței vor fi ramificate în funcție de momentele esențiale ale oricărei afaceri: setările inițiale (business set-up), conducerea afacerii în timpul derulării ei (running the show) și învățarea din experiențele altora (good practices). Printre cei care vor avea prezentări în cadrul conferinței se numără Chef Foa, Andreea Bălaj, Gosho Stefanov, Mircea Buteanu, Constantin Covaliu, Oana Coantă, Teodora Rogobete și Bogdan Gheorghiu. Înscrierile la conferință se fac aici, prețul unui bilet fiind de 15 euro.

Dn când în când, e musai să mergem la o petrecere retro, așa că în data de 18 noiembrie suntem cu toții la Sala Polivalentă, unde are loc We Love Retro 2017. Evenimentul se află la cea de-a patra ediție și aduce nume mari ai anilor 90, cum ar fi Haddaway, 2 Unlimited, DJ Sash, Corona, Sweet Kiss, N&D și mulți alții. Poate aceste denumiri nu vă spun nimic, însă piese precum What is love, I miss you, No limit sigur sunt încă vii în memoria voastră. Biletele sunt între 100 și 160 lei și pot fi cumpărate online aici.

Cluj loves retro!!! #weloveretro #welove90s #weloverock

A post shared by @we_love_retro on

De curând am povestit cu Mihai Oprean și Alexandra Crăciun despre ce ne-au pregătit iarna aceasta, așa că nici nu se pune problema să lipsim de la Deschiderea Târgului de Crăciun 2017, care va fi în 24 noiembrie. Vor debuta cu Young Famous Orchestra, un concert de muzică simfonică, și cu momentul oficial al aprinderii iluminatului public din Cluj pentru sărbători, după care va urma un… familion de surprize până în 30 decembrie, când ne vom pregăti să întâmpinăm noul an. Citiți mai multe în articolul de aici pentru a afla ce au pus la cale organizatorii anul acesta.

Luna se încheie cu meciul de baschet dintre România și Olanda din data de 26 noiembrie, care va avea loc la Sala Polivalentă. Stay tuned for more info.

Cam astea au fost, unde ne vedem în luna noiembrie prin Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!