Zilele Chitaristice Internaţionale

Home $ Articole $ Zilele Chitaristice Internaţionale

by | Oct 31, 2017 | Articole

Festivalul va avea loc în 9-12 noiembrie la Academia de Muzică Gh. Dima şi la Casino-ul din Parcul Central, Cluj-Napoca.

Evenimentul, care propune recitaluri solo, concerte de muzica de camera, concerte a tinerelor talente, este un eveniment de anvergura conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic si international, prin intermediul caruia dorim sa aducem o contributie originala in imbunatatirea unor aspecte problema din domeniul chitaristic.

Prin organizarea acestui eveniment principalul scop pe care il urmarim este acela de a reuni iubitorii de chitara (fie ca sunt studenti la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzica fie tineri amatori pasionati de acest instrument) in jurul unor mari interpreti de chitara. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce in contextul cultural educativ oferit de spectacole de exceptie (recitaluri de chitara solo) unde se interpreteaza piese noi, originale executate de cei mai buni maestri din domeniu, de renume international. In consonanta cu celelalte obiective se afla si obiectivul urmator: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiti artisti in domeniu urmarim de asemenea promovarea de standarde muzicale inalte in randul publicului ascultator si cresterea exigentelor de interpretare in randul publicului de specialitate Cat despre publicul larg vizat se are ïn vedere popularizarea instrumentului in plan socio-cultural, cu precadere in randul tineretului, atragerea si familiarizarea acestuia cu muzica de chitara si cu muzica clasica de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem sa facilitam realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele tinute in cadrul festivalului.

Programul este disponibil aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!