5 locuri în apropierea Clujului pe care le poți vizita în jumătate de zi

Home $ Articole $ 5 locuri în apropierea Clujului pe care le poți vizita în jumătate de zi

by | Jul 18, 2017 | Articole, Ieși din oraș

Ca să vedeți că nu vorbim prostii și am început deja pregătirile pentru sezonul cald, când primim vizite peste vizite de la familie și prieteni, azi îți prezentăm cinci locuri din apropierea Clujului pe care le puteți vizita în jumătate de zi. Vorba aia, vă vin toți prietenii și toți verișorii și prietenii lor și prietenii prietenilor. Vine toată lumea, trebuie să fiți o gazdă bună și hai că nu-i așa greu, avem pe unde să-i plimbăm.

Dacă sunteți totuși în pană de idei, choose one from the following:

Există un loc al Clujului și doar al lui. Și mulți turiști suspină și și-ar dori să aibă așa o oază de liniște, soare și natură pură, însă se mulțumesc doar să-l viziteze o dată sau de două ori pe an. Lacul Tarnița este locul în care se poate evada în orice zi, fiind la o distanță de aproximativ 30 km de centrul orașului. Fie că vă agățați un hamac între copaci și vă odihniți până la lăsarea serii când trebuie să săriți în sus alte multe ore, fie că vă plimbați cu o barcă, sau pur și simplu vă lăsați învăluiți de splendoarea peisajului, locația se află cu siguranță printre primele opțiuni atunci când vine vorba de locuri ce trebuie arătate cât mai multor oameni. Don`t be selfish, share the beauty!

Nu știu dacă… știați, dar Salina Turda e doar la 30 de minuțele de Cluj și sunt și autobuze care merg încolo, nici măcar nu este nevoie să vă obosiți conducând. Pur și simplu vă urcați într-un bus în stația de lângă Podul Traian, coborâți la destinație și enjoy the mine! Aveți activități pe alese, dar cel mai probabil veți opta pentru ceva mai low-energy-consumer, cum ar fi închirierea unei bărci pentru a vă plimba pe lac. Da, lacul din mină, nu mai fiți așa surprinși că nu dă bine. Sau o să priviți fascinați ore în șir luminile și o să vă plimbați pierduți prin diversele săli. Sau o să jucați mini golf. No, serios că aveți ce face acolo!

La fel de bine puteți da o fugă și până la Cheile Turzii dacă tot ați ajuns aici, dar cel mai probabil nu veți putea să le faceți pe amândouă într-o zi. Cred că cel mai bine ar fi să vă hotărâți de acasă dacă vă doriți să petreceți o zi în subteran, sau pe cheile înalte, care se pot dovedi a fi și o provocare. Asta desigur, dacă vă avântați spre explorare și nu vă mulțumiți să priviți panorama incredibilă. Din Turda până la Cheile Turzii mai sunt doar 15 km, iar odată ajunși acolo vă vor întâmpina peste 1000 de specii de plante, animale, fluturi etc. Cred că o drumeție acolo ar fi un antrenament bun pentru o noapte plină.

Avem şi noi laguna noastră. Albastră. Situată la doar 30 km de oraş, ar fi păcat să nu daţi o fugă până acolo imediat ce vă dezmeticiţi după prima noapte de concerte. Sau a doua. În comuna Aghireşu, cumva ascuns de ochii curioşi ai turiştilor, veţi găsi un lac mai albastru decât cerul. E desprins parcă din altă lume, fiind o creaţie în stare pură a naturii sălbatice, iar peste întregul loc domneşte o linişte care vă va lăsa cu greu să vă întoarceţi la agitaţia de la festival. Dar numai bine vă desfundaţi urechile de-a binelea şi o luaţi de la capăt! Puteţi ajunge la Laguna albastră fie prin Baciu, fie prin Gilău, nu uitaţi să vă cumpăraţi cele necesare din oraş, pentru că nu găsiţi supermarket-uri în apropiere. Nici măcar un non-stop. E doar natura acolo.

Despre Stufărișul de la Sic probabil ați auzit deja, fiind cunoscut drept Delta Ardealului. Comparația nu a apărut din cauza numărului enorm de țânțari, ci datorită faptului că aici găsiți a doua cea mai mare întindere de stuf din România, locul întâi fiind în mod evident deținut chiar de Deltă. Accesul se face printr-o punte de lemn, iar plimbarea și admirarea peisajului sunt singurele activități de care puteți avea parte aici. Posibil să vă întrebați: ei, și asta-i tot, merg să văd niște stuf? Da, vă provocăm să mergeți pentru atâta lucru și promitem să vă dem report pe Facebook dacă vedem vreo poză de acolo cu descrierea – #feelingblessed. Am zis! Și apropo, mergeți prin Gherla că e mai bun drumul.

Voi ce alte locuri din apropierea Clujului ați recomanda?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!