Locuri din Cluj care îți oferă panorame deosebite deasupra orașului

Home $ Articole $ Locuri din Cluj care îți oferă panorame deosebite deasupra orașului

by | May 25, 2017 | Articole, Recomandări

În contextul actual, când toți căutăm locuri noi pe care să le explorăm și în care să stăm în liniște, am zis că e musai să scriu și despre câteva de unde pur și simplu puteți admira the view, fără să vă faceți griji pentru nimic altceva. Și singurul loc în care puteți face asta e în natură. Sau să vă cocoțați pe clădiri înalte.

De exemplu:

În fruntea listei se află Cetățuia, nu doar pentru priveliștea impresionantă pe care o oferă deasupra Clujului, ci și pentru însemnătatea istorică. Fosta fortăreață habsburgică construită între 1715 și 1735 este la momentul actual unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș, atât de turiști, cât și de locuitorii care își doresc o plimbare relaxantă și aer curat deasupra orașului. Cum ajungeți acolo? Destul de simplu, în principal pentru că Cetățuia e în centrul Clujului și există mai multe variante, toate extrem de accesibile. Cel mai ușor ar fi să mergeți prin Parcul Central, iar de acolo urcați pe unde doriți. Puteți alege varianta scărilor sau să vă aventurați pe potecă, precum adevărați exploratori.

Mai apoi, ne urcăm pe Dealul Feleacului care, dacă nu știați, aparține satului Feleac, din comuna cu același nume și de aici denumirea aceasta de deal al Feleacului, care are extrem de mult sens. Situat la 7 km de Cluj-Napoca, satul era considerat în trecut un apărător al orașului, și asta pentru că regele Ludovic I, cel care i-a ordonat întemeierea, a făcut acest lucru pentru a încredința locuitorilor misiunea de a proteja cetatea Clujului. În zilele noastre, nu mai urcăm pe Dealul Feleacului pentru a apăra orașul de rele, ci pentru a-i admira toate lucrurile bune. Iar noaptea ne convingem că orașul acesta… chiar nu doarme niciodată!

De puțin timp am descoperit și eu panorama superbă de pe varianta Zorilor-Mănăștur, și aste pentru că am mers de atât de puține ori pe acolo de când sunt în Cluj încât probabil pot număra dățile pe degetele de la o mână, iar mai apoi pentru că niciodată nu am căscat ochii. Dar chiar luni mi s-a înfățișat în fața ochilor un oraș colorat, viu, plin de viață, și chiar dacă mi se închideau ochii de somn, imaginea a rămas clar tipărită în minte. Ca o vedere pe care o trimiți cuiva drag.

O să vă spun acum despre un loc în care mare parte dintre voi cu siguranță au fost, dar despre care habar nu aveați că îi spune Strada Uliului. Situată în proximitatea cartierului Grigorescu, oferă o priveliște mai… largă deasupra orașului, fiind la o înălțime mai mare decât Cetățuia, de exemplu. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, am și un link doveditor. Pe aici poți ajunge în Pădurea Hoia – Baciu, dar musai să te oprești în capăt (unde se termină asfaltul) pentru un moment de liniște. Poți vedea și Floreștiul, dacă te-ai săturat să privești Grigorescu și Mănăștur.

După Făget, pe drumul spre Sălicea, găsim un alt loc care merită atenția noastră. Distanța aproximativă este de 12 km și ieșiți din oraș prin Zorilor sau Bună Ziua. Pe lângă faptul că Pădurea Făget este o zonă naturală protejată și un monument al naturii de interes național, deci aveți toate motivele să porniți într-acolo, dacă urmați traseul spre satul Sălicea, veți da nas în nas cu o panoramă deosebită și un câmp deschis unde să vă deconectați de urban.

Pe lângă faptul că adăpostește peste 10.000 de specii de plante și deține cel mai bogat ierbar din țară, în Grădina Botanică există și un Turn cu apă. Inițial construit pentru a servi ca sursă de alimentare, în timp i-a mai fost atribuită o funcție și s-a transformat și într-un loc de unde puteți admira atât grădina, cât și Clujul, care poate fi zărit mândru printre ramurile copacilor. Grădina este redeschisă publicului din data de 19 mai. Bineînțeles că se vor respecta în continuare normele de distanțare socială, iar prezența mănușilor și a măștii de protecție este obligatorie.

#view #cluj #romania #IG_ROMANIA

O postare distribuită de @anna.k.sp pe

Am și o serie de idei mai… inedite și de păstrat pentru când ne întoarcem în viața reală, căci știți că îmi place să vă surprind. Încep cu ceva despre care sunt destul de puține șanse să fi aflat, căci este în legătură cu Complexul Comercial Platinia, recent deschis. Există în clădirea de apartamente în regim hotelier un apartament cu terasă 360, așa că dacă sunteți în căutarea a ceva special, aceasta ar putea fi o variantă.

O altă idee ar fi balonul cu aer cald de la Wonderland Cluj Resort, care vă va purta deasupra întregului oraș, iar orice altceva aș mai adăuga ar fi de prisos. Doar imaginați-vă cât e de tare, mi se pare că ar fi un cadou perfect (ziua mea e pe 26 iunie, random fact J)! Sau puteți merge la piscina panoramică de la Ramada. Și cea de la World Class Iulius Mall oferă o panoramă destul de drăguță deasupra orașului.

Cam astea au fost ideile noastre. Așteptăm, ca de obicei, completările voastre în comentarii, mai jos.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!