Terase la înălţime, cu privelişti spectaculoase deasupra Clujului

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși cu prietenii $ Terase la înălţime, cu privelişti spectaculoase deasupra Clujului

E momentul acela al anului. Când singurul lucru care ne interesează la locul în care mergem e să aibă o terasă sau o grădină frumoasă în care putem sta. Noi ne-am gândit că v-ar plăcea să fie şi la înălţime, şi cu o privelişte spectaculoasă asupra Clujului, cu de toate.

Aşa că am făcut o listă.

Prima locaţie care ne vine în minte atunci când vine vorba de a admira oraşul de la înălţime este desigur Klausen burger, situat în Centrul Comercial Central. Sau, mai degrabă, deasupra lui. Un motiv în plus să mergeţi aici (pe lângă pozele reuşite cu care vă veţi îmbogăţi profilul de Instagram şi Facebook) este berea Klausenburger, fabricată chiar în faţa clienţilor. Dacă nu sunteţi fani ai berii, nici limonadele nu sunt de ignorat, vă garantez eu. În plus, meniul este destul de complex şi când vine vorba de mâncare, aşa că de la Klausen burger veţi pleca şi binedispuşi, şi cu burtica plină.

Dacă am început cu un loc arhicunoscut şi pe care probabil mulţi l-aţi vizitat deja de câteva ori, mai departe vă voi prezenta o locaţie puţin mai underground. Vorba vine, că e pe acoperiş, dar na. Hotel Beyfin, pe lângă multiplele facilităţi pentru care este cunoscut, are şi o terasă de tip grill bar, situată la etajul 6. Priveliştea e de vis, iar în nopţile de vară, ideea de a merge aici devine şi mai bună, dacă e să luăm în calcul jocul de lumini care se reflectă pe Catedrală şi pe Palatul Justiţiei, muzica din Piaţa Avram Iancu şi atmosfera generală de linişte şi zumzet ce se aud la unison.

Mereu descopăr lucruri noi atunci când scriu, iar de data aceasta surpriza a fost reprezentată de Bistro wEBSite, deschis chiar anul acesta pe strada Constanţa. În clădirea NTT, la numărul 19-21 mai exact, ca să nu disperaţi căutându-l. Pe lângă aerul primitor pe care îl transmite designul din interior, terasa exterioară nu invită la altceva decât la relaxare şi discuţii cât e ziua de lungă. Acordă o atenţie deosebită meniului şi, zic ei, că „în spatele fiecărui preparat se află o adevărată poveste pe care doar chef-ii lor o împărtăşesc”. M-au făcut curioasă, le fac o vizită curând.

Pentru o privire de ansamblu asupra oraşului, vă sfătuim să faceţi câţiva paşi în afara Clujului şi să mergeţi la Restaurant Aroma. Terasa este deschisă doar în anotimpul cald, deci acesta este momentul propice. Pe lângă faptul că veţi scăpa pentru câteva ore de agitaţia urbană, vă puteţi bucura de preparate delicioase (dar cam scumpe, ce-i drept), în timp ce vântul uşor al verii vă va umple de bucuria de a fi în viaţă. Aici, acum, deasupra Clujului.

#clujnapoca #greatview #romania #panorama #beautifulromania

O postare distribuită de Mina (@minodora.hotea) pe

Voi ce alte locuri „la înălţime” aţi mai descoperit în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!