12 evenimente de neratat în luna aprilie în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 12 evenimente de neratat în luna aprilie în Cluj

by | Apr 4, 2017 | Recomandări

O nouă lună, o nouă liste de evenimente pe care nu ar trebui să le rataţi dacă sunteţi în Cluj. Avem destul de multe, aşa că trecem direct la subiect. Voi alegeţi-vă preferatele şi…ne vedem acolo!

Cluj Shorts International Short Film revine cu cea de-a cincea ediţie. A început încă de vineri şi se va desfăşura până în data de 9 aprilie. Dacă sunteţi pasionaţi de scurtmetraje, sigur ştiţi că acesta este singurul festival din Cluj de genul acesta, în cadrul căruia vă puteţi bucura de o săptămână întreagă de proiecţii şi evenimente, workshop-uri şi Q&A-uri. Astăzi, de exemplu, la Cinema Victoria, sunteţi aşteptaţi cu o reîntoarcere în timp, ClujShorts 2016. Întregul program îl puteţi vedea aici.

Coming soon. #ClujShorts

O postare distribuită de Catalin Sanpetrean (@catalinsan) pe

Ediţia cu numărul 18 al unuia dintre cele mai longevive evenimente ale Caravenei Gaudeamus are loc în data de 5 aprilie, mai exact, chiar mâine. Până sâmbătă, îi puteţi vizita în Piaţa Unirii între orele 10.00 şi 20.00, iar duminică între 10.00 şi 15.00. Printre evenimentele de lansare de carte, lecturi publice sau prezentări de proiecte, v-au pregătit bestsell-uri ale momentului şi alte titluri în vogă, serii de autor, oferte şi reduceri la diverse cărţi şi… mai vedeţi voi la faţa locului ce surprize au. Evenimentul, aici.

Gaudeamus Cluj-Napoca împlineşte 18 ani. Vă aşteptăm la majorat!

O postare distribuită de Radio Romania International (@radioromaniainternational) pe

Cine putea găzdui cel mai nou eveniment dedicat pasionaţilor de călătorii, şi nu de orice fel, ci unele adaptate tehnologiei moderne de care ne „izbim” inevitabil în orice domeniu? Cluj, bineînţeles. Travel Smart Forum Cluj 2017 îşi doreşte să creeze o comunitate unită tocmai de această dorinţă de a „călători deştept”, adică să se ofere şi să se beneficieze de cele mai bune servicii. Dacă sunteţi interesaţi de subiecte precum Fashion în vacanţă, Travel Photography, Travel Tips&Tricks, Simona şi Alex (Nomazi digitali la lipa-lipa.ro), Mihaela Căluşer (Wens Travel), Alexandra Crăciun (Blogger), Raluca Ciornea (Fotograf şi blogger de fotografie) şi alţii vă vor satisface micile curiozităţi. Vineri, 6 aprilie, începând cu ora 16.00. Mai multe despre eveniment puteţi citi aici.

În 8 aprilie întâmpini primăvara la The Handmade Spring Fair, un târg de primăvara la care vor lua parte artişti din toate colţurile ţării şi unde voi veţi putea admira cele mai frumoase obiecte handmade, cumpăra şi utiliza după bunul plac sau dărui celor dragi. Mai mult, vor exista diverse momente artistice la care puteţi participa, împreună cu copii. Evenimentul îl găsiţi aici.

A venit primăvara şi trebuie musai să nu ne lăsăm pradă asteniei specifice şi să ne dezmorţim puţin. Sau puţin mai mult, căci atunci când vine vorba de Maratonul Internaţional, nu-i de glumit. Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ediţia a 7-a, are loc duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9.15, pe Cluj Arena. Da, de dimineaţă, că nu e loc de lenevit. Puteţi opta pentru cursa favorită, cea de 42,195 km, cea de 4 ture a câte 10,55 km sau pentru jumătate de maraton, 21,097 km. Mai sunt curse de 10K, 5K sau pentru copii, aşa că come run in Cluj-Napoca, the heart of Transylvania! Evenimentul, aici.

Mâine avem antrenament de grup pentru Crosul BT. De la 7pm în Parcul Central din Cluj-Napoca. #antrenament #5k #training #alergare #maratoncluj #zamBT

O postare distribuită de Wizz Air Cluj-Napoca Marathon (@cluj.napoca.marathon) pe

Iar cine nu aleargă, mănâncă la Eat and meet. Da, e atât de simplu. Pentru că va exista o zonă cu mâncare şi băutură #StreetFood. Aşa că ori sărbătoreşti cu ceva delicios terminarea cursei, ori priveşti alergătorii cu ceva bun în mână, oricum ar fi, asta sigur e un mod savuros de a petrece weekendul. 7-9 aprilie, în parcare la Cluj Arena. Citiţi aici mai multe.

#streetfood is meant to be shared. #friends #doughnuts #foodtherapy #summer #sun

O postare distribuită de Street Food Festival (@streetfoodfestivalromania) pe

Dacă pe propriile picioare nu vă bazaţi, poate preferaţi o bicicletă, cu care să veniţi la Marşul Bicicliştilor Clujeni, în 13 aprilie, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii. Organizat de către Clubul de Cicloturism Napoca (CCN), marşul a ajuns la a 115-a ediţie din seria lunară începută tocmai în anul 2017. Biciclişti mici şi mari, sunteţi aşteptaţi! Evenimentul îl găsiţi aici.

One step closer to happiness.

O postare distribuită de AM (@amolaru20) pe

Continuăm în aceeaşi notă „sportivă”, căci în perioada 19-23 aprilie, la Sala Polivalentă va avea lor a 7-a ediţie a Campionatelor Europene Individuale, unde veţi putea vedea aproximativ 300 de gimnaste şi gimnaşti din 37 de ţări ale lumi, ce vor concura pentru cele 12 titluri individuale. De menţionat faptul că această competiţie a revenit în România după 60 de ani, după ce în 1957 a avut loc la sala Floreasca din Bucureşti şi este punctul de plecare al gimnaştilor către Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, aşa că le urăm baftă tuturor. Mai multe puteţi citi aici.

#ecbern2016 #campionateleeuropene2016 #teamromania #bronze #beam #barna

O postare distribuită de Carmen Manda (@carmen__manda) pe

Un eveniment auto internaţional, Transilvania Tuning Show are loc în 22 aprilie, la Cluj Arena. Dacă sunteţi pasionaţi de domeniul Tuningului Auto, this is the place to be, pentru că cea de-a doua ediţie vine cu o multitudine de noutăţi şi inovaţii şi, în plus, maşini modificate la exterior şi interior, autohtone sau Old Times. Ele sunt pregătite să vă încânte, voi? Evenimentul, aici.

Încet și sigur ca un Cadillac .

O postare distribuită de Nemeth Eduard (@edinemeth) pe

Tot în ziua de 22 aprilie are loc Festivalul Cluj Modern 2017. Aflat la a 11-a ediţie, acesta şi-a consolidat poziţia de reper pe harta culturală a ţării. Festivalul de muzică contemporană vine cu o ofertă repertorială foarte variată anul acesta, ce conţine diverse programe tematice, cum ar fi Diaspora – between enery and nostalgy, Ethnohorologhion sau Strings only. De asemenea, va exista o zi rezervată schimbului de idei asupra muzicii, unde îl puteţi asculta pe muzicologul şi interpretul dr. William Kinderman de la Universitatea Illinois, SUA. Mai multe puteţi citi aici.

Muzica Borealis !

O postare distribuită de Petric Victor (@petric.victor) pe

Şi dacă nu sunteţi mari fani ai sportului, maşinilor sau călătoriilor, probabil sunteţi mari adepţi ai procrastinări în aer liber, aşa că în data de 23 aprilie vă puteţi lua cartea preferată şi să vă bucurția de o zi în Grădina Botanică. Cartea vă garantează intrarea liberă, mare grijă să nu o uitaţi acasă. Fiţi şi voi ambasadori ai lecturii în Cluj! Evenimentul îl găsiţi aici.

Japanese #garden / #Jardín japonés. #nature #naturaleza #lake #lago #green #verde

O postare distribuită de Paul Sorin Tița (@paultita) pe

Evenimentele lunii aprilie se încheie cu Zoom In Conference, în 27 aprilie, un eveniment ce îşi propune să aducă împreună profesionişti HR, manageri mari şi mijloci, antreprenori, proprietari de start-up-uri, cu scopul de a evalua procese specifice de HR. Vor fi prezenţi speakeri precum Miranda Ash (Chief of Communiy, WorldBLU), care v-a susţine şi un Masterclass intitulat Freedom of work, Raluca Anton (Managing Partner, PsyLife Clinic), Maria Dofeldt (Management Coach, MD Coaching), vor exista workshop-uri privind  starea de bine emoţională, financiară şi socială şi vor fi dezbătute multe teme care cu siguranţă vor capta atenţia celor prezenţi. Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Look up for inspiration #vsco #iphoneography #clujnapoca

O postare distribuită de Duță Ovidiu Ionel (@dutaovidiuionel) pe

Şi nu uitaţi să aplicaţi pentru un loc la Sofar. Au eveniment în 23 aprilie and sure it’s gonna be a blast.

I fell in love with this concept. #sofarsounds #livemusic #clujlife #greatday #greatlocation #musicunites #listen #create #enjoy

O postare distribuită de Ecaterina Trincã ? (@ecatrinca) pe

Pe unde vă găsesc luna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!