Criterii de selectie a locuintei: sfaturi utile pentru familii

by | Mar 28, 2017 | Diverse

Alegerea unei locuinte se poate dovedi extrem de dificila pentru persoanele care planuiesc sa isi intemeieze o familie, intrucat trebuie sa aiba in vedere foarte multe aspecte. In acest scop, am intocmit o serie de sfaturi utile pentru cei care nu stiu dupa ce ar trebui sa se orienteze, astfel incat sa fie multumiti pe deplin de achizitia facuta.

Ti-ai propus ca anul acesta sa cauti locuinta ideala? Vrei ca aceasta sa fie perfecta pentru familia pe care ti-o vei intemeia? In acest caz, iti recomandam sa ai in vedere cateva aspecte.

Iata care sunt criteriile de selectie ale unei locuinte pentru o familie:
1. In primul rand, un cuplu care planuieste sa aiba o familie mare, cu cel putin doi copii, trebuie sa aiba in vedere achizitionarea unui apartament cu doua sau trei camere. Este necesar ca acesta sa fie spatios si sa fie situat intr-o zona linistita. De exemplu, intrand pe cubicresidence.com vei constata ca apartamentele puse la dipozitie de acest dezvoltator sunt spatioase si luminoase. De asemenea, ele sunt moderne si pot fi amenajate dupa gust. Probabil ca iti vei dori sa ai la dispozitie cele mai noi tehnologii, motiv pentru care iti recomandam sa vezi televizoare smart pe Rombiz.ro, precum si alte produse indispensabile pentru o locuinta moderna.

2. Un alt criteriu important il reprezinta pozitionarea locuintei. Zona Prelungirea Ghencea – Bragadiru este una extrem de linistita si potrivita pentru cresterea copiilor, datorita faptului ca este foarte putin aglomerata si poluata. De altfel, ansamblul rezidential amintit este sigur, avand puncte de acces securizate. Aici copiii se pot juca fara probleme, dispunand de o zona de joaca si de spatiu verde. Mai mult, spatiul de joaca este vast si ei se pot plimba in voie. Daca vei dori sa le cumperi triciclete sau chiar vehicule fara pedale, vor avea suficient loc unde sa se plimbe si sa exerseze. Iti recomandam triciclete de la Bebelas.ro, deoarece acestea sunt rezistente si au preturi extrem de accesibile.

3. Apoi, pentru a avea tot confortul necesar, un cuplu se orienteaza cand isi cumpara o locuinta si in functie de instalatia termica. Astfel, daca opteaza pentru un apartament intr-un bloc vechi se impune inlocuirea tevilor daca acestea sunt intr-o stare deplorabila sau a caloriferelor. De altfel, tot mai multe persoane se intereseaza daca au posibilitatea sa isi puna incalzire prin pardoseala, intrucat este o solutie economa si comoda. Pentru mai multe informatii despre orice instalatie termina poti intra pe pasinstal.ro/instalatii-termice si sigur vei gasi solutia potrivita pentru tine. In orice caz, inainte de a te hotari asupra unei locuinte nu uita sa intrebi despre starea instalatiei termice.

4. Pentru orice familie conteaza etajul la care este pozitionat apartamentul cumparat. Cei mai multi le evita pe cele pozitionate fie la primul, fie la ultimul etaj, intrucat pot aparea o multime de probleme. Chiar daca se presupune ca acestea sunt mai ieftine, tocmai din cauza inconvenientelor, cuplurile le evita.

5. Apoi, o familie ia in considerare avantajele si dezavantajele unei locuinte intr-o cladire veche, respectiv intr-una noua. Intr-o cladire noua totul arata impecabil, exista posibilitatea ca familia sa aleaga finisajele, iar gradul de rezistenta al acesteia este ridicat. In schimb, cu apartamentele din blocurile vechi s-ar putea sa intampini probleme. Ideal este sa cauti unul care sa iti satisfaca toate cerintele si sa te asiguri ca poti inspecta fiecare coltisor al sau. De asemenea, ideal este soliciti o inspectie a instalatiilor electrice si sanitare, sa analizezi starea peretilor, a pardoselii. In cazul in care cladirea este izolata termic, vei avea avantaje multiple pe timpul iernii.

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care o familie trebuie sa le aiba in vedere cand alege o locuinta. De altfel, putem aminti si trei mari greseli ce trebuie evitate inainte de a face aceasta investitie financiara majora:

• Sa nu stii sigur de cati bani dispui. Chiar daca bancile iti vor spune ca sigur iti vei permite sa achiti luna de luna o rata, analizeaza foarte bine si vezi cum ti-ar fi fara acea suma lunar. Nu te sprijini pe angajatii bancii ca sa te ajute in decizia ta, caci ei vor cauta numai sa incheie o noua tranzactie. Incearca sa faci o lista cu toate cheltuielile pe care le ai intr-o luna si nu uita nimic: pune chiria, intretinerea, banii alocati mancarii, facturilor si asa mai departe. Gandeste-te la viitor si la planurile pe care le ai si, implicit, la banii de care vei avea nevoie in plus cand familia se va mari.

• Trebuie sa ai in vedere toate costurile ascunse. Daca ti-ai cumparat casa nu inseamna ca tot ce trebuie sa faci este sa iti iei bagajele si sa te gandesti la cum o vei aranja, ci o sa observi ca vor fi lucruri pe care le scapasei din vedere, precum: plata impozitului, a asigurarii, a asociatiei proprietarilor si nu numai. Mai mult, amenajarea unui apartament este extrem de costisitoare! Trebuie sa te gandesti si la calitatea lucrurilor pe care le vei cumpara, nu numai la pret si sa iei decizii intelepte.

• Alege o banca serioasa. Inainte de a cauta un apartament sau o casa este esential sa gasesti cea mai buna oferta pe care ti-o poate oferi o banca. Asigura-te ca ai cautat foarte bine inainte si ca ai analizat toate optiunile inainte de a lua o decizie. Nu uita sa ai toate actele pregatite si sa mai pierzi timpul de foarte multe ori la aceleasi cozi interminabile. De asemenea, citeste cu atentie contractul si convinge-te ca sunt trecute exact clauzele discutate si ca nu vei avea parte de suprize neplacute.

Prin urmare, alegerea unei case este o provocare, intrucat trebuie sa fie un mediu propice dezvoltarii armonioase a unei familii, iar greselile pot aparea foarte usor. In mod clar, un ansamblu rezidential reprezinta cea mai buna alegere pentru cuplurile care isi doresc sa isi intemeieze o familie numeroasa si sa aiba parte de siguranta si liniste.

Tags: (p)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This