6 localuri din Cluj unde să mănânci un gulaș bun

Home $ Descoperă Clujul $ 6 localuri din Cluj unde să mănânci un gulaș bun

by | Dec 8, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

gulaș / gulyás / goulash / gulasz / gulasch

Astăzi m-am decis să-ți condimentez un pic ziua, cu picanterii aș putea spune, dar nu aș vrea să-ți creez o impresie greșită, căci vorbesc despre un fel de mâncare atât cât trebuie de iute, deci foarte! Un desfrâu culinar, specific vecinilor noștri din vest, pe care îl poți savura în restaurate sub denumirea de gulyas (pronunțat guiaș), sau, mai cunoscut, gulaș.

La granița dintre supă și tocăniță, în mod normal se prepară la ceaun și conține carne de vită și legume, condimentate cu paprika, chili, chimen, usturoi sau maghiran, în așa fel în cât să te lingi pe degete după terminarea preparatului. Mie una deja îmi plouă în gură, deci, hai să aflăm unde găsim un gulaș bun în Cluj-Napoca.

Gulașul e mâncare de ceaun și cei de la Livada vin să ne confirme asta cu un Gulyas tradițional, gătit într-un vas de tuci, cu 4 ingrediente simple: pulpă de vită, cartofi, ardei, ceapă, boia, din care rezultă un preparat de efect, o minunăție de un roșu intens. Și cum aici se merge pe principiul Good Food & Fine Wines, e păcat să nu cinstești așa gulaș bun cu un pahar de vin roșu din gama lor, iar dacă le treci pragul într-o vineri seară, ai pachetul complet, căci te bucuri și de muzică live.

Cost: 25 RON
Adresă: Str. Clinicilor, nr. 14 | Site | Facebook

O fotografie postată de LIVADA (@livadacluj) pe

La Bricks te poți bucura de gulaș with a view, căci restaurantul, situat în centrul istoric al orașului, se bucură și de o terasă suspendată deasupra Someșului, unică în Cluj.  Pentru sezonul rece, interiorul redă cu succes atmosfera romantică cu ajutorul pozelor și al tablourilor, prin expunerea sticlelor de vin ce așteaptă să fie degustate și prin folosirea celor goale la iluminatul localului, toate acestea pe ritmuri de jazz. Dar să revenim la gulașul nostru, cel mai important este că, indiferent de sezon, el este servit în interiorul unei pâini de casă. Așa că don’t be another brick in the wall și încearcă experiența unui gulaș ardelenesc într-un restaurant la malul Someșului.

Cost: 28 RON
Adresă: Str. Horea, nr. 2 | Site | Facebook

Bulgakov Cafe este acel loc unde poți să guști din plin, și la propriu și la figurat, atmosfera culturală maghiară. Una dintre cele mai cunoscute cafenele literare din Transilvania, ea îmbină cu succes gastronomia, muzica și literatura. La capitolul mâncare, nici nu se pune problema ca primul preparat să fie altul decât un savuros și gătit ca la mama, Gulaș unguresc cu carne de vită. Tot la capitolul mâncare, numai că la secțiunea de hrană pentru suflet, se organizează cercuri maghiare literare, de istorie și de film, iar pentru distracție, quiz night și petreceri #hulibuli.

Cost: 10,50 RON
Adresă: Str. Inocenţiu Micu Klein, nr. 17 | Site | Facebook

Restaurantul cu specific unguresc Miko propune două tipuri de gulaș, fie cu cartofi, fie cu fasole, nelipsită fiind carnea de vită. În așteptarea gulașului, poți scotoci în Traista lui Miko după un Platou rece, ca apertiv, cu slănină afumată, brânză burduf, telemea, cârnaţi de casă afumați, jumări, ceapă roşie, roşii, castraveţi, ardei, ardei iute, potrivit pentru o întreagă familie sau o gașcă mare de prieteni, căci gazdele ne promit că porțiile sunt pe săturate. Iar dacă atmosfera restaurantului parcă nu te mai lasă să-l părăsești, atunci poți încerca și colecția de vinuri KONYÁRI Ungaria.

Cost: 22.90 RON
Adresă: Str. Clinicilor, nr. 23 | Site | Facebook

restaurnat-miko

Gulaș într-o atmosferă boemă găsești numai la Camino. Cu tavan înalt, cu pereți parcă nefinisați și cu mobilier rustic, e locul perfect pentru o incursiune în trecut, Dinner with a taste of history, după cum zic chiar ei. Deși specialitatea lor sunt pastele de casă, din meniu nu poate lipsi una dintre cele mai iubite mâncăruri maghiare, aici sub denumirea de Gulyas-ul Martei, despre care vă zic doar că este preparat din carne de vită moale și condimente speciale, căci nu vreau să vă stric surpriza.

Cost: 35,9 RON
Adresă: Piața Muzelui, nr. 4 | Site | Facebook

O fotografie postată de Sarah Zak (@srhzak) pe

Ultima oprire în căutarea celui mai bun gulaș din Cluj este la Bistro Engels, într-o zonă liniștită cu multă verdeață și nu foarte departe de centrul orașului. Cu un ambient plăcut, localul e combinația perfectă intre stilul unei cafenele și cel al unui restaurant. Cât despre gulaș, el este la loc de cinste printre bucatele multinaționale din meniu, pe cât de picant, pe atât de savuros.

Cost: 13 RON
Adresă: Str. Amoș Frâncu, nr. 1 | Site | Facebook

Tu unde mergi când vrei să-ți condimentezi ziua cu un gulaș bun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!