Localuri din Cluj unde merită să mergi pentru muzică live

Home $ Descoperă Clujul $ Localuri din Cluj unde merită să mergi pentru muzică live

by | Nov 24, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Nu știu cum a fost dimineața ta, dar mie una mi-a sunat alarma cu așa o piesă faină, încât m-am gândit că nu am mai fost de mult la un concert. Dintr-o dată mi s-a făcut dor de experiența muzicii live, unde după primele acorduri de chitară, sunetul ajunge să-ți curgă prin vene, unde refrenul preferat se simte de mii de ori mai bine, când îl cânți la unison cu prietenii, iar intensitatea momentului e amplificată de boxele pentru care nu există expresia „muzica e prea tare”.

Dacă și ție s-a făcut deja pielea de găină cu gândul la un concert, atunci ești unde trebuie, căci am pregătit pentru tine câteva localuri din Cluj unde merită să mergi pentru muzică live.

muzica-live-cluj

La starea euforică din timpul unui concert nu ajungi numai cu muzică bună. Eu zic că e nevoie și de un spațiu încăpător, unde să ai loc să dansezi like nobody’s watching, băuturi bune și câteva mese unde să te odihnești până la următoarea piesă preferată. Și dacă pe toate acestea le găsești la un club, care mai și poartă numele Euphoria Music Hall, atunci buna dispoziție este garantată. Poți să te convingi la concertele de joi și vineri. Apropo, Subcarpați vor concerta curând.

The Shelter este, după cum îi spune și numele, adăpostul perfect pentru un concert ca la carte. Cu un aer de spațiu abandonat, pe timpul zilei treci pe lângă el fără să-ți imaginezi că noaptea își deschide porțile, pentru ca sute de clujeni să găsească un refugiu pe ritmuri muzicale. Trupa Travka ajunge pe scena lor sâmbătă, așa că nu sta pe gânduri și fă-le o vizită.

N-ai crede că un club amenajat la parterul unui stadion poate îmbina atât de bine design-ul minimalistic cu elementele auditive și vizuale, până nu mergi la un concert în /Form Space. Proaspăt deschis în octombrie, a găzduit numai până acum trupe ca Dub Pistols, Alternosfera sau byron. Așa că verifică evenimentele programate în viitor și mergi în /Form, căci te așteaptă cu un spațiu de dans de ~1000 de persoane, the more the merrier.

A photo posted by Adina Fartuşnic (@adinoasa) on

Dacă până acum am vorbit de locuri unde poți să-ți rupți tenișii de la atâta dans și să strigi cât te țin plămânii pe piesa ta preferată, hai să-ți spun și trei localuri mai intime, unde să te bucuri de muzică live în compania prietenilor.

Ce mult îmi place mie muzica! Dar știi ce altceva îmi place? Mâncarea, așa că pe lista mea de recomandări apare și Livada – Resaturant cu Grădină. Ei zic că lucruri bune se întâmplă celor care mănâncă, așa că, în fiecare vineri, dacă le calci pragul pentru o cină sau un pahar de vin, te vei bucura în același timp și de un concert live de blues sau jazz. Vinerea asta au seară de cover-uri și în caz ca asta nu e de ajuns, am auzit ca au și un desert delicios.

Cine n-a zis măcar o dată că i-ar fi plăcut să se nască în altă perioadă? Ei bine, pentru toate există o soluție. Așa că, dacă vrei să respiri un pic din aerul începutului de secol 20, atunci Charlie e pub-ul în care te vei bucura de următorul concert. Pe lângă whisky, jazz-ul este specialitatea lor și au grijă să o demonstreze cu evenimente live de 2-3 ori pe săptămână. În plus, băuturile marcă proprie, care combină ingrediente precum cognac, sirop de scorțișoară, piure de ananas și bitter, completează perfect atmosfera filmelor alb-negru.

Imediat cum le calci pragul, o să rămâi impresionat de decorul personalizat din Cafeneaua Sisters. Realizat în principal de tablourile pictate și aranjate într-un mod original pe pereții localului, acesta se combină perfect cu serile de jazz sau de cover-uri ale localului, oferindu-i cafenelei un aer artistic. Muzica live din local merge cel mai bine la un pahar de vin, cu denumiri cum numai la Sisters găsești, ca Young liliacs sau Methamorfosis. iar dacă preferi berea, poți încerca una artizanală precum Gaura neagră sau Phaza lunii. 

E clar că toate trebuie încercate, dar care e primul pe lista ta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!