Vino sa descoperi Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului

Home $ Articole $ Vino sa descoperi Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului

by | Nov 14, 2016 | Articole

Marți, 15 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Invest Café, pe strada Republicii, nr. 7, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cel mai recent teritoriu UNESCO din România este prezentat publicului din Cluj. Prezentarea va fi susținută de Andrei Dincă, unul dintre cei mai implicati voluntari si ambasadori ai Geoparcului, student la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Evenimentul își propune să prezinte unul dintre cele mai dinamice concepte la nivel internațional, acela de geoparc. În prezent, la nivel mondial există o Rețea Globală a Geoparcurilor ce reunește peste 120 de teritorii din 33 de țări. Importanța sa este cu atât mai mare cu cât, exact în urmă cu un an, Rețeaua Globală a Geoparcurilor a obținut recunoașterea UNESCO , în cadrul unui program nou creat şi intitulat Programul Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri. Astfel, toate geoparcurile acceptate ca membre ale Relei Globale a Geoparcurilor în urma unui proces de selecție și validare, au devenit situri UNESCO.

geoparc

Singurul teritoriu din România care deține în prezent acest statut este Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București. Este un spațiu care îi invită pe vizitatori la un ”drum prin vremi”, o călătorie care îi poartă prin ”vremea Pământului”, ”vremea dinozaurilor”, ”vremea dacilor și a romanilor”, vremea cavalerilor” până în ”vremea noastră”, cu tradițile și cultura moștenite de la înaintași .

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului este și un spațiu de cercetare științifică pentru universități din țară, printre care și Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj, dar și din străinătate. Tot aici se derulează proiecte educaționale, sportive și culturale realizate cu implicarea a peste 200 de tineri din zonă reuniți într-un grup informal intitulat Voluntari pentru Geoparc. Din acest an, cei mai activi dintre ei asigură reprezentarea la nivel local, național și internațional în calitate de ambasadori ai Geoparcului.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli detalii despre singurul geoparc internațional UNESCO, ce se întâmplă acolo și de ce merită să îl vizitezi, vino să îl cunoști pe Andrei Dincă și să afli de la el răspunsurile la aceste întrebări.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!