Cinci paşi în lumea freelancing-ului cu Ficaa Bălăncan

Home $ Articole $ Cinci paşi în lumea freelancing-ului cu Ficaa Bălăncan

by | Nov 7, 2016 | Articole

Clujul este de-a dreptul un centru de cultură cu oameni talentaţi, plini de ambiţie şi dornici de a pune oraşul într-o continuă mişcare prin proiecte şi multe alte activităţi ce nu te lasă să te plictiseşti chiar şi în cele mai friguroase zile de weekend. Astăzi vorbim despre patru tineri energici ce au reuşit să organizeze un eveniment extraordinar pentru clujencele pasionate de modă şi blogging.

Paula Zeceş, Raznovan Andrada, Popean Cristina şi Muntean Tudor, studenţi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, ne-au oferit şansa de a o cunoaşte mai aproape pe tânăra model, bloggeriţă şi copywriter din Cluj, Ficaa Bălăncan, pentru discuţii aprinse despre primii paşi eficienţi în freelancing-ul modei şi lumii virtuale. Astfel, au organizat evenimentul cu caracter caritabil „Fashion – De la artă la inspiraţie” în incinta centrului de cultură urbană Turnul Croitorilor, colectând haine de iarnă pentru un Centru de plasament din Floreşti. Toţi invitaţii au avut posibilitate de a contribui pentru o iarnă mai călduroasă pentru copii nevoiaşi.

fashion-bastion-cluj

Fashionista oferă mici lecţii despre autorealizarea personală prin cinci sfaturi utile în freelancing-ul contemporan, pe care aş dori să le transmit mai departe tinerilor cititori, pasionaţi de blitzurile aparatelor foto sau/şi de arta scrisului online.

1. Găseşte o “super-putere”
Identifică-te într-un anumit domeniu care te-ar putea reprezenta, un punct forte în care ţi-ai recăpăta echilibrul. În cazul în care eşti indecis şi nu te regăseşti în activităţile pe care le practici, atunci e timpul pentru o schimbare cât mai rapidă.

2. Voturile de încredere
Oferă posibilitatea persoanelor să se afirme. Nu fi sceptic în privinţa altora, e posibil ca peste ani să ai nevoie de ei în preajma ta. Dă-le o mână de ajutor în cazul în care consideri că deţii informaţii utile pentru cei din jurul tău şi la nevoie, ei te vor răsplăti cu acelaşi devotament.

3. Creează-ţi o echipă
Adună contacte şi fii cu ochii pe tot ce mişcă în cercul tău de cunoştinţe. Cu cât mai mulţi oameni cunoşti, cu atât mai cunoscută devine şi activitatea ta. Formează-ţi o echipă de încredere pe care te-ai putea baza în orice moment.

4. Administrarea finanţelor
Administrarea corectă a finanţelor este una din cele mai importante, dar şi dificile subiecte. E foarte important pentru un freelancer să îşi gestioneze corect veniturile, întrucât şi modelingul şi bloggingul sunt job-uri instabile. Din acest motiv Ficaa recomandă să alocăm 30% din suma totală din venituri pentru „zilele negre”.

5. Fii influencer
Inspiră încredere, fii mereu pregătit de orice. Documentează-te despre publicul tău, fii în rând cu ei. Nu încerca să te arăţi mai presus decât followerii tăi. Promovează viaţa pe care într-adevăr o trăieşti, fie că te îmbraci din „London Outlet” ori „ZARA”.

După speech-ul motivaţional oferit de invitata serii, publicul a avut posibilitatea să pună mai multe întrebări despre subiectul abordat, iar la finalul discuţiilor, sponsorul principal al evenimentului, „Bucuria”, ne-a îndulcit cu ciocolată Made in Republica Moldova.

fica-balancan

credit foto: Luana Ghereben

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!