Bucură-te de evenimentele gratuite din luna aceasta!

Home $ Articole $ Recomandări $ Bucură-te de evenimentele gratuite din luna aceasta!

by | Sep 7, 2016 | Recomandări

Continui să spun că nu există nicio scuză pentru clujeni să nu participe la evenimentele care au loc în oraș. Unele sunt ocazii de care poate ai parte o dată în viață și pot fi privite ca o investiție în timpul tău liber. Altele sunt cu intrare liberă, deci practic o invitație la crearea unor noi amintiri. Iar altele sunt evenimente la care pur și simplu vrei să participi, pentru că doar o viață avem și merităm să facem lucrurile pe care ni le dorim.

Așadar, pentru că e de-a dreptul un privilegiu să participi în mod gratuit la evenimente pentru care echipa din organizare muncește zi și noapte, prezentăm câteva din care să alegi luna aceasta.

eCo tradiții are loc în Parcul Armătura, între 9 și 11 septembrie. Se află la prima ediție și va însemna un festival de cartier, care își propune implicarea comunității clujene în crearea unui viitor sustenabil pentru oraș. Teatrul de improvizație, hămăceala, plimbările de reconectare și atelierul de gătit vor anima în acest weekend cartierul Iris. Activitățile încep zilnic de la ora 10.00, detalii complete găsiți aici.

Septemberfest revine și anul acesta pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, tot între 9 și 11 septembrie. Festivalul avea nevoie de o imagine nouă și o va primi la această ediție. Adevărate spectacole gastronomice, un parc de distracții numai bun de încercat într-o zi de weekend și un târg de produse tradiționale, de toate te vei putea bucura pe malul Someșului. La consolidarea noii imagini vor contribui Socol, DigitaLove, Groove Salad, Dodo și alții pe care îi cunoașteți deja de la petreceri. Programul aici.

??? doar la #septemberfestcluj

A photo posted by Septemberfest Cluj (@septemberfestcluj) on

Alandala ne oferă petrecerea de final a unui sezon cel puțin remarcabil. Alandala a însemnat vara aceasta 10 evenimente în 4 locații cu aproximativ 40 de artiști, transformate în peste 125 ore de dans însuflețite de 15.000 martiri din public. Ediția de sâmbătă, day&night v.015, va avea loc la Casino până la miezul nopții, după care se relochează la Sala Polivalentă. Dansul se va menține în toi pe sunetele de Cesar Merveille, Nu Zău, Paul K, RQZ și Mathei. N-ai cum să lipsești. Detalii aici.

Ia-ți pastila de relaxare la sfârșitul săptămânii și alătură-te, după o plimbare în Parcul Iulius, celor de la Coffee Addicts. Ei vin cu cafeaua și răcoritoarele, S-T-PHAN, Socol, Blanilla & The Flying Quartet și Ugly Astronaut vin cu muzica. Tu aduci doar buna dispoziție! Detalii despre Chill Pill găsești aici.

Reboot live at @alandala_events ??

A photo posted by Vlad Cupsa (@vladcupsa) on

Dacă ți-e dor de un concert live într-un cadru boem, cosmopolit, Charlie este locul în care trebuie să te afli în 13 septembrie, seara. Piața Muzeului va răsuna pe acordurile muzicii Two Sounds, iar atmosfera te va transpune într-un cadru relaxant, ce te va face să te simți împlinit într-o banală seară de marți, petrecută într-o metropolă europeană. Evenimentul aici.

Evenimentul pe care rockerii îl așteaptă cu imensă nerăbdare în inima Ardealului, We Are Rocking The City, are loc între 23 și 25 septembrie, tot pe platoul Sălii Sportuilor. Workshop-uri, manifestări de artă urbană și concerte live cu Implant pentru Refuz, Alternosfera, Ska-nk, Firma și mulți alții vor face publicul să uite că vara s-a sfârșit. Programul îl poți consulta aici.

Cu toții avem lucruri pe care nu le mai folosim și ne-am dori să le înlocuim. Conceptul Bazar cu Lucruri Gratis din Atelier Cafe vine în ajutorul nostru și ne încurajează să dăm altora lucruri de care noi nu mai avem nevoie, dar poate ei da. Bazarul este o întâlnire în care clujenii vin cu produse funcționale, discuții, prietenie, bunătați, servicii, bună dispoziție ori jocuri cu scopul de a consolida comunitatea din care fac parte și de a promova un stil de viață simplificat. Află cum poți participa în 24 septembrie aici.

Un festival german are loc la Cluj-Napoca! Dar nu pentru prima dată. Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest este deja la cea de-a cincea ediție și are loc în Piața Unirii, între 29 septembrie și 2 octombrie. Vei avea parte de bere artizanală, cârnați bavarezi, ștrudele și alte produse tradiționale, concerte live, spectacole cu dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, mini-golf și playground pentru cei mici, workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională sau expoziții și test drive-uri cu cele mai puternice mașini nemțești. Mai multe detalii aici.

#herbstfest2015 #clujnapoca

A photo posted by Herbstfest 2015 (@herbstfest2015) on

Un alt festival are loc între 30 septembrie și 2 octombrie în Parcul Iulius. QuartFest este la a treia ediție și este un eveniment care încurajează publicul tânăr să cunoască muzica clasică, pe care o îmbină melodios cu cea contemporană. Ba mai mult, este singurul eveniment dedicat în exclusivitate cvartetelor de coarde din România. Nu își face griji dacă până acum nu ai avut această pasiune, poate chiar îți va atrage atenția! Uite evenimentul aici.

Alfel, cum spuneam la început, nu avem nicio scuză să nu lăsăm viața culturală a Clujului să ne scoată din casă. Evenimentele sunt pentru toate gusturile și bugetele. Așadar, unde ne vedem luna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!