workshop

Joaca conflictului – introducere în capoeira și Ladja @ Trinity

În al treilea workshop vom merge un pas mai departe și vom vedea modalități străvechi prin care impulsurile conflictuale și competitive care le avem cu toții pot fi exprimate sincer şi fără a produce pagube. Dintre jocurile de luptă dansate, capoeira a devenit foarte cunoscută internațional, în special datorită elementelor ei spectaculoase.

În Bahia, locul în care s-a format capoeira cum o cunoaștem azi, aceasta este o artă practicată de toate generațiile, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă. Iar în jocurile de capoeira tradițională sunt mai importante tâlcul și șiretlicul dobândite din experiență de viață decât mișcările acrobatice.

trinity

Jocul de capoeira frumos devine o analogie a forțelor care mișcă universul: mișcarea expansivă, ofensivă, pe de o parte (putem să-i zicem yang, sau principiul masculin) și mișcările de eschivă, rotunde, primitoare și transformatoare de impuls pe de altă parte (yin, principiul feminin). La fel ca în viața reală, cele două nu luptă pentru a se anihila, ci crează un dans, un joc, în care se potențează una pe alta punându-se la probă.

În acest workshop vom cunoaște întâi un „verișor” mai puțin cunoscut al capoeirei, anume Ladja din Martinique, muzici și ritmuri pentru aceste jocuri, iar apoi ne vom apropia pas cu pas de joaca cu conflictul, care nu lasă pe nimeni indiferent, pentru că ne vorbește despre natura noastră animală, foarte des reprimată și necultivată.

Aici o vom scoate la lumină, pentru a face primul pas spre îmblânzirea ei prin artă. Pentru că asemenea unui cal sălbatic, natura noastră animală poate produce pagube mari, atunci când nu este cultivată, dar atunci când o cunoaștem și o facem aliatul nostru, ne alegem cu un prieten pe viață.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Bombardier Internal Career Development Fair

Cele 4 departamente: HR, Procurement, Finance si Operations & Engineering se întâlnesc pe 22 octombrie și își împărtășesc poveștile de succes și oportunitățile disponibile! Bombardier Transportation, liderul mondial în producția …

Evenimente viitoare

Thu 18

Indigo | Tina Chiriță @ Fabrica de Pensule

6 October, 12:00 am - 10 November, 12:00 am
Thu 18

Ioan Grosu / Solo Show @ Fabrica de Pensule

6 October, 12:00 am - 10 November, 12:00 am
Thu 18

ReARTA: This is the beginning of a beautiful friendship

11 October, 5:00 pm - 19 October, 8:00 pm
Thu 18

Festivalului Internațional Comedy Cluj 2018

12 October, 8:00 pm - 21 October, 11:00 pm
Thu 18

Comedy Shorts

13 October - 21 October