5 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 6, 2016 | Recomandări

Chiar dacă majoritatea studenților pleacă vara în vacanță, orașul este în continuare plin de viață și asaltat de evenimente. Festivalurile și-au făcut deja debutul, așa că între ele ne mai rămâne doar să ne bucurăm de petrecerile din oraș sau excursiile scurte în afara acestuia, de workshop-uri utile sau de câteva ore la piscină într-o zi caniculară.

Prezentăm, așadar, recomandările acestei săptămâni.

Încearcă noi experiențe culinare
În weekend are loc prima ediție a unui concept nou de festival în România, Street Food Festival. O întreagă alee va găzdui un adevărat festin culinar între 7 și 10 iulie. Intrarea în perimetrul festivalului este liberă, gurmanzii fiind astfel încurajați să încerce bucătării internaționale: costiţe afumate, sushi, îngheţată thailandeză, salată thai de vită cu mango, pui în stil yakitori cu sos teryiak, beri artizanale, vinuri aromate sau cocktailuri inedite. Te vei putea bucura și de concerte de blues și jazz, cinema outdoor, meniuri pregătite de chefi cunoscuți, kids zone pentru familii și un pop-up market. Ghidul îl găsiți aici.

În aceeași sferă a recomandării se încadrează Global Village din Parcul Iulius, care are loc vineri și reunește studenți din țări precum Indonezia, India, Hong Kong, Norvegia, Brazilia sau Singapore ce te încurajează să faci un tur al gastronomic al locului în care ei s-au născut.

Happy 4th of July! Mancam #americanstyle azi! #burger #fries #americana #stradalero #foodpics #foodstagram

A photo posted by Stradale (@stradalero) on

Relaxează-te la piscină
Vremea nu e foarte stabilă în această perioadă, însă de zile călduroase nu ne putem plânge. Ele există și uneori nimic nu se compară cu o băutură bine preparată de care profiți pe marginea unei piscine. Pensiunea La Mesteceni este o opțiune accesibilă, aproape de oraș, iar cei mici se distrează în fiecare duminică alături de magicienii de la Fantasmagia și surprizele lor. Încă 7 recomandări de piscine din Cluj-Napoca și împrejurimi mai găsiți aici.

Dacă ați vrea să petreceți timp la piscină, dar mai degrabă la o petrecere pe marginea ei, atunci un pool party la Bazinul Olimpic este varianta potrivită. Shiver și Gabriel Ross se ocupă de muzică, iar posesorii de Studcard au reducere. Detalii aici.

Great place to spend a hot day #lamesteceni #pool #cluj

A photo posted by Alexandra Moldovan (@thefashioncreed) on

Dansează în decoruri inedite
Petrecerile s-au mutat de ceva timp din cluburi și organizatorii au activat diverse locații noi. De la Parcul Central și Cluj Arena la Sala Polivalentă, Dealu Feleacului, grădini sau acoperișuri de clădiri, orașul vibrează în fiecare weekend la pornirea sistemelor de sunet. Așa că sâmbăta aceasta dansăm la Alandala day&night v.013 [Berlin vs Vienna]. Ziua profităm de un setting nou, teresa Sălii Polivalente, iar la lăsarea serii locația indoor va prinde viață până după răsăritul soarelui. Detalii aici.

▼ Hot summer nights in mid July ________________________ #alandala

A photo posted by ⠀A L A N D A L A ▼ (@alandala_events) on

Explorează împrejurimile orașului
Arkhai Sculpture Park din Vlaha aniversează 2 ani de la înființare, iar dacă nu ai cunoscut până acum locul în timpul proiecțiilor TIFF în aer liber, este momentul potrivit să o faci. În prima parte a zilei vor fi evenimente pentru copii, iar de la ora 21 va concerta trupa Korai Trancemission din Budapesta. Trebuie să știi că toți copiii sub 14 ani au intrare liberă, iar alte detalii despre activități și bilete găsești aici.

#beautifulsummerday #aniversery #arkhaisculpturepark

A photo posted by Vali Netin (@valiv37) on

Învață să acorzi primul ajutor
Supraviețuirea unei persoane aflată în stare critică poate să depindă cândva de tine, cunștințele pentru acordarea primului ajutor fiind vitale. Echipa SMURD Cluj încurajează cetățenii să învețe tehnicile de bază ale resuscitării și să devină și ei, astfel, salvatori. Duminică, în cadrul Maratonului Resuscitării aceștia vin în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare. Participarea este gratuită, află aici cum poți să te implici.

#bq2016 #scout #primajutor #resuscitare ?❤️

A photo posted by Eda Raluca ❤ (@edaraluca) on

Avem parte de o săptămână ofertantă. Voi v-ați făcut planurile, unde ne vedem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!