5 locuri din Cluj unde să-ți agăți hamacul

Home $ Descoperă Clujul $ 5 locuri din Cluj unde să-ți agăți hamacul

De când stai în Cluj-Napoca, cu siguranță ți s-a schimbat mult percepția asupra modurilor în care poți să îți petreci timpul liber. Adică ți-ai dat seama că găsești metode să faci chiar orice îți dorești, începând cu activitățile obișnuite – mers la teatru, concerte voluntariat sau sporturi – și terminând cu fitness în aer liber sau mutatul birourilor în parc pe iarbă, în cazul freelancerilor sau al celor cu joburi creative.

Mâna sus cine a auzit de Marea Hămăceală! Mâna sus cine… a stat într-un hamac! Cine… are unul! Și acum, mâna sus cine știe mai multe locuri din oraș unde îți poți agăța hamacul pentru puțină recreere. Mai jos îți dăm cinci idei de locuri pe care le puteți colora cu o atmosferă de vacanță și la care poate nu te-ai gândit încă.

Parcul Central e o adevărată bucățică de rai pentru cei care iubesc timpul petrecut în natură și îl caută cât mai aproape de ei. Plimbare pe lac sau promenadă, alergare, fitness, jocuri sportive, vizitare expoziții sau picnic în oraș, pe toate le poți face aici. Copaci sunt mulți, umbră cam peste tot, mai rămâne să-ți iei gașca de prieteni, jocurile și muzica și să vă mutați o zi în parc.

#prinCluj

A photo posted by ALEXANDRA (@alevaidaa) on

Sau dacă te gândești că Parcul Mare e prea mainstream…

Am zis că probabil nu ți-au venit în minte unele variante, așadar prima sugestie este Parcul Etnografic și Pădurea Hoia. Pe lângă faptul că e o zonă superbă și de-a dreptul rustică, este și foarte liniștită, ajutându-te să-ți încarci bateriile fără să-ți dai seama. S-ar putea să nu găsești din prima încercare un loc perfect pentru agățarea hamacului, însă în asta constă și farmecul locului: previne vizitarea numeroasă a altor persoane cu același scop. Și nu-ți face griji, miile de oameni care poposesc anual la Hoia în perioada Mioritmic încă nu au confirmat că e bântuită ori populată de extratereștrii.

De Parcul Iuliu Prodan iarăși nu știe foarte multă lume, deși un flux imens de oameni traversează zilnic zona Clujului în care-i amplasat. Parcul este în cartierul Zorilor, iar intrarea din strada Gheorghe Dima. Data viitoare când vrei să scapi de aglomerație, dar să fii totuși în mijlocul ei, pune-ți hamacul în geantă, ia o carte și găsește destinația. E amenajat, însă ține minte că se închide la ora zece seara și are poartă, nu vrei să rămâi de partea greșită a ei.

#perfectplayground

A photo posted by Andreea Bompa-Oprea (@andreeabompa) on

Deși micuț, și Parcul Iulius venerează timpul petrecut în aer liber și are câțiva copaci numai buni pentru îngrădirea lui cu hamace colorate. În zilele cu vreme frumoasă e destul de aglomerat, însă dacă te gândești să mergi, fă-o, oricum, spre seară. E posibil ca pe timpul zilei umbra să fie mai greu de găsit. A, da! Nu uita acasă spray-ul protector împotriva insectelor.

Am lăsat ce-i mai bun la final, alături de recomandarea de a merge pe Cetățuie într-o plimbare atunci când nu mai ai chiar nimic de făcut și te poți bucura de mica drumeție. Probabil e printre cele mai frumoase locuri unde îți poți agăța hamacul și cu siguranță găsești câteva puncte bine păstrate pentru asta. Unde mai pui priveliștea cuprinzătoare deasupra Clujului de care ai parte?! Uimește de fiecare dată!

Suntem in tricou cu fata la soare si placile in mana. I FUCKING LOVE THIS WEATHER!!! #spring #tshirtweather #longboard

A photo posted by Andreea Siran (@siranandreea) on

Acum știi locurile, iar dacă nu ai încă un hamac, dar îți dorești unul, găsești multe modele pe sportaddict.ro. De o persoană sau două, colorat sau camuflaj, toate-s impermeabile și la prețuri bune. Ăsta de aici e cel mai fain!

Voi unde obișnuiți să vă agățați hamacul sau ce alte locuri mai cunoașteți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!