Interviu cu Mihai Bobonete despre improvizație

Home $ Articole $ Recomandări $ Interviu cu Mihai Bobonete despre improvizație

by | Mar 23, 2016 | Recomandări

Show-urile de stand-up comedy sunt din ce în ce mai numeroase, mai bune și mai apreciate de către un public care arată că e nevoie de comedie umană în viața noastră pentru a ne înfrumuseța – de obicei – serile cotidiene.

În Cluj-Napoca urmează o serie de evenimente, mai exact o serie de weekend-uri cu astfel de spectacole, al doilea pe listă fiind cu trupa ImPro, în a cărei componență se regăsesc Mihai Bobonete, Natanticu, Mihai Rait Dragomir, Adrian Vancica, Cătălin Neamțu și Marian Hâncu. Publicul clujean nu este deloc străin conceptului, așadar am vrut să aflăm mai multe despre ceea ce înseamnă acum un show de improvizație la scenă deschisă și despre cum au evoluat percepțiile  celor ce iau parte la unul.

Mai jos găsiți un interviu cu Mihai Bobonete, cunoscut pentru rolul “Bobiță” din producția PRO TV Las Fierbinți. El a început să practice stand-up comedy în anul 2003. Din 2006 a jucat în mai multe filme, printre care la cel deja menționat se adaugă Vine Poliția, Made in Romania și Țaca-Paca. 

Lectură plăcută!

Spuneai că faceți acest show de 10 ani deja și că vreți să promovați acest stil din ce în ce mai mult. La ce să se aștepte publicul clujean în aprilie?

De chiar 13 ani, dacă număr bine, iar publicul clujean să se aștepte la comedie de calitate și probabil la cel mai bun produs de comedie inteligentă și non-vulgară de la noi. Improvizația este și pentru copii, așa că îi așteptăm cu familia să râdă timp de o oră și jumătate așa cum nu au mai făcut-o de ceva vreme.

Care e cea mai mare provocare în realizarea unui show de improvizație, din punctul tău de vedere?
Din punctul meu de vedere, alipirea publicului la spectacol sau – dacă vreți altfel – aducerea lor în zona cea mai bună de interactivitate și construcție, asta însemnând să îi convingi să își lase imaginația purtată pe scenă, lucru pentru care improvizatorii îi vor răsplăti în egală măsură cu un show senzațional.

De la cine ai moștenit tu acest talent pentru a face lumea să râdă?
Nu știu asta, dar cred că – dacă e vorba de talent, așa cum spuneți voi – este clar venit de sus de la altcineva și nu cred că se moștenește. Cert e că noi toți avem o fărâmă de talent în ceva anume, doar că el trebuie cultivat constant ca să îl valorifici.

Ai vreun idol în această meserie de la care îți place să te inspiri?
Da, îmi place foarte mult atât Amza Pellea, cât și opera pe care a creat-o; urmăresc și activitatea lui Louie C.K.

Dacă Mihai Bobonete nu ar fi fost comediant, ce ar fi el azi?
Cred că ceva medic; nu știu exact specializarea, dar doctor. Într-un fel sau altul, tot aș fi făcut oamenii sa zâmbească – vindecându-i.

În ultima perioadă, show-urile de stand-up comedy au reușit să devină din ce în ce mai apreciate de către public. Ați simțit și voi o oarecare schimbare? Vi se pare că publicul e mai receptiv față de ceea ce faceți acum?
Tot timpul publicul merge la un nivel mai sus, asta e mână în mână cu prestațiile noastre – noi, la rândul nostru, suntem provocați să devenim mai buni și mai inteligenți în ceea ce facem ca să-i multumim, dar, per total, este o relație frumoasă și constructivă. Iar la Cluj s-a format o tradiție.

Spuneai într-un interviu că “Bobiță are un miserupism pe care eu nu îl am”, dar ce am vrea noi să știm este dacă și cum l-a transformat Bobiță din Las Fierbinți pe Mihai Bobonete?
Aici ar fi mai mult de povestit pentru că au trecut 6 ani de Bobiță și Las Fierbinți, iar transformări au fost – cred eu – mai mult invers: apărute la Bobiță, datorită lui Mihai Bobonete.

Pe final, știm că ai mai fost în vizită la Cluj-Napoca, așadar vrem să aflăm de la tine, care sunt locurile tale preferate și ce îți place cel mai mult la orașul nostru?
Aveți un oraș frumos și revin de fiecare dată cu mare plăcere în Cluj, însă mai multe nu vă pot spune pentru că noi – de obicei – vedem orașul pe geamul hotelului, al avionului și al taxi-ului; e puțin pentru o părere asumată. Nu vem suficient timp să zăbovim mai mult de ziua show-ului acolo unde mergem, iar după spectacol mergem la odihnă pentru că ne trebuie energie multă.

Îi mulțumim lui Mihai Bobonete pentru interviu și așteptăm show-ul din 17 aprilie.

Update: Cu Bobonete în frunte, Văncică, Micutzu, Rait, Natanticu, Neamțu și Hâncu la pian, trupa Impro are un nou spectacol programat la Cluj. Detalii aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!