Boiler Club inițiază un audit de siguranță

by | Nov 2, 2015 | Știri Cluj

Boiler Club, unul din cele mai cunoscute spații dedicate muzicii electronice din Cluj, anunță mutarea evenimentelor programate în perioada următoare, timp în care în club va avea loc un audit al măsurilor de siguranță existente, în special cele cu privire la prevenirea incendiilor. Evenimentele ce vor fi mutate sunt concertul State of Mind din 7 noiembrie; setul DJ-ul britanic SYNKRO (Joe McBride) din 13 noiembrie; și prezentarea în premieră pentru România a albumului „Butterfly Effect” al lui DJ KRUSH (Japonia) din 20 noiembrie.

În prezent, spațiul este încadrat de autoritățile de profil la cel mai mic nivel de risc în privința incendiilor, nivelul 1. Spațiul este integral din beton, inclusiv barurile, și toate materialele din interior sunt ignifuge. Boiler Club are două căi de evacuare în caz de urgență, marcate cu luminoblocuri – semne de culoare verzi care indică ieșirile și rămân aprinse chiar în cazul întreruperii curentului eletric. Pe lângă un hidrant propriu, clubul are două seturi a câte trei extinctoare, personal calificat să le folosească și care cunoaște planul de pază și de acțiune în situații de urgență, avizat de autorități. Toți angajații clubul au fost instruiți în Protecția Muncii și PSI.

„Am decis să îi invităm pe reprezentanții autorităților de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire și combatere a incendiilor existente în club și să sugereze îmbunătățiri, fiindcă, dincolo de avize și autorizații, chiar dincolo de măsurile pe care singuri le-am luat, știm că întotdeauna este loc de mai bine”, spune Teodor Negrea, managerul clubului. „Tragedia produsă la clubul Colectiv din București în timpul unui concert, zecile de vieți care s-au pierdut, ne confirmă faptul că siguranța participanților trebuie să fie principala prioritate a oricărui organizator de evenimente. Preferăm să mergem pe drumul cel mai corect, nu pe cel mai ușor”, spune el.

Astfel de verificări se fac în fiecare an, înainte de redeschiderea noului sezon de evenimente, ele făcând parte din activitatea curentă a clubului. În contextul actual, s-a decis realizarea unui audit suplimentar și, pentru prima dată, a comunicării publice a măsurilor luate, dat fiind interesul public firesc și nevoia ca participanții să știe că sunt în siguranță atunci când petrec o seară în oraș.

sursa foto 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This